Skip to content

Walking Football is een leuke en gezellige manier voor zowel mannen als vrouwen die kennis willen maken met de voetbalsport, of een reeds stopgezette carrière willen hervatten. Deze voetbalvariant richt zich op de 60-plussers maar ook als de 60 in het vizier komt dan kunt u meedoen! Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen. De afmetingen van het veld zijn 42 bij 21 meter en er wordt 6 tegen 6 gespeeld zonder keepers.

W.V.V. Old Stars Helmond
Een zelfstandige Walking Football vereniging die gebruik maken van de faciliteiten op sportpark Houtsdonk in Helmond. De trainingen komen verzorgd door een buurtsportcoach van stichting Jibb. De trainingsduur is ongeveer 1,5 uur.

Kosten
€50,- per jaar (inclusief koffie/thee voor- en na de training)

Locatie
Sportpark Houtsdonk
Heeklaan 21
Helmond

Datum en tijd
Elke dinsdag van 9:45 uur – 11:30 uur.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant, kristianvandennouwlant@jibbplus.nl of 06 – 290 464 99.

OldStars R.K.S.V. Mierlo-Hout
Voetbalvereniging R.K.S.V. Mierlo-Hout biedt Walking Football trainingen voor senioren. De trainingen worden verzorgd door een buurtsportcoach van Jibb+. De trainingsduur is ongeveer 1,5 uur.

Kosten
€2,- per training (inclusief koffie/thee voor- en na de training)

Locatie
Sportpark de Beemd
Wilgenhoutstraat 2
Helmond

Datum en tijd
Elke donderdag van 9:45 uur – 11:30 uur. 

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant, kristianvandennouwlant@jibbplus.nl of 06 – 290 464 99.