Skip to content

Sportmaatje

Sportmaatje is een project waar een sporter gekoppeld wordt aan een sportmaatje. Samen kunnen ze de sport ontdekken die bij de sporter past. Het kan zijn dat een sportmaatje er tijdelijk bij is in de opstartfase, en het kan ook op structurele basis. Het is maar net welke afspraken we samen maken.

Informatie voor de sporter
Wil jij graag weer actief zijn, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Een sportmaatje kan je op weg helpen! Het sportmaatje kan je helpen bij het zetten van de eerste stap naar een sport- of beweegactiviteit. Het doel is dat jij uiteindelijk (zelfstandig) kan gaan sporten en bewegen. Samen met jouw sportmaatje ga je aan de slag om een passende activiteit te vinden. Ga je samen meedoen aan de activiteit ter kennismaking. En stel je een plan op zodat je (zelfstandig) kan blijven sporten.

Informatie voor het sportmaatje
We zijn voor verschillende mensen met een beperking op zoek naar een Sport- en Beweegmaatje. Mensen met een beperking vinden het soms erg lastig om een geschikte sport- en of beweegactiviteit te vinden in de buurt. Laat staan daar dan ook alleen naar toe te gaan. We zoeken vrijwilligers die samen met iemand met een beperking op zoek gaan naar een geschikte sport- en beweegactviteit in de buurt of vrijwilligers die zelf gewoon mee willen sporten met iemand met een beperking. Het is maar net wat iemand nodig heeft om straks zelf actief te gaan sporten en of bewegen. De vragen van mensen met een beperking zijn heel divers en graag kijken we met jou welke wensen, tijden en interesses jij hebt om zo een goede match te maken zodat iedereen hierdoor meer gaat sporten- en of bewegen. Benieuwd welke vragen er zijn en of het matcht met jouw sport- en of beweegactiviteit? Neem dan contact op met Lisanne van der Veen (lisannevanderveen@jibbplus.nl).