JAARBEELD 2023

Voor u ligt het jaarbeeld van 2023. We laten zien, in woord en beeld, wat we hebben gedaan met de maatschappelijke middelen die we hebben ontvangen. Met onze inzet willen we impact maken. Jibb+ streeft naar een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding laagdrempelig, toegankelijk en aantrekkelijk te maken waarbij we extra aandacht hebben voor het verkleinen van gezondheidsverschillen. Ieder jaar komen we, samen met de vele samenwerkingspartners in Helmond, een stap dichter bij dat doel.

Hoe doen we dat dan? Door het verzorgen van clinics en kleuterlessen in het basisonderwijs en het bieden van ondersteuning bij voedseleducatie. Door (buitenschoolse) activiteiten voor specifieke groepen te organiseren. Door mensen die een drempel ervaren, vanwege bijvoorbeeld een beperking of chronische aandoening, persoonlijk sportadvies te bieden en hun sportdromen waar te maken. Door sportaanbieders te ondersteunen bij diverse vraagstukken, zoals ledenwerving, vrijwilligersbehoud en aanbodvernieuwing. Door senioren en kwetsbare doelgroepen in beweging te brengen en te houden. Door specifieke projecten op te zetten en uit te voeren, zoals Clubkadercoaching, Fitcoins, Life Goals, BeweegBoost en Jibb+ Extra. Door nieuwe ontwikkelingen aan te pakken, zoals Valpreventie, Sportparkmanagement en Sportief Helmond.

We stimuleren en brengen alles samen wat raakt aan sport, bewegen en gezonde voeding. Denk hierbij aan Gezond Helmond, Sport en Cultuur Helmond, Sportakkoord en alle andere initiatieven. De diversiteit van ons werk is enorm, maar ons doel is helder. Wij hebben er van genoten en ons best gedaan er een goed jaar van te maken. Door dit jaarbeeld staan we weer even stil bij alles.

Dank aan iedereen die dit met ons mogelijk heeft gemaakt! In 2024 werken we weer volop aan een vitaal, gezond en sportief Helmond!

Rob van der Wijst, algemeen manager Jibb+

Arthur Martens, voorzitter Jibb+

ACHTER DE SCHERMEN

0
Jibb+'ers (in dienstverband of zzp)
0
Vrijwilligers
0
Stagiaires*
0 %
Ziekteverzuim bij Jibb+
0
Medewerkers (uitstroom)
0
Medewerkers (instroom)
0
Medewerkers doorgestroomd uit stage

*Dit zijn beroepsstagiaires die werkzaam zijn bij Jibb+, beroepsstagiaires die Jibb+ geplaatst heeft bij sportaanbieders, maatschappelijke stagiaires en snuffelstagiaires.

In 2018-2019 ging ik voor het eerst stage lopen bij Jibb+. Ik kreeg meteen de doelgroep kinderen. Een leuke doelgroep, maar ik merkte al snel dat dit niet de doelgroep was waar ik ‘later’ mee wilde gaan werken. Dit stagejaar beviel mij zo goed door alle goede begeleiding, maar ook vooral door de gezelligheid en de sfeer in het team! In mijn tweede leerjaar heb ik gekozen voor de doelgroep ouderen. Toen ik het jaar erop moest gaan zoeken naar een afstudeerstage wist ik direct dat ik bij Jibb+ wilde afstuderen. Dit kwam omdat ik hier zo’n goede ervaringen mee had in mijn eerste leerjaar. Ondanks dat er corona was zorgde Jibb+ er toch voor dat ik stage kon lopen. Met alle begeleiding en hulp heb ik toen mijn diploma behaald. Helaas was er toen geen plek vrij als buurtsportcoach! Maar toch bleef ik contact houden met Flo! En dan nu, na twee jaar, kan ik dan toch eindelijk zeggen dat ik een van de buurtsportcoaches van Jibb+ ben!

SAMEN FIT

TWEE GENERATIES SAMEN IN BEWEGING

Samen Fit brengt op drie locaties in Helmond de peuters en ouderen samen en laat ze op een plezierige manier samen bewegen. Vanuit een zorginstelling en een kinderopvang worden deze twee doelgroepen samengebracht om samen te sporten en bewegen. Ouderen voelen zich hierdoor gelukkiger, minder eenzaam en fitter. Peuters leren van de ouderen, gaan beter bewegen en verbeteren hun sociale vaardigheden.

Samen Fit is ontstaan naar aanleiding van het programma Kleuters tegen Kwalen dat bij Omroep Max op tv is geweest. Jibb+ voert dit project uit i.s.m. de Zorgboog. De ontwikkeling die deze locaties in zo’n korte tijd doormaken is hartverwarmend.

