Skip to content

Football Fitness is een simpele vorm van voetbal en speciaal ontwikkelt voor ouderen. Het is een concept dat door wetenschappers is ontwikkeld samen met de Deense Voetbalbond. Er zijn geen penalty’s, geen ingooi en er wordt in kleine groepjes tegen elkaar gespeeld. De training wordt opgebouwd met een goede warming-up, kracht- en evenwichtsoefeningen, spelvormen en uiteindelijk een onderling wedstrijdje.

Rennen wordt gestimuleerd
In tegenstelling tot het Walking Football principe, mag er bij deze variant wel gerend worden op het voetbalveld. Sterker nog, het rennen wordt bij deze vorm gestimuleerd. Dat is namelijk goed voor de bloeddruk. Studies hebben aangetoond dat Football Fitness gebruikt kan worden voor de preventie en behandeling van verschillende ziektes zoals hart- en vaatziekten en  diabetes type 2. Daarnaast versterkt de training de spieren en botten en zorgt het voor een betere balans.

Interesse?
Bij voldoende belangstelling willen we ook in Helmond van start gaan met Football Fitness voor dames vanaf 50 jaar. Dus geef je interesse door via het onderstaande aanmeldformulier. De heren kunnen terecht bij één van de Walking Football trainingen.

Bekijk hierboven het filmpje uit het TV-programma Dokters van Morgen (AVROTROS) en krijg een idee van een training. In het filmpje worden de kenmerken en voordelen van Football Fitness belicht.

Interesseformulier Football Fitness