Vanaf september 2017 loopt het Ladies Only programma bij Martial Arts Helmond (sportschool MAACH). Dit is opgezet in het kader van het project ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’.

Ontstaan van een wandelgroep
Het is gegroeid tot enkele uren per week samen bewegen. Sinds kort is er ook een wandelgroep aan toegevoegd, daar was veel behoefte aan. Chaib El Maach, eigenaar van de sportschool en tevens buurtsportcoach bij Jibb+: ‘Iedereen ervaart het als positief. Even eruit, de buitenlucht in en letterlijk op adem komen van alle zorgen en stress. Onder elkaar hebben de dames ook veel lol. Ook dit zorgt ervoor dat ze er weer tegen kunnen.’

Rust gevonden 
Loubna Bakra is de vrijwilliger die het wandelen begeleid. Dankzij het bewegen heeft ze rust gevonden in haar leven. ‘Ik heb in mijn verleden veel stress gehad, denk aan financiële zorgen. Wandelen, yoga en ontmoetingen met anderen hebben een hele grote bijdrage geleverd aan het ontladen van al die zorgen en indirect dus ook aan mijn toekomstperspectief.’

Meer informatie
Romy van de Meulenhof verzorgt de Ladies Only trainingen. Wil je een keer meedoen of meer weten over ‘Ladies Only’? Neem dan contact op met Martial Arts Helmond via e-mail: sport@maach.nl of bezoek ons op de Wethouder Ebbenlaan 166 in Helmond.