Taekwon-do Soo Bak-Gi

Van maandag 15 november tot en met zondag 21 november vindt de themaweek Martial Arts plaats. Gedurende deze hele week gaan we in samenwerking met diverse sportaanbieders uit gemeente Helmond de diversiteit aan sporten binnen de vecht- en verdedigingssport onder de aandacht brengen. Positiviteit en respect staan gedurende de hele week hoog in het vaandel en we belichten samen met de aanbieders graag de goede, maar ook respectvolle, kant van deze takken van sport. Deze sporten zijn naast het beheersen van diverse technieken ook zeer goede en complete workouts voor het hele lichaam, bieden veel mogelijkheden op gebied van valpreventie, zorgen voor meer zelfvertrouwen en kunnen op individueel niveau beoefend worden

Basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs
Groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, klassen van het speciaal onderwijs en klassen van het voortgezet onderwijs gaan in deze week op bezoek bij diverse sportaanbieders verdeeld zijn over de stad. Op die locatie krijgen ze les van gediplomeerde en professionele trainers, zodat de leerlingen kennismaken met de technieken, normen en waarden die bij deze sporten horen. Een bijzondere kennismaking op de locaties van de sportaanbieders zelf!

De sportaanbieders die deze week trainingen gaan verzorgen zijn Team Holzken, Combat Sports Academy (CSA), Sportschool MAACH,  Budovereniging De Hechte Band en Taekwon-Do Soo-Bak-Gi.

Uniek Sporten
Ook de scholen van het speciaal onderwijs gaan deze week kennismaken met diverse sporten. In deze tak van sport is er al behoorlijk wat aanbod in gemeente Helmond en regio de Peel. Meer informatie over het aanbod vanuit Uniek Sporten de Peel is te bekijk via www.jibbplus.nl/sport-beweging/aangepast-sportaanbod. Op deze pagina staat ook de meest recente brochure waar al deze sporten in staan.

Volwassenen en senioren
Veel van deze sportaanbieders richten zich niet alleen op jeugd en jongeren, maar hebben ook interessant aanbod voor volwassenen en senioren. Tijdens deze week zullen er diverse lessen bij verschillende sportaanbieders uitgelicht worden. Onze Buurtsportcoaches Wijk gaan dit bij hun eigen deelnemers in binnen hun netwerk onder de aandacht brengen. Bekijk het programma voor volwassenen en senioren in deze week via www.jibbplus.nl/themaweek-volwassenen/.