Skip to content

Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Veel kinderen in de leeftijd van 4 t/ 18 bewegen dagelijks minder dan 1 uur. Ook bij kleuters en peuters is er meer aandacht nodig voor het dagelijks voldoende bewegen. Omdat ouders het goede voorbeeld kunnen geven en hun kinderen kunnen stimuleren om meer te bewegen is het belangrijk om hen te betrekken. Jibb+ is in Helmond met onze buurtsportcoaches actief in het stimuleren van meer sporten én bewegen.
Alles wat we doen is er op gericht om voor iedereen, jong en oud, een manier van bewegen te vinden die bij hen past.

Naschoolse sportcarrousel

Kinderen en jongeren maken gratis kennis met verschillende sporten via onze naschoolse sportcarrousels. In samenwerking met sportaanbieders laten wij kinderen zelf ervaren hoe leuk de diverse sporten zijn. In alle wijken, in de hele stad, kunnen kinderen deelnemen. Als er behoefte aan is dan zorgen we dat deelnemers daarna deel kunnen nemen aan de lessen bij de sportaanbieder.

Sportieve activiteiten in de wijk

In samenwerking met allerlei partners (Gemeente, LEV Groep, BJ Brabant, wijkverenigingen) organiseren wij activiteiten in wijken. Soms als onderdeel van onze naschoolse sportcarrousels, maar regelmatig ook sportieve evenementen. Wij werken graag samen met wijkbewoners die hiertoe initiatieven willen ondernemen.

Sportles tijdens school

Tijdens de gymlessen geven wij op alle Helmondse scholen regelmatig sportclinics. Wij willen hiermee alle kinderen en jongeren een sport laten ontdekken die bij hen past.

Vakantieactiviteiten & evenementen

Tijdens schoolvakanties organiseren wij activiteiten verspreid over de hele stad. Voor kinderen ligt de nadruk op kennismaken bij sportaanbieders. Jongeren dagen wij uit met evenementen. Volwassenen en ouderen kunnen sowieso deelnemen aan de wekelijkse activiteiten. Daarnaast organiseren we jaarlijks een grote variatie aan evenementen voor verschillende doelgroepen. Vrijwel alle evenementen organiseren we in samenwerking met partners.

Bewegen voor volwassenen en ouderen

Bewegen voor volwassenen

De Buurtsportcoaches van Jibb+ stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. Ze promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten die we aanpassen op iedere deelnemer. Ouder-kind gymnastiek, wandelen, fietsen en deelnemen aan de Beweegtuin zijn enkele van onze activiteiten.

Bewegen voor ouderen

De GoldenSports beweeglessen worden georganiseerd in de wijken Helmond-Oost, Helmond-Noord en Helmond Binnenstad. In de buitenlucht ontmoet je buurt- en leeftijdsgenoten en maak je samen kennis met allerlei vormen van sport, spel en beweging. Deelnemers krijgen bovendien een gratis gezondheidscheck en ondersteuning van een fysiotherapeut.