Skip to content

Jibb+ wil in de gemeente Helmond de omgeving van het kind gezonder maken. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Ons doel is om op elke basisschool integratie van educatie tot voedselvaardigheden te bereiken door kinderen te informeren en te bewegen tot het maken van gezonde(re) keuzes. En dat willen we doen door het leuk te maken om met eten bezig te zijn. 

Onze ambitie is dat in Helmond de gezondste kinderen van Nederland wonen! Helpen jullie mee?

Meer informatie?
Voor meer informatie over voedseleducatie op basisscholen kun je terecht bij

Marijet Kuijpers
Projectleider voeding
Telefoon: 0492 347 071
E-mail: marijetkuijpers@jibbplus.nl

Jaarprogramma

Excursies

Uitleenlijst

DrinkWater Challenge (22-29 september 2021)

Deze challenge gaat over water drinken. Op woensdag 22 september 2021 (Kraanwaterdag) startte we een DrinkWater challenge in Helmond voor alle basisscholen. Want water drinken moet weer gewoon worden! Op school, bij de sportverenigingen en thuis. 

Download hieronder de materialen voor de DrinkWater Challenge:

Gezonde Broodjes Challenge (24 januari t/m 11 februari 2022)

Wij gaan voor een gezonde start van het nieuwe jaar met de Gezonde Broodjes Challenge. Drie weken lang gaan we extra aandacht besteden aan het gezonde broodje.

Voor de bovenbouw (groep 6-7-8) zijn er speciale werkboekjes ontwikkeld. Hiervoor kan een school zich inschrijven door een mail te sturen naar Marijetkuijpers@jibbplus.nl met de naam van de school, gegevens contactpersoon en het aantal gewenste boekjes. Doe dit voor 13 januari 2022. De boekjes worden op school bezorgd op vrijdag 21 januari 2022.

Download hieronder de materialen voor de Gezonde Broodjes Challenge of ga naar de Gezonde Broodjes Galerij: 

Van Telen tot Bord Challenge (16 mei t/m 3 juni 2022)

Tijdens deze challenge leren kinderen waar hun eten vandaag komt. Door kennis te maken met tuinieren, zaaien, verzorgen en oogsten ervaren kinderen wat er nodig
is voor een succesvol groeiproces. Drie weken lang besteden we aandacht aan het thema Van Telen Tot Bord.

Download hieronder het lespakket voor de Van Telen Tot Bord Challenge:

Nieuws over voedseleducatie basisscholen

kraanwaterdag2021

Aanmelden Kraanwaterdag 2021

Op woensdag 22 september 2021 is het Nationale Kraanwaterdag. Besteed ook aandacht aan kraanwater als sportieve en gezonde dorstlesser. Schrijf je school, klas of bso in en ontvang gratis educatieve materialen.

EU schoolfruit

EU-schoolfruit

Tussen 6 en 19 september kunnen basis- en speciaal (voortgezet) onderwijsscholen zich inschrijven voor deelname aan de 13e editie van het EU-Schoolfruit en groenteprogramma.
Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken 3 porties groente en fruit per leerling per week, gefinancierd door de Europese Unie. Er kunnen circa 3000 scholen deelnemen. De gratis leveringen lopen van 8 november 2021 tot en met 22 april 2022.

Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten!

Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen basisscholen subsidie aanvragen voor drie activiteiten:
  • moestuinieren
  • koken
  • excursie of gastles op het gebied van voeding.
Een schoollocatie kan tot €2.000 aanvragen. Registreren voor de subsidieronde voor schooljaar 2021-2022 kan nog tot en met 30 september 2021.