Bekijk de resultaten >>

Ik wil bij deze iedereen nog even bedanken voor de goede inzet altijd en over wat voor fijne sportlessen we elke week neerzetten. De kinderen kijken er elke week super erg naar uit en je ziet ze elke week weer stralen. Het doet me ook erg goed dat we steeds meer ouderen zien en de groep steeds groter wordt. De lessen duren ook steeds langer en er komen steeds meer leuke en diverse activiteiten bij. Wij vinden het een erg plezierige samenwerking.

In 2023 heeft Jibb+ het eerste traject clubkadercoaching afgerond bij zeven sportaanbieders. In Augustus zijn we gestart bij vijf nieuwe sportaanbieders. We zijn bij dit nieuwe traject voor het eerst gestart met een 0-meting voor trainers en bestuur en het geven van thema-avonden. Ik ben er trots op dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan deze ontwikkelingen binnen clubkadercoaching.

EEN DAGJE MEE MET SETTING

SPORTAANBIEDERS

Een goede samenwerking met sportaanbieders is essentieel voor het bereiken van een vitaal Helmond. Hierbij richten we ons op:

Aanbod
We ondersteunen met het opzetten van nieuw (aangepast) aanbod. Ook organiseren we kennismakingslessen, themaweken en vakantieactiviteiten waarin we sporten kunnen uitlichten.

Leden
We bieden ondersteuning in ledenwerving, ledenontvangst en ledenbehoud.

Vrijwilligers
We bieden vrijwilligersondersteuning in de vorm van clubkadercoaching en bijeenkomsten, opleidingen en cursussen.

Communicatie
We adviseren sportaanbieders met het gebruik maken van social media platformen voor het promoten van hun activiteiten.

Financiën
Jibb+ brengt sportaanbieders op de hoogte van subsidiemogelijkheden en adviseert ze hierin.

Samenwerking
We adviseren sportparken omtrent de invulling en programmering voor de openbare ruimte. We ondersteunen het versterken van de samenwerkingen tussen sportaanbieders op het sportpark. Ook zijn we actief in de ondersteuning van kader op pedagogisch vlak.

Beleid en organisatie
We ondersteunen, adviseren en begeleiden sportaanbieders met het verbeteren van het beleid en de organisatie.

Accommodatie
Naast sporten draagt een goede voeding bij aan een gezonde leefstijl. We verwijzen verenigingen die willen investeren in een gezonde sportkantine door naar JOGG-TeamFit. Willen verenigingen de accommodatie verduurzamen? Dan verwijzen we door naar gemeente Helmond.

Sportief Helmond
We stimuleren een Veilig Sportklimaat met de samenwerking Sportief Helmond. Daarmee stimuleren we positief gedrag op- én rond de Helmondse sportvelden, banen, zalen en wateren.

CIJFERS

0
Samenwerkingen met sportaanbieders
0
Clubs hebben deelgenomen aan clubkadercoaching
0
Hulpvragen van sportaanbieders
0
Inschrijvingen op Sport & Cultuur Helmond bij sportaanbieders

ZO DOEN WE DAT...

Sport & Cultuur Helmond

We bieden ondersteuning in ledenwerving via het platform Sport & Cultuur Helmond waarop al het aanbod van sportaanbieders in Helmond te vinden is. We hebben in 2023 het aanbod voor basisschoolkinderen gebundeld in het Sjors Sportief en Creatief boekje. Ook zijn we in 2023 gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe activiteitengids voor 55+.

Thema-avonden clubkadercoaching

Binnen clubkadercoaching zijn we in 2023 gestart met thema-avonden. De drie thema’s die aan bod kwamen zijn ‘het geven van een training’, ‘het intensiveren van een training’ en ‘hoe coach ik kinderen tijdens de sport’. We hebben deze thema’s in de vorm van een presentatie toegelicht aan de verenigingen. Ook kregen zij per thema een boekje met alle informatie en tips die wij gedeeld hadden.

Verenigingsmonitor

We  hebben een verenigingsmonitor naar alle sportaanbieders gestuurd. De monitor is door 35 sportaanbieders ingevuld. In deze infographic zijn alle resultaten te zien die hieruit naar voren zijn gekomen. Met de resultaten hebben we een beter beeld van de hulpvragen van sportaanbieders.

Het is prettig om een clubkadercoach van Jibb+ te hebben om mee te sparren over trainingsinhoud. Jullie zijn als een soort klankbord voor onze trainers en club. We zijn ook erg blij met de ondersteuning en nieuwe inzichten die we hebben gekregen bij het indelen van onze teams.

DE THUISWEDSTRIJD

Tijdens de tweede editie van De Thuiswedstrijd, een bijeenkomst voor sportaanbieders, stonden diverse thema’s op het programma die verzorgd werden door lokale en landelijke organisaties, zoals Brug8. Er werden veel ideeën opgedaan en uitgewisseld en er werden veel mooie connecties gelegd!

0
Sportaanbieders waren aanwezig
0
Personen waren aanwezig
0
Sportaanbieders gaven dit cijfer als waardering voor De Thuiswedstrijd

Ik ben trots op de hele ontwikkeling van de werkgroep Sportaanbieders en iedereen die vanaf 2020 tot en met nu heeft bijgedragen aan waar we nu staan!

