Sjors Sportief & Creatief opnieuw van start in Helmond

Feestelijke aftrap op De Vendelier samen met wethouder Van Dijk

Na het succes van Sjors Sportief & Creatief in het afgelopen schooljaar, gaan Jibb+, CultuurContact, Stichting Leergeld en gemeente Helmond ook in het nieuwe schooljaar weer verder met dit initiatief. Op maandagochtend 7 september reikte sportwethouder Harrie van Dijk het nieuwe exemplaar van het Sjorsboekje uit aan kinderen van De Vendelier. Alle kinderen uit het basisonderwijs in Helmond ontvangen het Sjorsboekje. Inschrijven voor de activiteiten start op 21 september om 9.00 uur via www.sportencultuurhelmond.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Marloes van der Loo, projectleider Sjors vanuit Jibb+: ‘Door Sjors Sportief & Creatief krijgen alle kinderen in Helmond de kans om hun talenten te ontdekken. In het nieuwe Sjorsboekje staat bijna 100 sportieve en creatieve activiteiten waaraan kinderen mee kunnen doen. Het inschrijven voor activiteiten is onbeperkt, kan het hele jaar door en is vaak zelfs gratis.’ Op deze manier kunnen kinderen in Helmond op een makkelijke wijze kennismaken met een sport of culturele organisatie, zonder meteen lid te moeten worden. ‘En mocht het zo zijn dat de bijdrage voor een activiteit toch te hoog is, is het mogelijk om via Stichting Leergeld een vergoeding te ontvangen. Zo hoeft geen enkel kind thuis te zitten, maar kunnen ze allemaal lekker gaan bewegen of de crea-bea uithangen!’

Sjorsboekje
Leerling van De Vendelier, Florine uit groep 6, is de winnares van de tekenwedstrijd die voor de zomervakantie plaatsvond. Haar tekening staat op de voorkant van het nieuwe Sjorsboekje van 2020/2021. ‘Samen met wethouder Van Dijk onthulde zij onder luid tromgeroffel de voorkant van het boekje in haar klas.’ Uit handen van de wethouder kregen Florine en de kinderen uit haar klas de nieuwe Sjorsboekjes. ‘Alle kinderen begonnen meteen enthousiast te bladeren en lieten aan elkaar zien welke activiteiten er gaaf uitzagen en wat ze graag wilde gaan doen!’, vertelt Marloes enthousiast.

Bewezen formule
Op de website www.sportencultuurhelmond.nl is het volledige aanbod te bekijken. Het sport- en cultuurprogramma is inmiddels in ruim 120 gemeenten een bewezen formule. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse onderdelen van sport en cultuur en stimuleert om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Marloes: ‘En er is veel meer te kiezen dan in het boekje staat. Er staan activiteiten op die passen binnen het aangepast sporten. Deze zijn gericht op kinderen uit het speciaal onderwijs of voor diegene die het lastig vinden om deel te nemen aan het reguliere aanbod. En ook voor volwassenen staat er interessant en leuk aanbod op.’ Op 21 september 2020 om 9:00 uur starten de inschrijvingen voor Sjors Sportief & Creatief via www.sportencultuurhelmond.nl. ‘Vorig jaar liep het storm en raakte veel activiteiten al snel vol. Dus als je iets heel graag wilt doen, wees er dan snel bij!’