Per 1 januari 2020 legt huidig voorzitter Joop Slegers de voorzittershamer van Jibb+ neer. Het bestuur is er in geslaagd op korte termijn een opvolger voor hem te vinden in de persoon van Erik Boeschoten. Erik gaat de komende maanden meedraaien in het bestuur om zodoende goed ingewerkt te worden. Joop vertelt hieronder over zijn afscheid en de aankomend voorzitter Erik stelt zich voor.

Niets is voor altijd, behalve veranderingen.

Joop Slegers, Voorzitter Jibb+

‘Aan alles komt een eind, dus ook aan het voorzitterschap van Jibb+. Enkele maanden geleden heb ik mijn medebestuursleden aangegeven dat ik in januari 2020 wil stoppen als voorzitter. Dit heb ik aan de medewerkers medegedeeld tijdens het halfjaarlijks personeelsvertegenwoordigingsoverleg in juli jongstleden. In ruim 12 jaar heb ik de stichting Jongeren In Beweging Brengen (JIBB) en Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) zien uitgroeien naar succesvolle organisaties. Ook heb ik de fusie van JIBB en JHLG tot Jibb+ mede vorm mogen geven.  En daar ben ik trots op, zeker als ik zie met hoeveel werkplezier en energie de medewerkers van Jibb+ schitterende resultaten bereiken in het Helmondse.

Mijn terugtreden is simpelweg gebaseerd op mijn mening dat het beter voor alles en iedereen is dat, nu het frame van de fusiestichting Jibb+ er staat, een ander met nieuwe inzichten, ideeën en energie de kar gaat trekken.

Naar mijn mening is de ‘houdbaarheidsduur’ van een bestuurslid om allerlei redenen maximaal twee periodes. Dat ik deze termijn heb overschreden heeft natuurlijk te maken met het feit dat mijn compagnon en medeoprichter van JIBB, Joost Verspaget, vertrok en er direct daarna een fusie voor de deur stond. Maar, eerlijk is eerlijk, het heeft ook te maken met het feit dat ik het bijzonder leuk vond om voorzitter te mogen zijn van zo’n prachtige en succesvolle stichting. De tijd is daardoor omgevlogen.

Het verheugt mij daarom zeer dat het bestuur er in geslaagd is om in een korte tijd een jonge, maar vooral ook bekwame opvolger voor mij te vinden.  Dat maakt het afscheid nemen voor mij een stuk eenvoudiger.

Hoe dan ook, ik wens u allen een sportieve en gezonde toekomst toe en onthoud: het plusteken in de naam Jibb+ staat ook voor alle samenwerkingspartners, want zonder deze partners wil en kan Jibb+ niet functioneren. Ik bedank alle partners dan ook uit de grond van mijn hart voor deze samenwerking.’

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Erik Boeschoten

‘Bijna zeven jaar geleden trad ik toe tot de Raad van Advies van Stichting JIBB. In de afgelopen jaren heb ik op die manier mee mogen maken hoe de stichting verder uitgegroeid is tot de mooie organisatie die er vandaag staat. Ik was dan ook zeer vereerd toen mij werd gevraagd het stokje over te nemen van Joop als voorzitter van Jibb+. 

Ik groeide op in Bunnik waar ik tot mijn 19e actief betrokken was bij korfbalclub Midlandia. Eerst als lid en later als jeugdtrainer en vervolgens coach van het tweede elftal. Vanaf 2003 studeerde ik Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Maar voordat ik aan mijn studie begon startte ik samen met Job Christians, Onderwijs Maak Je Samen. Met als doel de interactie tussen leraren (in opleiding) en de scholen te faciliteren. Daarbij waren we op zoek naar hoe ervaring uit de praktijk en een frisse blik van aankomend leraren samen konden leiden tot nieuwe inzichten en innovaties in het onderwijs, maar misschien belangrijker nog, het delen van kennis die ergens in het veld al aanwezig was met de rest van het veld. Sinds 2012 ben ik naast werkzaam ook woonachtig in Helmond samen met mijn vriendin Natalie.

Binnen Onderwijs Maak Je Samen, houd ik mij als softwareontwikkelaar en trainer/adviseur bezig met de ontwikkeling van (digitale) producten, begeleid ik scholen/besturen op het gebied van communicatie en ICT en ben ik docent binnen de OMJS-academie op thema’s zoals maatschappelijk ondernemerschap, ICT-beleid en authentieke communicatie. Als ondernemer in een sector die volledig draait om de ontwikkeling van jongeren spreekt mij de doelstelling van Jibb+ enorm aan. Ik zie er dan ook naar uit om aan de slag te gaan!’