JANUARI - MAART

6 januari 2023
#Zaalvoetbal
Het driedaagse Zaalvoetbaltoernooi vond plaats. Drie dagen lang streden 81 teams, in verschillende categorieën, voor de overwinning.🏆 Ruim 640 deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar en ouder deden mee aan het toernooi. Daarnaast waren er ruim 1000 bezoekers aanwezig. Een geslaagde editie met vele blije gezichten!😄
6 januari 2023
17 januari 2023
#Gladheid
Het was glad weer, we deelden de do's en don'ts van buursportcoaches Maarten en Flo bij lopen op een gladde ondergrond.❄️
17 januari 2023
24 januari 2023
#Sportcafé
Het derde Sportcafé vond plaats voor de wijken Rijpelberg, Brouwhuis en Dierdonk. Tijdens deze bijeenkomst kregen sportaanbieders de mogelijkheid om behoeftes te delen en werden kansen besproken. Ook werd de uitbreiding van verenigingsondersteuning nader toegelicht.
24 januari 2023
30 januari 2023
#UrbanMatterzIndoor
Na enkele jaren van afwezigheid vond Urban Matterz Indoor plaats. Een fantastische dag met ruim 1000 bezoekers die konden kijken en meedoen met diverse Urban Sports, zoals BMX'en, skateboarden, steppen, freerunnen, skaten, panna, trampoline springen en basketbal. De hele middag werd non-stop goed bezocht, alle ouders en kinderen waren super enthousiast!
30 januari 2023
6 februari 2023
#HiphoppendeOma's
De deelnemers van de 55+ dansgroep van Hoomrun Dance Studios deden mee met een internationaal hiphop toernooi in Maastricht! De groep, ze noemen zichzelf 4-Ever Young, kreeg een staande ovatie en een gillend publiek.👏 Wat een enthousiasme! Een geweldige ervaring voor deze hiphoppers van 60 tot 82 jaar oud! Vijf dansende oma's zijn via Jibb+ bij de dansgroep van Hoomrun terechtgekomen. Super gaaf om te zien dat je nooit te oud bent om te hiphoppen (of welke vorm van bewegen dan ook)!💃
6 februari 2023
3 maart 2023
#Carnavalsvakantie
De carnavalsvakantie vond plaats en dit hebben we allemaal gedaan: koken met Jibb+, gymmen met Brandweerman Sam, jungle gym, trefbal, verstoppertje, hockey bij Hockey Club Helmond, schermen, handbal bij Swift Helmond, Woezel en Pip gym, Expeditie Robinson family edition, Helmonds kampioenschap tikkertje en volleybal.
3 maart 2023
21 maart 2023
#ClinicHandbal
We gaven in samenwerking met SV Swift een clinic handbal aan de leerlingen van de Korenaar.
21 maart 2023
24 maart 2023
#Jibb+NaarBosnië
Vrijdag 24 maart was het zo ver! Onze collega’s René en Charlotte vertrokken samen met Stefan Groothuis van Sports for Children naar Bosnië-Herzegovina om hun kennis en expertise te delen op vier verschillende scholen in Tuzla, Sarajevo en Doboj. Deze scholen hebben gym materiaal ontvangen dankzij een donatie van Sports for Children. I.s.m. Sports for Children is de inhoud van het transport en deze reis vormgegeven en hebben René en Charlotte inhoud gegeven aan de gymlessen met het gedoneerde materiaal. In zeven dagen tijd hebben René en Charlotte laten zien wat er nog meer mogelijk is met de materialen die gedoneerd zijn. Een bank of een kast kun je namelijk op zoveel andere creatieve manieren gebruiken. De leerlingen en docenten van de scholen die René en Charlotte bezocht hebben waren niet bekend met de manier van werken zoals we dat bij Jibb+ doen. Zij hebben erg veel inspiratie opgedaan! Naast het lesgeven zijn er veel inspirerende gesprekken gevoerd met de gymleerkrachten, directie en andere docenten van deze scholen. Er is door Jibb+ daarbij ook documentatie overhandigd, waar veel inspiratie in terug te vinden is voor de gymleerkrachten. Hiermee kunnen ze de lessen ook zelf gaan uitvoeren in de toekomst. René en Charlotte hebben inzicht gekregen in de werkwijze van het bewegingsonderwijs in Bosnië, maar uiteraard ook verteld hoe dit in Nederland in zijn werk gaat. Deze gesprekken waren erg waardevol en interessant!
24 maart 2023
27 maart 2023
#MeetWeetBeweeg
Een mooie Meet, Weet en Beweeg bijeenkomst in Stiphout!🩺 61 deelnemers checkten hun gezondheid tijdens de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomst in Stiphout. Een van de deelnemers over de gezondheidscheck: ‘Het is heel liefdevol gedaan en dat voel je. Ik vind het heel bijzonder.’ Samen met onze partners hebben we weer een mooie bijeenkomst kunnen organiseren!
27 maart 2023
30 maart 2023
#LeskistSpijsvertering
Jibb+ was aanwezig bij Make It Day bij Hogeschool De Kempel en introduceerde de leskist Spijsvertering.
30 maart 2023

Ieder jaar zorgen we er met ons team weer voor dat kinderen een passend sportaanbod vinden waar ze plezier in bewegen ervaren. Hier kunnen we met ons team trots op zijn!

