Op vrijdag 12 juli organiseert Jibb+ in samenwerking met Heel Helmond Sport de allereerste editie van de Sportdag Walking Sports. Deze vindt plaats van 10 tot 13 uur in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport op de Braak. De sportdag is bedoeld voor 55+’ers die graag sportief bezig willen zijn, maar dan op een lager tempo. Aanmelden voor deze sportdag kan hier!

Beweegactiviteiten voor de oudere inwoner
Walking Sports is een sociale bewegingssport speciaal voor ouderen, waarbij gewerkt wordt aan kracht, balans en uithoudingsvermogen. Deze manier van sporten draagt enorm bij aan de vitaliteit van de oudere inwoners. Sophie Pennock, buurtsportcoach bij Jibb+, vertelt: ‘Tijdens deze sportdag kunnen deelnemers ervaren welke vorm van Walking Sports het beste bij ze past. Dit doen we door het geven van clinics, waarbij we in spelvorm de mensen laten kennismaken met de sport. Tijdens deze eerste editie gaan we aan de slag met voetbal, hockey, handbal en tennis.’

Lekker actief in de buitenlucht
In Helmond wordt sinds enkele jaren Walking Football (Wandelvoetbal) gespeeld door W.V.V. Old Stars Helmond en bij R.K.S.V. Mierlo-Hout onder begeleiding van trainer Kristian van den Nouwlant, buurtsportcoach bij Jibb+. Kristian: ‘We merken dat het Wandelvoetbal een leuke manier is om te blijven sporten in de buitenlucht. Ik vind het mooi om te zien dat er fanatiek wordt bewogen, maar dat er daarbij ook heel veel lol is op het veld. Het lijkt ons dan ook gaaf om Walking Sports in Helmond niet alleen bij het voetbal te laten plaatsvinden, maar dat meerdere sporten deze vorm succesvol gaan overnemen. Daarom organiseren we deze sportdag!’

Samen met sportaanbieders
Jibb+ verzorgt de verschillende clinics samen met Heel Helmond Sport, tennisvereniging ’t Trambaantje, handbalvereniging Swift en de hockeyvereniging HC Helmond. Sophie: ‘De sportdag staat in het teken van met veel plezier samen bewegen, waarnaast er natuurlijk ook ruimte is voor gezelligheid. Want dat mag zeker niet ontbreken op zo’n dag!’ De Sportdag Walking Sports wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Ook kennismaken met Walking Sports?
Wil je graag kennismaken met Walking Sports? Meld je dan aan via het speciale aanmeldformulier op www.jibbplus.nl. Aanmelden kan tot en met woensdag 10 juli.

Voor meer informatie, bel 0492-347071 of stuur een e-mail naar sophiepennock@jibbplus.nl.

Lukt het niet om aanwezig te zijn op 12 juli en heb je wel interesse in één van de aangeboden sporten? Laat het Jibb+ weten via telefoon of e-mail.