Skip to content

De coronacrisis en daarbij horende maatregelen hebben ook veel impact op onze werkzaamheden oscholen, beweegtuinen en in wijk- en zorgcentra. Op deze pagina delen wij alle initiatieven die er door ons zijn opgepakt om de Helmonder in beweging te krijgen en houden vanuit thuis. Want bewegen zorgt ervoor dat je weerstand en mentale gezondheid op peil blijft, en dat is in deze tijd erg belangrijk!

Beweegtips voor volwassenen

Online beweeglessen
Onze Buurtsportcoaches Wijk hebben vele beweeglessen online gegeven (40 minuten) vanuit de beweegtuin, huiskamer of de achtertuin. Deze zijn allemaal terug te vinden op ons YouTube kanaal.

Beweeglessen op Omroep Helmond – Helmonds Goud
Voor mensen die geen internet hebben, worden er ook beweeglessen uitgezonden op ‘DitisHelmond tv’. Elke week komt er een nieuwe uitzending van Helmonds Goud op televisie en online. Het programma duurt 30 minuten en dat bestaat uit 15 minuten bewegen met Jibb+, “Helmond in beweging” en 15 minuten aan actualiteiten, nieuwtjes, achtergronden, cultuur en amusement.

“Helmond in beweging” kunt u zittend en/of staand mee doen. Trek makkelijk zittende kleding aan en pak een glaasje water achteraf. Het beweegprogramma is een afwisselend programma wat elke dag anders is.

DitisHelmond tv is te vinden op Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1429, Breedband Helmond kanaal 130, TriNed kanaal 503, Plinq IP tv-zender 559, T-Mobile kanaal 768, op www.youtube.nl (zoek op: Helmonds Goud) of https://ditishelmond.nl/live-tv/

Beweegboekjes en Beweegfilmpjes 
De oefeningen in het beweegboekje zijn goed voor de bewegelijkheid van verschillende gewrichten en spieren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen wordt er gewerkt aan de spierkracht, balans en uithoudingsvermogen. 

Bekijk alle beweegboekjes en print ze uit!

Bekijk alle beweegfilmpjes voor ouderen op ons YouTube kanaal.

Wandelen door de wijk – Beweegroutes
Juist nu je veel binnen zit is het belangrijk om te blijven bewegen. Dus ga bijvoorbeeld wandelend boodschappen doen. Pak eens wat vaker de fiets om ergens heen te gaan. Of loop één van de twaalf beweegroutes door Gemeente Helmond en Jibb+ door verschillende wijk in Helmond zijn uitgezet. Kijk om je heen, geniet van de ontluikende natuur en denk even aan wat anders. De beweegroutes in Helmond worden aangegeven met speciale gele pijlen, elke route heeft een lengte van ongeveer vier kilometer. De routes zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar ook hardlopers kunnen de route afleggen. Bekijk hier alle beweegroutes!

Ommetjes
Vind je vier kilometer net wat te ver? Loop dan eens een Ommetje. Het Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie. Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je mee vraagt. Zeker als je weet dat die persoon verlegen zit om een praatje en eens nodig de deur uit moet. Wij noemen dit het ‘om-met-je’. In totaal zijn er 16 Ommetjes uitgewerkt, verdeeld door de stad. Bekijk en download hier de Helmondse Ommetjes! – 

Heb je vragen over onze activiteiten of programma in deze periode? Neem dan contact met ons op via info@jibbplus.nl.