DRINK MEER WATER

Kunnen we de kruidenthee en hun werking ook als receptenboekje ontvangen?

De aanbeveling voor ouderen is om dagelijks zo’n 1700 ml vocht te gebruiken. Dit lukt veel mensen niet. Of het kost hen veel moeite. Voor Jibb+ dé aanleiding om te starten met een ‘drink meer water challenge’.

Dit is voor ons als Jibb+ de aanleiding geweest om de drinkwaterwandelingen te starten in iedere wijk van Helmond.

Theeproeverijtje
We wandelen met de waterfles in de hand naar een locatie in de wijk, waar we de deelnemers vervolgens nog verrassen met een theeproeverijtje. Oma’s zondagse servies komt op tafel, waar we voor deze speciale gelegenheid uit mogen drinken. De verhalen komen los, er wordt kennis uit eigen ervaringen gedeeld en we ontdekken de wijk, waardoor meer verbindingen ontstaan.

Water blijven drinken
Na afloop krijgt iedere deelnemer nog een goodiebag mee naar huis en zo krijgen ze allerlei informatie mee om voedselvaardigheden te stimuleren.

In 2023 hebben 131 senioren verdeeld over 9 wijken meegedaan aan de Drinkwater wandelingen. Samen hebben zij 66 liter water met groente, fruit en/of kruiden smaak en 45 liter kruidenthee gedronken.

Enkele resultaten

  • We zien deelnemers meer water drinken. Ze nemen vaker hun Jibb+ bidon mee dan voorheen.

  • Er wordt vaker gesproken over de smaakmakers in het water. Kruiden en fruit gebruik neemt toe.

Als communicatiemedewerker ben ik regelmatig aanwezig bij een van onze activiteiten. Zo ook een keer bij de Drink Water wandeling in Helmond-Noord. Dit was mijn tweede keer bij een Drink Water wandeling, maar dit keer maakte het veel meer indruk op mij. Ik kende de volkstuin bij mij in de buurt en ik was er altijd al nieuwsgierig naar, tijdens de activiteit in Helmond-Noord kwam ik voor het eerst in zo’n volkstuin. Ik vond het er zo mooi, groen en kalm dat het mij enorm inspireerde om ook een volkstuintje te nemen. Zo snel als dat het ging had ik twee weken later mijn eigen moestuintje van 70 m2. Een heerlijke plek om tot rust te komen en zo leuk om te zien dat je met een paar zaadjes gewoon een tuin vol groente, fruit en kruiden kunt creëren. Dat vind ik het mooie aan mijn werk, dat we naast inwoners uit Helmond ook elkaar inspireren met onze passie voor gezonde voeding, sport en beweging.

Wat zijn wij blij met en trots op vele mooie gezonde, sportieve en groene avonturen die we in 2023 met Jibb+ hebben beleefd. Als gezonde en groene kinderopvang hebben we veel raakvlakken met Jibb+ die we nog verder uit kunnen bouwen in 2024. Van de Drinkwaterwandeling in Dierdonk, tot het groente avontuur met peuters, tot het preventieakkoord, tot de Smakelijke moestuin, tot de groente speurtocht, tot de samenwerking op de Natuurmarkt en met als kers op de spreekwoordelijke taart was er de zeer succesvolle Bereboot Peuter4Daagse.

EEN DAGJE MEE MET SETTING

OPVANG & ONDERWIJS

De kinderopvang en de basisschool zijn een belangrijke omgeving voor jonge kinderen om te leren bewegen, voldoende te bewegen en gezonde keuzes te maken. Binnen Opvang en Onderwijs besteden wij dagelijks aandacht aan:

Sportclinics 
We zorgen ervoor dat kinderen in het (speciaal) basisonderwijs kennis kunnen maken met verschillende sporten, zodat ze een passende sport vinden en op deze manier structureel blijven bewegen. In themaweken geven we samen met sportaanbieders clinics die we minder goed kunnen aanbieden in de gymzaal.

Kleuterlessen 
Deze zijn gericht op het verbeteren van de motorische ontwikkeling.

Dynamische schooldag
We brengen meer beweging op school in de vorm van energizers, bewegend leren en inrichting of gebruik van schoolplein en de klassen.

Na de beweegles komt een kleuter nog even terugrennen en vraagt: ‘Kom jij morgen weer Jibb’en?

