Sjors Sportief Helmond

Op maandagochtend 2 september werden de kinderen op Kindcentrum ‘In het Hart van het Hout’ verrast met een bezoek van de grote groene mascotte ‘Sjors’ van Sjors Sportief & Creatief. Hij kwam de Sjorsboekjes brengen die alle basisschoolkinderen in Helmond deze week ontvangen.

Leerling van ‘In het Hart van het Hout’, Athena, had voor de zomer meegedaan met de tekenwedstrijd van Sjors Sportief & Creatief. ‘En omdat zij de meeste stemmen kreeg, komt haar tekening op de voorkant van het eerste Sjorsboekje van Helmond te staan. Vandaag gaan we het boekje officieel onthullen en krijgt Athena het allereerste exemplaar’, vertelt rapper Thomas van Vliet aan alle kinderen van de school. Thomas zorgde voor een creatieve aftrap van dit feestelijke moment en maakte ter plekke supercoole raps over ‘push-ups doen’, ‘vliegtuigjes vouwen’ en ‘voetballen’.

 
Maak kennis met vele activiteiten
Het project wordt ondersteund door Gemeente Helmond en Stichting Leergeld. Wethouder Sport van Gemeente Helmond, Harrie van Dijk, vertelde aan de kinderen waarom het zo’n belangrijk is dat kinderen mee gaan doen met Sjors Sportief & Creatief. In dit boekje staan wel meer dan 150 sportieve en creatieve workshops waaraan de kinderen kunnen meedoen, om zo (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Wethouder Van Dijk: ‘Als ik zou oud was als jullie, zou ik wel graag mee willen doen met de Musicalklas. Dan kan ik toneel spelen, zingen en heel veel dansen. Ben ik zowel creatief als sportief bezig!’ 
 
Onthulling van het boekje
Athena, de winnares van de tekenwedstrijd, mocht samen met de wethouder de voorkant van het Sjorsboekje onthullen – met haar tekening erop! Ten slotte lieten alle kinderen zien hoe goed ze samen konden dansen. In de ochtend hadden ze namelijk een hele toffe dansworkshop gekregen van dansschool InMotion. En omdat alle kinderen zo hard hadden gewerkt, ging iedereen met een lekker stuk fruit of groente weer terug de klas in. Daar kregen ze allemaal een eigen Sjorsboekje en bladerde de juf/meester samen met de kinderen het boekje door! 
 
Ontdek jouw talent!
Lijkt het jou ook leuk om iets nieuws uit te proberen? Ga dan naar www.sportencultuurhelmond.nl en bekijk wat bij jou past! Inschrijven start op maandag 9 september om 9.00 uur.