De nationale COPD Challenge daagt mensen met COPD uit om wekelijks te gaan wandelen onder begeleiding. Op 29 april is er een informatieavond bij Jibb+ voor alle geïnteresseerden.

Meer energie
Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+ legt uit: ‘Veel mensen met COPD bewegen te weinig, terwijl dat juist erg belangrijk is voor hen. Door meer te bewegen krijg je meer energie, sterke spieren en een betere conditie. Ook zorgt regelmatig wandelen voor een betere nachtrust, minder stress en een kleinere kans op een longaanval.’

Nationale COPD Challenge
De nationale COPD Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met het Longfonds en de werkgroep Move2Improve. Twintig weken lang wandelen mensen met COPD onder begeleiding van zorg- of sportprofessionals van Jibb+, JVDI de Fysioclub en Uniek Sporten de Peel. De challenge wordt afgesloten met een landelijke finale wandeling op 28 september in Den Haag. De finale afstanden zijn 3 en 5 kilometer.

Doe mee en kom naar de informatieavond
Op 29 april om 19:30 uur is er een informatiebijeenkomst bij Jibb+ aan de Wethouder Ebbenlaan in Helmond. De COPD wandelingen starten iedere woensdagochtend vanuit Wijkhuis de Fonkel. Er is een rustige wandelgroep van 10:00-11:00 uur en een reguliere wandelgroep van 11:00-12:00 uur. Geïnteresseerden mogen altijd een keer vrijblijvend meewandelen. Hierna zijn de kosten €5,- per deelnemer (eenmalig). . De eerste wandeltraining start op woensdag 15 mei. Bezoek voor meer informatie de website: www.nationalecopdchallenge.nl/unieksportendepeelwandelt

Diabetes Challenge
Naast de COPD wandelingen, organiseert de Bas van de Goor Foundation ook wandelingen voor mensen met diabetes. In samenwerking met GC Leonardus vinden de de Diabetes Challenge wandelingen plaats op maandagavonden. Meer informatie is beschikbaar op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leonardusloopt-