Coaching on the job
Binnen de kinderopvang bieden we ondersteuning om een duurzaam beweegaanbod te creëren en zo kinderen dagelijks te laten bewegen.

Voedseleducatie
We stimuleren het verbeteren van voedselvaardigheden met zowel bestaand als zelfontwikkeld lesmateriaal.

Schooltuinen
We bieden begeleiding bij het opstarten van schooltuinen. Ook ondersteunen we het onderwijs om een koppeling te maken met het onderwijsprogramma. 

CIJFERS

0
Leerlingen volgden clinics van Jibb+
0
Kleuters deden mee aan kleuterlessen
0
Kinderen namen deel aan (mede) door Jibb+ georganiseerde sportdagen
0
Peuters en kleuters liepen mee met de peuter-kleuter-4-daagse

Ik ben trots dat ik sinds 2023 onderdeel mag zijn van Jibb+ en dat ik hierbij zorg mag dragen voor kinderen die graag een sport willen beoefenen, maar er nog niet over uit zijn welke sport zij willen doen. Kenmerkend uit een van mijn clinics waarbij ik de kinderen laat kennismaken met de sport tennis, is dat een deelnemer uit de les benoemde dat dit nu echt een sport voor haar is! Dit is exact ons doel om de kinderen een sport te laten ontdekken en zo hen hierbij te betrekken. Dit geeft de voldoening waar wij naar streven als Jibb+ zijnde.

Bij Kindontwikkelcentrum De Rank hechten we veel waarde aan gezonde voeding en actief bewegen, elementen die perfect passen bij de doelstellingen van Jibb+. Hun professionele inzet tijdens de gymlessen en de verlengde schooldag verrijkt onze leerlingen op een betekenisvolle manier. De samenwerking met Jibb+ is een aanwinst voor ons onderwijs, waarbij ze met passie en kundigheid een mooie verrijking bieden aan de gezonde ontwikkeling van onze kinderen.

NASCHOOLS BEWEGEN MET JIBB+

Naast dat Jibb+ actief is tijdens schooltijd om kinderen meer te laten bewegen en hun sport te laten ontdekken, brengen we kinderen ook buiten schooltijd in beweging met verschillende activiteiten:

Jibb+ Extra

De Jibb+ Extra lessen zijn speciaal bedoeld voor minder vaardige kinderen. Dit zijn kinderen die moeite hebben met de gymlessen op school of bij de sportlessen binnen een vereniging. Wij gaan in groepsverband aan het werk, waarbij we aandacht hebben voor zelfvertrouwen, uit-dagingen, samenwerken,  plezier in bewegen en het verbeteren van de motoriek.

Beweegboost

Het beweegboost programma van Jibb+ is een aanbod voor kinderen uit groep 1 en 2. Elke week worden er leuke gevarieerde beweeglessen verzorgd waarin plezier voorop staat! Intussen leren de kinderen alle vaardigheden van bewegen. Zo gaan we rollen, springen, gooien, mikken, schoppen, zwaaien, balanceren en nog veel meer!

Bewegen met overgewicht

Onder begeleiding van Jibb+ gaan we op een leuke en laagdrempelige manier aan de slag met bewegen. Elke week staat er iets anders op het programma, ook gezonde voeding komt aan bod. Ons aanbod is gericht op plezier in bewegen, samenwerken en vergroten van het zelfvertrouwen.

Verlengde Schooldag

Tijdens de Verlengde Schooldag krijgen kinderen die dat nodig hebben extra ontwikkel- en leerkansen op onder andere het gebied van sport en bewegen. Vanuit de Verlengde Schooldag stromen er ook regelmatig kinderen door naar de sportvereniging.

Vakantieactiviteiten

Jibb+ zorgt iedere schoolvakantie voor een sportief, gezond en uitdagend programma! Dit programma wordt samengesteld uit activiteiten vanuit sportaanbieders en ludieke Jibb+ activiteiten. 

0
Kinderen namen deel aan Jibb+ Extra
0
Kinderen namen deel aan Beweegboost
0
Kinderen namen deel aan Bewegen met overgewicht
0
Kinderen namen deel aan de Verlengde Schooldag
0
Kinderen namen deel aan de vakantieactiviteiten

Afgelopen schooljaar heb ik samen met de OBSH basisscholen gewerkt aan beter bewegingsonderwijs. Er is een mooie visie op bewegen tot stand gebracht en we hebben de randvoorwaarden van goed bewegingsonderwijs goed geregeld. Er is dit jaar een mooie start gemaakt met de dynamische schooldag, waarbij kinderen gedurende dag regelmatig bewegen. Op een aantal scholen zijn inspiratiesessies geweest om beweegtussendoortjes te stimuleren in en buiten de klas. Dit heeft als doel dat de kinderen niet te lang stilzitten, maar regelmatig actief bewegen. Het is leuk om de positieve effecten van de beweegtussendoortjes te horen van de leerkrachten.

