Op vrijdag 3 mei organiseren Bijzonder Jeugdwerk, LEV Groep, Jibb+ en Gemeente Helmond een straatvoetbaldag op de Markt in Helmond. Deelname kost € 5,- per team en men kan zich inschrijven vanaf 18 maart via www.jibbplus.nl/straatvoetbal

Op vrijdag
De 9e editie van de jaarlijkse straatvoetbaldag vindt dit jaar plaats op vrijdag. René Taal van Jibb+ legt uit: ‘De vorige editie vond plaats op zaterdag, wat kruiste met de competitieschema’s van de KNVB. Daarom houden we het dit jaar op vrijdag, zodat nog meer jongens en meiden mee kunnen doen.’

Teams
De teams spelen 4 tegen 4, zodat er nog makkelijker en mooier gevoetbald kan worden. De teamcategorieën zijn: 6-9 jaar gemend en jongens/meiden 10-12 jaar, 13-15 jaar en 16 plus. Alle deelnemers ontvangen van Helmond Sport een gratis ticket voor een Helmond Sport wedstrijd.

Graffiti, gauswheel en smartgoals
Naast het voetballen zijn er voor alle sporters én hun supporters side events zoals graffiti spuiten,  gauswheel, pannakooien en smartgoals. Ook kunnen bezoekers en deelnemers op de foto in de pannakooi met één van de profvoetballers die langs komen.