Vanochtend hebben burgemeester Elly Blanksma en wethouder Cathalijne Dortmans met 100 kinderen van 19 Gezonde Scholen in Helmond gezamenlijk ontbeten in Kasteel Helmond. Dit was het eerste lustrum van het burgemeestersontbijt dat jaarlijks plaatsvindt tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt en is bedoeld om de Gezonde Scholen in het zonnetje te zetten. De 19 aanwezige Gezonde Scholen waren Goede Herder, Dierdonk, Vuurvogel, Silvester Bernadette, Westwijzer, Trudo, de Lindt, ’t Hout, Mozaïek, Montessori, Mondomijn, Toermalijn, Hart van het hout, Vendelier, Helicon, VSO de Korenaer, Jan van Brabant College Molenstraat en Deltaweg en Praktijkschool Helmond.

Eerste Lustrum
Omdat het burgemeestersontbijt dit jaar voor het vijfde keer werd georganiseerd door Jibb+, was er gekozen voor deze bijzondere locatie. De kinderen werden vorstelijk ontvangen door kasteelheer Carel Frederik Wesselman en 2 kasteeldames die hun begeleidden naar de mooi gedekte tafels. Na een warm welkom van de burgemeester en de uitreiking van het vignet Gezonde School door de wethouder aan basisschool de Vendelier, was het ontbijt officieel geopend.

Nationaal Schoolontbijt
Op 2.750 basisscholen en 275 stadhuizen in Nederland wordt deze week aandacht besteed aan een gezond ontbijt. Door het Nationaal Schoolontbijt moeten leerlingen en ouders zich bewust worden van het belang van een gezond ontbijt. Uit onderzoek blijkt dat dat werkt: ging in 2008 nog 20 procent van de scholieren met een lege maag naar school, vorig jaar had al 95 procent van de leerlingen ontbijt op voor de bel ging.

Het vergeten kind
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van kinderen. Dit jaar is dat Stichting Het Vergeten Kind. Burgemeester Blanksma betaalde symbolisch voor dit ontbijtje met een donatie van € 250,- aan Stichting Het Vergeten Kind.

Brede steun voor educatief evenement
Dit ontbijt is mogelijk gemaakt met de steun van stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond, Ondernemersfonds Helmond, Albert Heijn XL Helmond, Aldi Helmond, Museum Helmond en de gemeente Helmond.