Ik ben trots dat wij, door middel van het traject coaching on the job, onze kennis kunnen delen met pedagogische medewerkers. Zo komt er nog meer aandacht voor sport en bewegen binnen de kinderopvang!

APRIL - JUNI

17 april 2023
#HalveVanHelmond
Ruim 275 kinderen deden mee aan de Kidsrun bij van de Lavans Halve van Helmond. Dit jaar was HAC Helmondse Atletiek Club gastheer voor de jeugd. Vanaf 5 jaar kon er al worden gelopen. De kinderen hebben genoten! Anna (12 jaar): "Het was leuk om weer mee te doen. Er waren dit jaar ook andere leuke onderdelen van atletiek en springkussens." Ook de Unieke Loop was een succes, 19 deelnemers deden rollend, lopend en rennend mee aan de Unieke Loop. Ze behaalden allemaal de finish en ontvingen een mooie medaille!🏅
17 april 2023
21 april 2023
#KoningsspelenVoorVolwassenen
Vrijdag 21 april waren de koningsspelen voor volwassenen. Wat was 2023 een mooie editie! Er deden maar liefst 90 volwassenen mee aan de koningsspelen in Speeltuin Leonardus. Maar dat niet alleen, op nóg twee locaties waren de koningsspelen voor volwassenen bezig. Op initiatief van Jibb+ zijn we met Woonzorgcentrum Savant Alphonsus en Keyserinnedael De Zorgboog om tafel gegaan om de koningsspelen voor meer volwassenen mogelijk te maken. Samen hebben we spellen bedacht die goed aansluiten bij de doelgroep. En dat was een succes! Véél blije gezichten met 25 deelnemers bij Alphonsus en 20 deelnemers bij Keyserinnedael. Quote deelnemer Alphonsus: "Hoe krijg je het voor elkaar om een 82-plusser deze gekke dingen te laten doen?! Maar wat is het leuk!"
21 april 2023
4 mei 2023
#JuniorJibb
Vanaf januari zijn wij gestart met een nieuwe enthousiaste groep Junior Jibb’ers! Dit schooljaar ondersteunen zij Jibb+ bij het bedenken van gave vakantieactiviteiten. Zo bedachten ze voor de meivakantie een escape room! Tijdens verschillende bijeenkomsten zijn we hiermee aan de slag gegaan. We kunnen zeggen dat dit meer dan geslaagd is!👏
4 mei 2023
5 mei 2023
#Sportdroom
Wij hebben de eerste winnaars van een Sportdroom blij mogen maken!🥳 Samen met onze ambassadeur wethouder Monika Slaets-Sonneveldt reikten we de dromen uit in de Peel aan mensen die een drempel ervaren om te gaan sporten en/of bewegen. Met het winnen van deze Sportdroom helpen we deze mensen op weg om structureel te kunnen gaan sporten en bewegen! 💪
5 mei 2023
26 mei 2023
#Kangoeroedag
Er deden 750 kleuters deden mee aan Kangoeroedag. Samen met OEC Korfbal hebben we een super leuke sportdag kunnen organiseren voor de leerlingen van BS de Vuurvogel, Basisschool De Goede Herder, Dalton-Kindcentrum Talentrijk , BS de Korenaar, BS De Vlier, OBS Brandevoort en BS De Rank.
26 mei 2023
16 juni 2023
#Peuter-4-daagse
In de week van de gezonde jeugd hebben de peuters van Kinderdagverblijf De Bereboot meegedaan aan de Peuter-4-daagse. 4 dagen hebben zij gewandeld en onderweg deelgenomen aan de beweegactiviteit van Jibb+. 🚶‍ Ook de peuters en kleuters van basisschool De Vendelier hebben de peuter-4-daagse volbracht. Alle kinderen hebben een oorkonde en stempelkaart gekregen als bewijs.🏅
16 juni 2023
27 juni 2023
#Straatvoetbal
Ruim 300 deelnemers deden mee aan het straatvoetbaltoernooi op de markt in Helmond. We kijken terug op een geslaagde editie!
27 juni 2023
30 juni 2023
#TriatlonVoorVolwassenen
De derde editie van de Triatlon voor Volwassenen vond plaats op de Berkendonk in Helmond. Een strak blauwe lucht, dus een stralende dag om sportief te beginnen!☀️ De deelnemers hebben na de kop koffie☕ actief meegedaan met de warming up. Waarna ze startten met het eerste onderdeel: lopen door het water.🌊 De eerste groep kwam al snel terug en kon starten aan het fiets onderdeel.🚴 Er werd afgesloten met wandelen.👟 Elke onderdeel was op verschillende niveau's uit te voeren, zo kon elke deelnemer op zijn/haar niveau meedoen aan deze actieve en gezellige ochtend!
30 juni 2023

Door samen groente te telen merk ik dat de bereidheid om meer groente te eten groeit. Hier draag ik graag een steentje aan bij.

