De inschrijving voor de Jibb+ activiteiten tijdens de Kerstvakantie start op maandag 2 december om 9.00 uur. Ook dit jaar staat de vakantieweek weer vol met sportieve activiteiten. Via de website www.sportencultuurhelmond.nl vind je het volledige programma en kun je je inschrijven.

Van peuters tot voortgezet onderwijs
Giel, buurtsportcoach bij Jibb+: ‘De wintermaanden zijn gezellig en knus. Maar de hele dag binnen zitten is natuurlijk helemaal niks! Gelukkig organiseren we bij Jibb+ ook dit jaar weer superleuke activiteiten tijdens de kerstvakantie.’ Het programma is gericht op alle basisschoolkinderen van Helmond, maar ook aan peuters en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs is gedacht. ‘Denk aan rugby, freerunnen, CrossFit Kids en koken met Jessie. En voor de allerkleinsten is bijvoorbeeld Ouder-Kind Yoga en kleuterhandbal. Natuurlijk gaan we ook schaatsen!’, zegt Giel.

Zaalvoetbaltoernooi
Tijdens de kerstvakantie organiseert Jibb+ het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Op maandag 23 en dinsdag 24 december wordt voor de 5e keer dit toernooi georganiseerd. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld (inclusief 1 keeper). Dispensatiespelers zijn dit jaar niet toegestaan. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- per team. Wees er snel bij, want een aantal categorieën zitten al vol. Inschrijven kan via www.jibbplus.nl.

Actieve vakanties met Jibb+
Jibb+ organiseert iedere vakantieperiode diverse sport- en beweegactiviteiten voor alle basisschoolkinderen in Helmond. Een aantal activiteiten worden in samenwerking met sportaanbieders in Helmond opgezet. Giel: ‘Tijdens de vakanties hebben we als doel om de kinderen van Helmond in beweging te brengen en misschien zelfs wel een nieuwe sport te laten ontdekken. Het zou dan ook erg leuk zijn als kinderen blijven hangen bij een sportvereniging en lid worden na een kennismakingsles in de kerstvakantie!’