Skip to content

De Thuiswedstrijd, een wedstrijd vol met kansen!

Op zaterdag 4 november 2023 staat De Thuiswedstrijd weer op het programma. Tijdens deze tweede editie staan wederom diverse landelijke en lokale thema’s op het programma die verzorgd worden door lokale en landelijke organisaties. De gastheer van deze dag is Daniel Klijn, eigenaar van Brug8. Dit is DE organisatie als het gaat om vernieuwing en verandering in de wereld van sportaanbieders.

Zorg dus dat je er bij bent, want het wordt wederom een interessante (netwerk) dag!

4 november 2023

Van 12:00 tot 17:00 uur

De Geseldonk

Cederhoutstraat 44, Helmond

Het programma

Daniel Klijn is organisatieadviseur en eigenaar van Brug8. Hij heeft diverse management- en directiefuncties bekleed bij sportorganisaties. Daniel is grondlegger van het trainingstraject ‘besturen met een visie’ en auteur van het gelijknamige boek. Hij heeft jarenlange ervaring als manager en adviseur bij sportverenigingen en sportorganisaties. Dit combineert Daniel met organisatieadvies bij dienstverlenende organisaties en gastdocentschappen over innovatie bij diverse onderwijsinstellingen. In zijn tweede boek ‘Verenigingen veranderen’ neemt hij sportprofessionals uitvoerig mee in advies- en veranderprocessen. Daniel is een veelgevraagd spreker bij congressen en bijeenkomsten.

Workshop 1: Modern besturen – Daniel Klijn, Brug8

Dagvoorzitter Daniel Klijn neemt ons op inspirerende wijze mee in hoe verenigingsbestuurders toekomstbestendig beleid kunnen maken. Door te denken en handelen vanuit ondernemerschap en commercie, rekening houdend met clubcultuur en clubidentiteit is er heel veel mogelijk. Hoe kun je als bestuurder vanuit ondernemend denken positieve stappen zetten met je vereniging? Hoe speel je in op een snel veranderende wereld? Hoe bind je leden en niet leden aan je vereniging? Hoe zet je waardevolle eigenschappen van de vereniging in om je sterker te positioneren? Met veel kennis en ervaring uit de dagelijkse praktijk zal Daniel bestuurders in korte tijd aanzetten tot anders denken over toekomstbestendig beleid.

Workshop 2: Reclame en Marketing – Robbert de Leeuw, Brug8

Robbert de Leeuw is marketingspecialist en heeft ruime ervaring als trainer en adviseur in de sportsector. Robbert heeft vanuit gerenommeerde reclamebureaus voor verschillende multinationals gewerkt en weet zijn kennis en ervaring over reclame en marketing in het bedrijfsleven als geen ander te vertalen naar de sportsector. Hij is een bevlogen en inspirerende sparringpartner voor sportadviseurs en verenigingsbestuurders. Robbert neemt ons tijdens de workshop mee in de wereld van reclame en commercieel denken vanuit verenigingsperspectief. Wat is het imago van onze vereniging? Zijn we een merk? Hoe kijken leden en niet leden naar onze vereniging. Hoe onderscheiden wij ons van andere sporten en verenigingen? Vragen waar Robbert graag op inspirerende wijze met verenigingen mee aan de slag gaat.

Workshop 3: Vernieuwen(d) aanbod – Rob van der Wijst, Jibb+

Sport ontwikkelt en daarbij alle doelgroepen natuurlijk ook. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe initiatieven ontstaan waardoor nieuwe doelgroepen zich kunnen binden aan verenigingen. Denk hierbij aan Walking Sports, peuteraanbod, streetsports (zoals straatvoetbal, 3x3streetball), gecombineerde of flexibele lidmaatschappen en aangepaste sport. Nieuwe varianten of doelgroepen die zich aan verenigingen binden, wat ook betekent dat deze ontwikkelingen invloed hebben op de werkwijze van sportbonden en verenigingen.
Hoe kun je inspelen op deze ontwikkelingen om nieuwe doelgroepen te vinden en te binden? Hoe kun je dit verwerken in goede ledenwervingstrajecten? Durft jouw organisatie af te stappen van de traditionele denkwijze binnen jullie sport?

Rob van der Wijst, manager van Jibb+ neemt jullie mee in de vele mogelijkheden en inspireert jullie met goede voorbeelden van andere verenigingen en Jibb+.

Aanmeldformulier

  • Deze workshops wil ik volgen

    Wij begrijpen dat je het liefst alle 3 de workshops wilt volgen, maar helaas zijn er maar 2 rondes. Maak daarom een keuze uit 1, 2 en 3, waarbij 1 de workshop is waar je voorkeur naar uit gaat en 3 de workshop die je het minst graag wilt volgen.
  • Voer een nummer in van 1 tot 3.
  • Voer een nummer in van 1 tot 3.
  • Voer een nummer in van 1 tot 3.