Skip to content

Wil je meer bewegen, maar weet je niet hoe? Dan hoef je helemaal geen moeilijke en dure oplossingen te bedenken. Wandelen is een ontzettend simpele maar uiterst effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een flinke positieve boost te geven!

Wandelen heeft vele positieve effecten op je algehele gezondheid. Wandelen helpt je een solide weerstand op te bouwen.

  • Wandelen is zeer goed voor je spieren en botten. Vaak wandelen is gunstig voor je kraakbeen. Vaak wandelen zorgt voor sterk kraakbeen, sterke botten en sterke spieren. Je kunt je beenspieren tijdens het wandelen extra trainen door bijvoorbeeld heuvelop te lopen.
  • Wandelen heeft een gunstige invloed op de conditie van je hart- en bloedvaten. Je verlaagt zowel je bloeddruk als slechte cholesterol. Door een betere bloedsomloop zorg je tevens voor een beter afweersysteem.
  • Wandelen is een goede manier om op gewicht te blijven of om gewicht kwijt te raken. Wandelen kun je relatief (bijvoorbeeld vergeleken met hardlopen) lang volhouden en op die manier kun je veel energie verbruiken.
  • Behalve voor je lichaam is wandelen ook goed voor je geest. Het zorgt voor ontspanning en dat heeft ook weer positieve gevolgen voor je lichaam.
  • Wandelen heeft een goed effect op je geheugen. Je hersens blijven actief en dit kan leiden tot een vermindering van de kans op Alzheimer.

Heb je geen zin om alleen te wandelen en lijkt het je leuk om aan te sluiten bij een wandelgroep vanuit Jibb+ kijk hieronder voor de mogelijkheden. Deelname is gratis.

 

Ben je op zoek naar inspirerende wandelroutes door Helmondse wijken. Kijk dan eens naar de Beweegroutes van 4 kilometer lang of de Helmondse Ommetjes van 2,5 kilometer lang.

Dag
Tijdstip
Startpunt & aandachtspunten
Maandag
15:30-16:30 uur
Vertrek vanaf de St. Lucia Kerk, Hoofdstraat 157, Mierlo-Hout
Dinsdag
13:30-14:30 uur
Vertrek vanaf Woonzorgcomplex de Moeraseik, Tamboerijnstraat 80. Helmond Noord
Woensdag
11:00-12:00 uur
Vertrek Stadspark De Warande, Warandelaan, Warande – COPD wandeling (rustige wandeling)
Woensdag
11:00-12:15 uur
Vertrek Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85, Helmond-West (wandeltempo 5 km/uur)
Donderdag
14:00-16:00 uur
Vertrek vanaf Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond-West (rustige wandeling, inclusief scootmobiel/rolstoelers). In samenwerking met Buurtzorg Helmond
Vrijdag
11:00-12:00 uur
Vertrek vanaf wijkhuis De Lier, Van Kinsbergenlaan 1, Helmond-Oost (rustige wandeling, inclusief scootmobiel/rolstoelers). In samenwerking met ORO Helmond