Officiële opening watertappunten in Helmond

Feestelijke aftrap op de Antoon van Dijkschool met wethouder Dortmans

Foto: Hans Choufoer

Op woensdag 23 september – Nationale Kraanwaterdag – zijn de watertappunten op zeven basisscholen in Helmond feestelijk geopend. Het officiële moment vond plaats op de Antoon van Dijkschool, waar wethouder Cathalijne Dortmans samen met de directeuren van de basisscholen de aftrap gaven.

Water drinken moet normaal worden
Peter de Kreij, directeur van de Antoon van Dijkschool, heette iedereen welkom en benadrukte dat water drinken onder de kinderen de normaalste zaak van de wereld moet zijn. Met de aanleg van het watertappunt hoopt hij met het hele team en alle kinderen hier een positieve bijdrage aan te leveren. Twee echt lakeien vanuit de Antoon van Dijkschool opende het watertappunt met een feestelijk glas water. Het watertappunt op de Antoon van Dijkschool was mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Watertappunten van 2019. Ook de basisscholen Talentrijk, Toermalijn, Vendelier, Dierdonk, Wilhelminaschool en de Mozaïek hebben de subsidie aangevraagd voor de aanleg van een watertappunt op hun school.

Nieuwe subsidieronde
De nieuwe ronde van de subsidieregeling Watertappunten werd op deze dag ook gestart. Naast alle basisscholen kunnen nu ook voortgezet onderwijs en middelbaar onderwijs gebruik maken van deze regeling. Daarnaast gaf wethouder Dortmans aan dat ook in de nieuwe subsidieronde de gemeente een deel van de kosten voor haar rekening neemt. Daarmee geeft ze aan dat ook de gemeente het belang ziet van water drinken in relatie tot de gezondheid van de Helmondse kinderen. Scholen kunnen tot woensdag 14 oktober hun belangstelling kenbaar maken op www.mijngezondeschool.nl.

DrinkWater
Jibb+ stimuleert het water drinken onder jongeren door middel van het DrinkWater-project. Hiervoor zitten zij aan tafel met verschillende partijen en partners om de bewustwording van gezonde voeding te stimuleren onder kinderdagverblijven, scholen, jongeren en ouderen.