Sligro Helmond gaat zich samen met Jibb+ inzetten om gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken in Helmond. Op vrijdag 5 juli zetten Mike Brugman, vestigingsdirecteur Sligro Helmond, en Berbel van Bree, algemeen manager Jibb+, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Stimuleren van gezonde voeding
‘De samenwerkingsovereenkomst is zeker geen sponsorovereenkomst’ geeft Berbel van Bree aan. ‘De samenwerking met Sligro Helmond richt zich op het inzetten van de kennis van medewerkers van Sligro. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van lesprogramma’s op scholen of bij de ondersteuning van sport- en speeltuinkantines. Samen met andere Helmondse partners willen we zo een duurzame verandering tot stand brengen. Bedrijven die zich bezig houden met voeding, zien wij dan ook als logische partners. Zij hebben de expertise in huis en kunnen zo een grotere rol spelen in het stimuleren van gezonde consumptie in Helmond.’

Van landelijk naar lokaal
Jibb+ zet zich in op het gezonder inrichten van de omgeving van het kind en maakt hiervan gebruik van de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht). Deze aanpak wordt inmiddels door 120 Nederlandse gemeenten ondersteund. Van Bree: ‘Wij komen met onze activiteiten vaak in aanraking met kinderen en jongeren, zowel op school, als in de vrije tijd of in de buurt waar ze wonen.’ Mike Brugman: ‘Als Sligro zijn we sinds vorig jaar landelijk partner van JOGG. Het past bij ons om ook op lokaal niveau intensief de samenwerking aan te gaan. Als Sligro Helmond ben ik trots dat wij een verdere bijdrage kunnen leveren aan het gezonder maken van de Helmondse jongeren door het aanbieden en stimuleren van een gezond assortiment in school- en sportkantines en het inzetten van de kennis van onze medewerkers.’