Skip to content

Heb je jarenlang getennist, heb je het weleens gespeeld of ben je gewoon benieuwd hoe leuk tennis is? Dan hebben we goed nieuws! OldStars tennis wordt georganiseerd bij tennisvereniging TPC Espendonk in Helmond.

Aangepaste tennisvorm
In het OldStars tennis wordt gespeeld met de groene bal en de bekende spelregels, maar met de volgende aanpasmogelijkheden:

  • dubbelspel op enkelveld
  • derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games)
  • onderhands serveren
  • de bal mag twee keer stuiteren
  • 40-40 = winnen punt
  • lengte set: 4 gewonnen games, bij 3-3 tie-break

De groene bal is een aangepaste tennisbal die zachter is, waardoor senioren meer tijd hebben om naar de bal te bewegen. Hierdoor kunnen senioren gemakkelijker actief zijn op de tennisbaan.

Fit en scherp blijven
Bij OldStars tennis bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 60-plussers. Op deze manier tennis je én werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

Sociaal actief
Naast bewegen staat bij OldStars tennis ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. Ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een kopje koffie!

Met professionele begeleiding
De trainingen zijn met professionele begeleiding van een trainer/begeleider die de training verzorgd.

Wat kun je verwachten bij OldStars tennis?

  • Inloop met koffie/thee.
  • Aan de slag met OldStars tennis.
  • OldStars warming-up en beweegvormen.
  • Gezellige afsluiting met elkaar!

Oldstars Tennis bij Tennisclub de Warande start op dinsdag 14 januari 2020 om 9.30 uur. Er is een trainer voor de begeleiding. De eerste weken kunt u kosteloos deelnemen aan de trainingen en kunt u ervaren of deze tennisvorm bij u past. Dus ga bewegen en neem gerust vrienden en bekenden mee. Of nog beter, ontmoet nieuwe mensen door OldStars Tennis!

Locatie
Horst 25, Helmond (Stiphout)

Aanmelden en contact
Voor meer informatie kun je vinden op de website www.tvdewarande.nl. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@tvdewarande.nl.

In september kunt u op de vrijdagochtenden bij TPC Espendonk gratis kennismaken met OldStars tennis van 9.30-11.00 uur. Op 6 en 20 september geven vrijwilligers van TPC Espendonk op deze tijden uitleg over OldStars tennis. Op 13 en 27 september is er vanaf 9.30 uur een tennisles van een trainer van TopServe.

We hopen dat er voldoende belangstelling is, zodat we na september gewoon door kunnen gaan met OldStars tennis. Dat zal waarschijnlijk ook op de vrijdagen zijn van 9.30- 11.00 uur. Verder is het de bedoeling dat in 2019 vanaf oktober tegen een gereduceerd tarief trainingen kunnen worden gevolgd.

Locatie
TPC Espendonk Espendonk 2
Helmond (Brouwhuis)

Aanmelden en contact
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info.tpcespendonk@gmail.com of te bellen met Marlou Steenbergen tel. 06-108 11724.