Skip to content

β€˜Ik heb het mooiste vak van de wereld! Sinds dit schooljaar ben ik volledig in dienst bij OBS ’t Hout als Vakleerkracht Bewegingsonderwijs. Voorheen werkte ik op deze school vanuit Jibb+. Vanuit Jibb+ hebben we de basis gelegd voor het sporten en bewegen binnen deze school. Het feit dat OBS ’t Hout mij in dienst heeft genomen, is een bevestiging dat we met Jibb+ goed op weg zijn naar een gefundeerd bewegingsonderwijs in Helmond. Nu besteed ik mijn werkdagen volledig aan de kinderen, hun ontwikkeling en andere activiteiten voor OBS ’t Hout. Ook ben ik nu meer zichtbaar voor ouders en komen ze met vragen over het bewegen van hun kind naar mij toe. Op deze manier kan ik echt mijn meerwaarde bieden binnen deze school. Uiteraard blijf ik in contact met Jibb+ en wisselen we kennis en ervaringen uit tijdens het overleg voor vakleerkrachten. Deze bijeenkomsten zijn erg waardevol voor mij!

Als Vakleerkracht Bewegingsonderwijs stimuleer en enthousiasmeer ik leerlingen om te gaan Γ©n te blijven bewegen. Maar ik zorg nog voor veel meer dan dat! Binnen de school ben ik verantwoordelijk voor alles op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Het afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld ook veel bezig geweest met het behalen van het certificaat β€˜Gezonde School’, en met succes!

Sinds dit schooljaar ben ik gestart met het project β€˜Junior Coaches’. De coaches zijn leerlingen van groep 8, die ik na een sollicitatie heb geselecteerd. Deze kids hebben als opdracht om voor meer uitdaging te zorgen op het schoolplein. Deze week moesten ze samen spelactiviteiten verzinnen voor tijdens de pauze. In overleg delen we de activiteiten in en bespreken we welke materialen ze nodig hebben en waar ze deze vandaan halen. Iedere week evalueren we de activiteiten en sturen we bij waar nodig. Na een aantal weken gaan we weer nieuwe spellen verzinnen. Op deze manier geven we deze groep leerlingen meer verantwoordelijkheid binnen de school en spelen ze een belangrijke rol voor het stimuleren van het meer bewegen op school. Iedere maandag en dinsdagmiddag krijg ik ook een β€˜assistent’ uit groep 8, die dan samen met mij ervoor zorgt dat we een leuke gymles aan de kleuters kunnen geven.

Ik beleef zelf erg veel plezier aan sporten en bewegen en krijg ook erg veel voldoening om dit over te brengen naar anderen. Daar waar sommige leerlingen binnen een klaslokaal vastlopen, staan ze bij mij in de gymzaal in hun kracht. Het maakt mij dan ook enorm trots als een leerling zegt: β€˜ik wil later ook gymleraar worden!’

— Anjo, Vakleerkracht Bewegingsonderwijs bij OBS β€˜t Hout

Β 

Β