Blijf bewegen met de Buurtsportcoaches van Jibb+

Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen heeft Jibb+ helaas moeten besluiten om de beweeglessen in de verschillende beweegtuinen in Helmond voor minimaal 4 weken te sluiten. Kristian van den Nouwlant: ‘Met de huidige maatregelen is het voor ons en de deelnemers een onmogelijke opgave om de lessen in de beweegtuin door te laten gaan. Daarom hebben we met het hele team besloten om de beweegtuinen te sluiten en een aangepaste programma op te stellen.’   

Aangepaste beweegprogramma
Buursportcoach Kristian geeft aan, ‘Dit keer is het programma gedeeltelijk online, maar we willen juist nu ook in contact blijven met onze deelnemers. We blijven bijvoorbeeld wandelen en bewegen in groepjes van 4 personen – uiteraard altijd op gepaste afstand. De straatgym gaat ook weer terugkomen op een aantal plekken. Iedereen kan dan meedoen vanaf het balkon of vanuit de voortuin en de oefeningen zijn zowel staand als zittend te volgen. ’ Op de website van Jibb+ is het aangepaste beweegprogramma te bekijken.

Live in de huiskamer
Vanwege het sluiten van de beweegtuinen komen de online beweeglessen weer terug. ‘Van maandag tot en met vrijdag gaat collega Gerard weer live op Facebook en YouTube met een beweegles op muziek. Ook Omroep Helmond gaat eerder opgenomen beweeglessen van het voorjaar opnieuw uitzenden.’ Deze uitzendingen zijn dagelijks te bekijken om 10.00 en 14.00 uur. ‘Dat is een prachtig alternatief voor deelnemers die niet zo handig zijn met internet.’

Samen tegen eenzaamheid
Kristian: ‘De vorige keer namen we met regelmaat contact op met onze deelnemers, via de telefoon of we maakte een praatje aan de deur – op veilige afstand. Hieruit bleek dat veel deelnemers niet alleen het bewegen miste, maar ook het contact met anderen. Eenzaamheid is een groot probleem in deze tijd. En daarom vonden we het nu juist zo belangrijk om bepaalde beweegactiviteiten toch door te laten gaan, dan wel in kleinere groepjes of in een andere vorm. Ook zijn de online beweeglessen van Gerard dit keer niet vanuit de Leonardus Speeltuin, maar vanuit de huiskamer of tuin van één van onze deelnemers van de beweegtuinen. Juist nu, vinden we het extra belangrijk dat we in contact blijven met elkaar!’

Op onze website zijn nog meer tips te vinden voor het bewegen in coronatijd. Op het YouTube kanaal van Jibb+ staan ook veel beweegfilmpjes en zijn eerdere uitzendingen van de beweeglessen in het voorjaar terug te vinden: www.youtube.com/jibbhelmond