'Ik wist niet dat ik koken zo leuk zou vinden en dat gezond eten ook lekker kon zijn.'

Leerling van basisschool de Vuurvogel

Wekelijks organiseert LEV groep de Verlengde Schooldag bij de Vuurvogel en Silvester-Bernadette. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals het kinderkookcafé, Mad Science, urban en kidsfun activiteiten. Kinderen doen op deze manier positieve ervaringen op en leren meer over gezondheid. Daarnaast ontdekken en ontwikkelen ze talenten, die bijdragen aan hun zelfvertrouwen.

Samen gerechten klaarmaken
Tussen de carnavalsvakantie en meivakantie heeft het kidskookcafé plaatsgevonden voor groep 7 van de Vuurvogel. Onder leiding van een professionele chef-kok en in samenwerking met de GGD, hebben kinderen elke week verschillende gezonde gerechten klaargemaakt. Dit alles gebeurde in de leskeuken van Wijkhuis de Fonkel. De kinderen mochten alle gerechten na afloop lekker opeten of zelfs mee naar huis nemen.

Ervaringen uitwisselen over gezonde voeding
Donderdag 18 april was het laatste kidskookcafé van deze periode. De kinderen hebben tomatensoep, lasagne en pestobrood gemaakt voor hun ouders. De kinderen serveerden met veel enthousiasme de gerechten aan hun leraar, ouders en broertjes of zusjes. Voor het serveren van het eten gingen we het gesprek aan met ouders over hoe hun kind het kidskookcafé heeft ervaren. Ervaringen werden uitgewisseld en er werd gesproken over gezonde voeding. Samen kwamen we tot de conclusie dat hun kinderen veel geleerd hebben van het kidskookcafé. Een ouder: ‘Sinds mijn dochter heeft deelgenomen aan het kidskookcafé wil ze thuis ook helpen met koken.’