Tiny: β€˜Ik had net twee nieuwe heupen gekregen. Als een vorm van revalidatie startte ik bijna tien jaar geleden met de Beweegtuin in de Leonardus Speeltuin. In de eerste weken waren we op dinsdag maar met drie mensen. Dat werd in de maanden erna al snel meer.’

Tonny: β€˜Ook ik ben hier tien jaar geleden begonnen. Een vriendin vanuit de wijkvereniging raadde het mij aan, vooral omdat het ook zo gezellig was. In die tijd was er nog geen overkapping boven de beweegtoestellen. In de winter moesten we wel eens het sneeuw van de toestellen afvegen, voordat we aan de slag konden!’

Tiny: β€˜Iedere les start met een warming-up op muziek. Daarna gaan we aan de slag met de beweegtoestellen. Samen met een ander voer je de oefeningen uit op een toestel. Na twee minuten wissel je en zo maak je een volledig rondje. Omdat we vandaag met zo veel zijn, improviseren we met extra oefeningen zoals opdrukken op de bank, een rondje lopen en wat squats. Binnenkort komen er zelfs drie nieuwe toestellen bij ter vervanging van een aantal oude apparaten. Daar verheug ik mij wel op, want dat brengt weer een nieuwe uitdaging in het beweegrondje.’ 

Tonny: β€˜En na afloop drinken we een kopje koffie en kletsen we nog wat na. Tegenwoordig sluit ik na de Beweegtuin vaak nog aan bij de activiteiten van het huiskamerproject van de speeltuin. Vandaag is het receptenochtend en gaan we aan de slag met een makkelijk en gezond recept. Zo leer ik weer nieuwe gerechten klaar te maken en ben ik de hele ochtend onder de pannen.’

Tiny: β€˜Ik ga drie keer per week naar de Beweegtuin. Ik kan het ook echt niet missen! Hierdoor heb ik een mooie vrijetijdsbesteding en blijf ik in beweging. Naast de Beweegtuin ga ik ook iedere eerste maandag van de maand mee wandelen. Iedere maand volgen we een andere beweegroute in Helmond. Zo zie je ook eens wat anders van de stad en onderweg buurten en lachen we veel. Hoe ouder hoe gekker, zeggen wij dan ook vaak tegen elkaar!’

— Tiny van Leeuwen (73) en Tonny Klink (72), Beweegtuin Leonardus Speeltuin