Skip to content

Ledenwerving

Sport en Cultuur Helmond - hét 0 tot 100 platform

Hét platform voor jong en oud! Al het Helmondse sport-, beweeg en culturele aanbod voor inwoners (van 0 tot 100 jaar) in Helmond is te vinden op www.sportencultuurhelmond.nl. Inwoners gaan hier naartoe om zich in te schrijven voor activiteiten. Hier moet je als sportaanbieder dus tussen staan! Wij faciliteren het gratis inschrijfplatform voor sportaanbieders en staan jullie bij voor eventuele vragen of ondersteuning bij het plaatsen van aanbod.

Neem eens een kijkje op www.sportencultuurhelmond.nl.

Sjors Sportief & Creatief

Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle 9.000 basisschoolkinderen in Helmond het Sjorsboekje, waarmee ze samen met hun ouders/verzorgers kunnen kiezen uit diverse activiteiten. Sjors Sportief & Creatief helpen basisschoolleerlingen hun talent te ontdekken, zonder direct lid te hoeven worden. Op een laagdrempelige manier komen zij in aanraking met het sport- en cultuuraanbod in Helmond. Het herkenbare Sjorsboekje speelt hier een essentiële rol in.

Opzetten nieuw aanbod

Experimenteren met nieuw sportaanbod? Dit kan voor een bepaalde doelgroep of een andere vorm van sport zijn. Voorbeelden zijn aanbod voor peuters/kleuters of een Oldstars 55+ variant, maar denk ook aan mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Laat het ons weten en we komen je graag helpen. Onze rol kan adviserend zijn, maar we kunnen ook tijdelijk in de uitvoering ondersteunen.

Kennismakingslessen tijdens en na schooltijd

Op alle basisscholen in Helmond verzorgen wij kennismakingslessen voor groep 1 tot en met 8. Wil je jouw sport meer onder de aandacht brengen bij de jeugd? Dan kunnen we samen een goed programma op maat opstellen. Denk aan een lesprogramma onder schooltijd, na schooltijd of zelfs een combinatie van beiden. Op deze manier maak je de weg naar jouw club nog aantrekkelijker en kun je jezelf als sportaanbieder sterk maatschappelijk profileren.

Schoolvakanties en evenementen

Door het jaar heen organiseren we verschillende (jaarlijkse) evenementen en activiteiten tijdens de schoolvakanties. Hierbij zoeken wij actief de samenwerking met sportaanbieders. Denk aan het beschikbaar stellen van een locatie of het verzorgen van een activiteit, waardoor de sport extra onder de aandacht wordt gebracht.

Maatwerk

Staat de behoefte of vraag van jouw organisatie hier niet beschreven? Maar ben je wel op zoek naar ondersteuning? Neem dan contact met ons op! Grote kans dat we je wel ondersteuning kunnen bieden of in contact kunnen brengen met een partij die je verder kan helpen.