Skip to content

Sinds 2018 werken we samen met de consultatiebureaus in Helmond, om het eten van groente bij peuters te bevorderen. Uit enquetes onder ouders kunnen we (met enige voorzichtigheid) stellen dat er een verband is tussen de groenteconsumptie van ouders en de groenteconsumptie van hun peuter. Wanneer ouders geen dagelijkse portie groente eten, eten peuters het ook minder vaak en minder goed.

Met deze resultaten hebben we een mooie aanleiding gevonden om in 2021 een nieuwe groentecampagne te starten, welke inspeelt op het voorbeeldgedrag van ouders en pedagogische tips geeft.

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit project kun je terecht bij

Marijet Kuijpers
Telefoon: 0492 347 071
E-mail: marijetkuijpers@Jibbplus.nl

Boek 'eten met nijntje'

In het jaar 2021 ontvangen alle 2-jarigen in Helmond bij de controle op het consultatiebureau het boek ‘eten met nijntje.’ Dit betekent dat tussen de 750 en 800 peuters (gezinnen) het boekje mee naar huis krijgen. Het boek bevat vijf nijntje verhalen over eten en veertig aansluitende recepten van culinair schrijver Samuel Levie. Vanuit het consultatiebureau ontvangen de ouders tips om het boekje voor te lezen en hun peuter te betrekken bij het bereiden, koken en eten van de gerechten.

Het boek ‘eten met nijntje’ wordt ook aangeboden op de kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in Helmond. In eerste instantie zijn dit de organisaties waar ook een Smakelijke Moestuin aanwezig is.

Lees hier het nieuwsbericht dat is verschenen bij de uitreiking van de eerste exemplaren.

Preventieakkoord Helmond

De groentecampagne van Jibb+ en GGD Brabant-Zuidoost past perfect in de plannen vanuit het in december 2020 getekende Preventieakkoord van Gemeente Helmond. Met de groentecampagne leveren wij een bijdrage door kinderen vanaf een hele jonge leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren. Door samen te werken met meerdere organisaties willen we een beweging gaan creëren in Helmond.