In Speeltuin Leonardus is op veel manieren aandacht voor gezondheid. Het is een ontmoetingsplek voor heel veel mensen, die er gezelligheid, ontspanning en gezonde activiteiten vinden. Vele organisaties dragen daaraan bij en zoeken elkaar steeds vaker op voor nieuwe initiatieven.

Gezonde kantine
Sinds vorig jaar mag het paviljoen van de speeltuin zich gezonde kantine noemen. Aan het gezonde aanbod en de uitstraling wordt voortdurend gewerkt. Dat gebeurt o.a. in samenwerking met leverancier Sligro. Samen denken we na over gezonde keuzes en hoe deze bereikbaar worden gemaakt in de kantine. In de speeltuinkantine worden regelmatig kookworkshops georganiseerd door vrijwilligster Lianne.

Beweegtuin
De beweegtuin wordt zoals vanouds intensief gebruikt onder begeleiding van Jibb+. Er is een tappunt dat bijdraagt aan het stimuleren van het drinken van kraanwater. De mobiele keuken maakt het mogelijk om ook buiten kookworkshops te geven. Tijdens receptenochtenden worden gezonde lekkere gerechten gemaakt en geproefd, die iedereen thuis kan namaken.

Taalcafé
Elke maandagmorgen is er een taalcafé in de speeltuin, voor volwassenen die graag de Nederlandse taal willen leren en oefenen. Het lezen van etiketten in de supermarkt en het opvolgen van een recept bijvoorbeeld kan soms lastig zijn. Lezen, schrijven en rekenen is dan ook heel belangrijk bij gezond blijven.