GROENTE AVONTUUR

Elke dag jouw kind voldoende groenten binnen laten krijgen is voor veel ouders een enorme uitdaging. Daarom is Jibb+ in samenwerking met de GGD en kinderdiëtist Cora Derksen en voedingskundige Liesbeth Schoofs gestart met het Groente Avontuur

Word een groenteheld
Groente Avontuur is hét online programma dat peuters en kleuters groenten leert proeven en eten. Met creatieve en leerzame spelletjes, missies en doe-dingen krijgen groenten de fun factor. Het geeft ouders ook tips en tools om spelenderwijs met groenten aan de slag te gaan. Samen met de groentehelden gaan kinderen op ontdekkingsreis. Zo kun je bijvoorbeeld op safari met Wieke Wortel en Pablo Pastinaak. In dit avontuur doe je activiteiten, verdien je gereedschap en help je hun jeep maken. Daarna reis je verder en ga je op weg naar het volgende avontuur! Op speelse wijze leren kinderen zo kennis maken met diverse soorten groenten.

Unieke samenwerking
Samen met Cora en Liesbeth hebben we het Groente Avontuur ontwikkeld om zo Helmondse gezinnen te stimuleren meer groente te eten. Ook het consultatiebureau is hierin betrokken. Ouders en verzorgers krijgen bij het bezoek aan het consultatiebureau met hun peuter een koffertje. Daarmee start het Groente Avontuur.

Groente Speurtocht
Als aanvulling op het digitale Groente Avontuur organiseert Jibb+ ook Groente Speurtochten om het Groente Avontuur naar de praktijk te brengen. Samen met BeBizzy en de kinderopvangorganisaties heeft Jibb+ in 2023 meerdere Groente Speurtochten georganiseerd om nog meer peuters en kleuters kennis te laten maken met groente.

0
Peuters en Kleuters hebben een koffertje ontvangen
0
Peuters en Kleuters nemen deel aan het Groente Avontuur

Jibb+ is een organisatie die haar uiterste best doet om mee te denken, mee te werken en ook mee te doen. Deze praktische instelling past zeer goed bij "Kansrijk Mierlo-Hout", niet praten maar poetsen.

De beweeglessen voor de 55+’ers zijn niet alleen gericht op lichamelijke gezondheid , maar ook op het stimuleren van sociale verbondenheid. Hier delen mensen niet alleen de vreugde van actief bewegen, maar ook het plezier van samen zijn. Een win-win situatie!

EEN DAGJE MEE MET SETTING

BUURT, WIJK & ZORG

We stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We brengen dagelijks 55-plussers in beweging in de wijk. We bieden verschillende activiteiten aan:

Beweegtuin
We bewegen op muziek en begeleiden deelnemers in het gebruik maken van de beweegtoestellen.

Wandelen
We wandelen met groepen van verschillende beweegniveaus door de wijk of de natuur.

Beweeggroep
Tijdens deze beweeglessen werken we aan conditie, kracht, balans en flexibiliteit.

Samen Fit
We geven een gecombineerd beweegaanbod voor senioren en peuters.

GoldenSports
Tijdens de GoldenSports lessen brengen we deelnemers met diverse activiteiten en spelvormen in beweging.

Hulpvragen
Daarnaast ondersteunen en begeleiden we inwoners met hulpvragen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

CIJFERS

0
Beweeglessen per week
0
Unieke deelnemers

Ik vind het erg leuk, je doet het super en mijn ouwe knookskes doen ook eens wat anders dan wandelen! Ik heb jouw lessen nu 2 keer bijgewoond en waardeer die erg!

Ik ben erg blij met de samenwerking met Kristian van den Nouwlant van Jibb+. Het is alweer 8 jaar geleden dat ik hem vroeg om met mij een wandelgroep voor de oudere doelgroep op te starten in Helmond West. Deze doelgroep die een pasje langzamer loopt, en evt. gebruik maakt van rollator, rolstoel of scootmobiel was een nieuwe uitdaging. Direct was Kristian enthousiast met als gevolg dat we nu al 8 jaar wekelijks op donderdagmiddag eropuit trekken voor een wandeling met een gezellige tussenstop. Ook organiseren we samen 1 x per jaar een BBQ en een gezellig samenzijn rond kerst. Het is zo mooi om te zien dat beweging, gezelligheid en saamhorigheid een positieve invloed hebben op de gezondheid. Hopelijk volgen er nog vele mooie wandelingen en krijgen we nog meer mensen enthousiast om te blijven bewegen.

ONTWIKKELINGEN

MEET, WEET & BEWEEG

In 2023 hebben we de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomsten anders aangepakt dan andere jaren:

We bundelen onze krachten
De KBO organiseerden voorheen de vitaliteitsdagen, nu bundelen we onze krachten en organiseren we samen Meet, Weet en Beweeg. Met de KBO als samenwerkingspartner kunnen we meer senioren bereiken. Daarnaast kunnen we dankzij de KBO rekenen op de steun van vrijwilligers tijdens de bijeenkomsten. Ook heeft de KBO  met ‘zingeving’ een extra stationnetje toegevoegd aan Meet, Weet en Beweeg. Bij dit onderdeel is er aandacht voor de mentale gezondheid en wordt er gesproken over het leven.

