Sjors Sportief Helmond

Oproep aan sportieve en culturele organisaties om zich aan te melden!

Na het succes van Sjors Sportief & Creatief in het afgelopen schooljaar, gaan Jibb+ en CultuurContact ook in het nieuwe schooljaar verder met dit initiatief. Dit alles gebeurt via het platform ‘Sport en Cultuur Helmond’.  Via de website www.sportencultuurhelmond.nl kunnen alle inwoners van Helmond, jong en oud, op een laagdrempelige manier kennismaken met sport- en cultuuractiviteiten.

Meld jouw activiteit aan!
Het platform geeft deelnemers de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur. Ilja Brouwer van CultuurContact: ‘Kinderen uit het basisonderwijs kunnen op deze manier inschrijven bij meerdere verenigingen/aanbieders op gebied van cultuur en sport. Zo krijgen zij de kans om een kijkje te nemen bij een activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Vaak kan dit gratis of tegen een kleine vergoeding.’ De website bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor verenigingen/aanbieders en deelnemers van de activiteiten. Ilja: ‘Voor het slagen van het project is het van belang dat zoveel mogelijk aanbieders van zowel sport als cultuur in Helmond meedoen! We hebben natuurlijk zelf onze contacten benaderd, maar wellicht zijn er nog wel meer aanbieders in Helmond waar we nog geen contact mee hebben. Daarom de oproep aan alle aanbieders van sport en cultuur in Helmond: meld jouw activiteit ook aan!’

Sjorsboekje bij alle basisscholen
Ilja: ‘De activiteiten voor de basisschoolkinderen worden uiteindelijk geplaatst in een leuk en overzichtelijk Sjorsboekje. De voorkant van het boekje wordt bepaald door een tekenwedstrijd. Vorig jaar stond de tekening van Athena van basisschool In het Hart van het Hout op de voorkant. Via een tekenwedstrijd die via de basisscholen loopt, wordt de nieuwe voorkant van het Sjorsboekje gekozen.’ Om als aanbieder in het Sjorsboekje te komen, is het belangrijk dat activiteiten voor de basisschoolkinderen uiterlijk op 14 juni via de website www.sportencultuurhelmond.nl zijn toegevoegd. Ilja: ‘En vanaf dit jaar richten we ons niet alleen op basisschoolkinderen, maar bieden we ook aanbod voor aangepast sporten, jongeren en volwassenen & senioren. Voor aanbieders is het dus mogelijk om ook voor deze doelgroepen activiteiten op te geven, zodat ook zij op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met verenigingen en/of aanbieders.’

Meer informatie?
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
Sportactiviteiten via Jibb+ | 0492 347 071 | marloesvanderloo@jibbplus.nl
Culturele activiteiten via CultuurContact | 0492 476 654 | ilja@cultuur-contact.nl