Een jaar geleden stond Wim Heres, huisarts bij Gezondheidscentrum Leonardus, met collega huisartsen in het Eindhovens Dagblad. De huisartsen verbloemen niet dat ze met een bijzondere doelgroep te maken hebben. Er is bijvoorbeeld veel sprake van laaggeletterdheid en armoede. In hun poging iets aan sociale en medische problemen in de Binnenstad te doen, geven de huisartsen patiënten met bijvoorbeeld diabetes of longziekte adviezen over hun leefstijl. Zoals stoppen met roken. Of over meer bewegen. Vaak ontbreekt kennis en begrip.

Wim Heres wijst op de vele initiatieven om de mensen gezonder te maken, zoals Jibb+ en de initiatieven vanuit ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’. ‘We moeten die verbindingen leggen’, vindt Heres.

Een jaar na het verhaal in de krant ziet Wim Heres al positieve veranderingen en dat leefstijl bij mensen verbeterd is. Ook benadrukt hij dat het om gedragsverandering gaat en dat heeft tijd nodig. ‘De professionals in de wijk weten elkaar beter te vinden en dat is belangrijk!’

Lees hier het originele artikel in het Eindhovens Dagblad met Wim Heres en zijn collega’s.

Foto: Kees Martens/fotomeulenhof © Fotopersburo van de Meulenhof BV