Hoe eet je lekker, gezond en goedkoop? Het is een vraag waar veel mensen geen pasklaar antwoord op hebben. Daarom werd er 18 april een voorlichtingsavond georganiseerd in de Leonardusbuurt, in de gezonde speeltuinkantine. Zo’n veertig bezoekers waren er op de avond aanwezig.

Gezond koken en voedzame producten
De avond is georganiseerd door Corry Smolders vanuit haar maatschappelijke kunstproject: ‘Bewoners van ‘armere’ wijken hebben een lagere levensverwachting als gevolg van een ongezonde leefstijl. Voeding speelt daarbij een grote rol. Veel mensen weten nog steeds niet hoe ze gezond moeten koken en wat voedzame producten zijn. Wat het nog moeilijker maakt is dat sommige mensen ook een taalachterstand hebben. Ze kunnen recepten of etiketten niet lezen.’ Om deze reden is Astrid Daelmans van Stichting Lezen en Schrijven aanwezig om mensen te wijzen op ondersteuning.

Schijf van vijf
‘Wie eet er wel eens walnoten? Dat is een prima gewoonte!’, zegt Mieke van Paassen van de GGD. Even daarvoor werden bakjes met gezonde snacks uitgedeeld: wortelen, komkommer en aardbeien. De schijf van vijf ligt op tafel. Daarop staan ook een hoop budgettips. Ook gaat het over snelle suikers en de noodzaak van beweging. Ook buurtsportcoach Gerard Feijen van Jibb+ is aanwezig en rond de avond af met wat praktische tips over voeding en beweging.