Op woensdag 25 september 2019 vindt de tweede editie van de 10@10 Challenge voor volwassenen in Helmond plaats. Om 10 uur op De Markt in Helmond staan de Jibb+ buurtsportcoaches klaar om iedereen in beweging te brengen.

We dagen iedereen uit!
Gerard Feijen, buurtsportcoach bij Jibb+, legt uit : ‘Door regelmatig te bewegen, blijf je langer gezond en kun je ook langer zelfstandig blijven wonen. En als je beweegt in een groep, leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen! Daarom dagen wij alle volwassenen uit om op woensdag 25 september te verzamelen op De Markt.’ Om klokslag 10 uur zullen Gerard en zijn buurtsportcoach-collega’s klaarstaan om iedereen in beweging te brengen. Naast de buurtsportcoaches van Jibb+ is oud-hockeyinternational en Jibb+ sportambassadeur Fieke Boekhorst ook weer aanwezig. ‘Vorig jaar kreeg zij zelfs de politiemannen mee in beweging, dus dat wordt gegarandeerd weer een succes!’, lacht Gerard.

Landelijke Challenge
In 2018 organiseerde Matrix Fitness voor het eerst de 10@10 Challenge voor basisscholen in Nederland. Dit jaar vindt de tweede editie ook weer plaats tijdens de Nationale Sportweek. Gerard: ‘Bij Jibb+ brengen wij niet alleen jeugd in beweging. Ook voor volwassenen en senioren is het belangrijk om te bewegen. Vorig jaar was Helmond ‘hostcity’ tijdens de Nationale Sportweek en wilden we graag iets unieks in Nederland organiseren. Zo ontstond het idee om deze Challenge ook voor volwassenen te organiseren. Toen kwamen er meer dan 100 mensen naar De Markt en dat willen we dit jaar natuurlijk overtreffen!’