Skip to content

De coronacrisis en daarbij horende maatregelen hebben ook veel impact op onze werkzaamheden op scholen, beweegtuinen en in wijk- en zorgcentra. Op deze pagina delen wij alle initiatieven die er door ons zijn opgepakt om alle Helmonders, jong en oud, in beweging te krijgen en houden vanuit thuis. Want bewegen zorgt ervoor dat je weerstand en mentale gezondheid op peil blijft, en dat is in deze tijd erg belangrijk!

Beweegtips voor volwassenen

Live vanuit de Beweegtuin
Onze Buurtsportcoaches Wijk geven iedere ochtend om 9.30 uur een beweegles (40 minuten) vanuit Speeltuin St. Leonardus. Deze wordt live uitgezonden op Facebook en op YouTube.

Beweeglessen op Omroep Helmond
Voor mensen die geen internet hebben, worden er ook beweeglessen uitgezonden op Omroep Helmond. Elk uur na het weekoverzicht kun je mee bewegen vanuit de eigen huiskamer.

Beweegboekje 
De oefeningen in het beweegboekje zijn goed voor de bewegelijkheid van verschillende gewrichten en spieren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen wordt er gewerkt aan de spierkracht, balans en uithoudingsvermogen. Klik hier om de beweegboekjes te bekijken en te downloaden.

Straatgym
Op maandag en woensdag staan we buiten op straat voor de wijk- en zorglocaties van onze deelnemers aan de beweeglessen of van onze partners. Op deze manier kunnen de mensen meedoen vanaf hun eigen balkon, tuin of galerij, zowel staand als zittend. Hieronder vind je een overzicht van de tijdstippen en locaties van de straatgym. 

We bezoeken de volgende locaties: Alphonsus – Baroniehof – Eeuwsels – Eeuwsels Noorderlicht kant – Hurkhuis – Kortenaer – Moeraseik – Pannehoeve – Residentie Brouwhorst – Rivierenhof – Rozenhof

Wandelen door de wijk – Beweegroutes
Juist nu je veel binnen zit is het belangrijk om te blijven bewegen. Dus ga bijvoorbeeld wandelend boodschappen doen. Pak eens wat vaker de fiets om ergens heen te gaan. Of loop één van de twaalf beweegroutes door Gemeente Helmond en Jibb+ door verschillende wijk in Helmond zijn uitgezet. Kijk om je heen, geniet van de ontluikende natuur en denk even aan wat anders. De beweegroutes in Helmond worden aangegeven met speciale gele pijlen, elke route heeft een lengte van ongeveer vier kilometer. De routes zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar ook hardlopers kunnen de route afleggen. Bekijk hier alle beweegroutes!

Beweegtips voor jeugd

Op verschillende scholen in Helmond blijven we uiteraard actief met onze Buurtsportcoaches. De kinderen die op de scholen worden opgevangen, krijgen beweeglessen van onze collega’s. Maar er zitten natuurlijk nog genoeg kinderen thuis, die we ook graag in beweging willen brengen. Hiervoor hebben wij de onderstaande initiatieven opgezet.

Beweegaanbod voor basisscholen
Vanuit Jibb+ hebben wij ook onze expertise ingezet om voor zowel de onderbouw als de bovenbouw een uitdagend beweegaanbod te maken. Het resultaat is een document met allemaal beweegactiviteiten en -opdrachten voor thuis.

Filmpjes met beweegtips
Naast de bovenstaande documenten delen we op Facebook en YouTube meerdere keren per week een filmpje met een tip voor een beweegmoment, die thuis heel makkelijk te doen is. Alle filmpjes zijn te zien op ons YouTube kanaal: www.youtube.com/jibbhelmond

Online beweeglessen
Speciaal voor groep 3 t/m 8 geven we iedere dinsdag en donderdag om 13.00 uur live op Facebook en YouTube een online beweegles.

Online Koningsspelen
Helaas gaan de koningsspelen dit schooljaar niet door, maar dat laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! Daarom heeft Jibb+ een Koningsspelen voor thuis opgezet. Door verschillende challenges en uitdagende activiteiten en spelletjes kun je samen met je familie er toch een sportieve dag van maken. Download hieronder de programma’s per dag!

Heb je vragen over onze activiteiten of programma in deze periode? Neem dan contact met ons op via info@jibbplus.nl.