Wijkgericht
We zijn de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomsten wijkgericht én samen met de KBO, VBOH en PVGE gaan organiseren. We werken met zorgprofessionals uit de wijk zoals fysiotherapeuten, podotherapeuten, diëtisten en huisartsen. Ook Aandacht Voor Ouderen draagt bij aan deze nieuwe Meet, Weet en Beweeg edities. 

Inzicht in de gezondheid met een persoonlijk rapport
Iedereen verlaat de gezondheidscheck met een persoonlijk rapport en een advies op maat. Denk hierbij aan voedingstips, beweegadvies of een afspraak bij de podotherapeut. 

Een geweldig initiatief. En het boekje is zo mooi en waardevol.

0
Wijkgerichte edities in 2023
0
Deelnemers
0
Partners dragen bij aan Meet, Weet en Beweeg

Ik kan terugkijken naar een mooi jaar in samenwerkingen met Jibb+. We hebben de laatste Meet, Weet Beweeg gecombineerd met valpreventie. Daarna hebben we transparant en met korte lijnen valpreventie aangepakt. We waren een van de eerste in Nederland die het voor Helmond geregeld hadden. Onze gezamenlijke aftrap was landelijk nieuws en in veel dagbladen te zien. Ook gaan we begin van 2024 beginnen met valanalyses en valtraining in Stiphout in samenwerking met Jibb+. Wij hebben weer zin in een mooie samenwerking komend jaar.

JULI - SEPTEMBER

7 juli 2023
#GoldenSportsDierdonk
We hebben de nieuwe beweegplek in het Dierdonkpark geopend, waar we nu wekelijks een GoldenSports les aanbieden!🎉
7 juli 2023
20 juli 2023
#JuniorJibb
We hebben het schooljaar afgesloten met een internationale high tea georganiseerd door onze stagiaire Sacha.🫖 We hebben samen blueberry cupcakes gemaakt! Uiteraard hoorde er bij een bedankje ook een gepast cadeautje. Ze hebben het enorm goed gedaan!👍
20 juli 2023
24 juli 2023
#Sportolympiade
We hebben 5 dagen plezier beleefd en veel bewogen tijdens de Sportolympiade! Mede dankzij de 10 stagiaires en vrijwilligers hebben we een mooie week vol sport- en beweegactiviteiten kunnen neerzetten voor de 360 deelnemende kinderen.
24 juli 2023
31 augustus 2023
#SjorsSportief
Samen met wethouder Harrie van Dijk, Aimée en Sjors heben we de kaft van het nieuwe Sjorsboekje onthuld bij OBS Brandevoort.📘 De wethouder heeft het eerste exemplaar uitgedeeld aan Aimée, de winnares van de tekenwedstijd.🎨
31 augustus 2023
11 september 2023
#Clubkadercoaching
We gaan de komende twee jaar bij HC Helmond aan de slag met het begeleiden en ondersteunen van diverse jeugdtrainers. Naast HC Helmond gaan we de komende twee jaar ook ondersteuning bieden bij HZV Lutra, HWC De Helmvaarders, HT'35 Helmond en Reddingsbrigade De Reddingsklos!
11 september 2023
19 september 2023
#DagVanDeSportclub
We hebben in Helmond de Nationale Sportweek geopend met de Dag van de Sportclub. 21 sportaanbieders openende hun deuren en kinderen konden allerlei sporten komen ontdekken! In totaal kwamen er 375 bezoekers op af en zijn 42 kinderen daadwerkelijk lid geworden van een sportclub.
19 september 2023
25 september 2023
#UrbanMatterz
Het Urban Matterz! festival heeft weer plaats gevonden in de Cacaofabriek in Helmond. Het was een fantastische dag vol urban sports, dance, graffiti, muziek, dj's, eten, drinken en een urban market. Er waren veel enthousiaste bezoekers en betrokken vrijwilligers!!
25 september 2023

We zijn dit jaar weer gestart met Respons op de Westwijzer. Respons ‘omgaan met pesten en groepsdruk’ is een preventieve beweegmethode die leerlingen uit de bovenbouw leert omgaan met pesten en groepsdruk. De school geeft aan veel inzichten te hebben verkregen uit de Respons lessen die ze toe kunnen passen tijdens de gym en het speelkwartier. Ik ben er trots op dat we deze school hebben mogen ondersteunen in het aanpakken van pesten en groepsdruk.

Samen met twee andere collega's organiseerde ik het 12,5 jarig jubileum van Jibb+. We hadden de neuzen in dezelfde richting staan en hierdoor was de samenwerking echt top. Ook tijdens de uitvoering van de activiteiten van het jubileum zette het gehele team de schouders eronder en was niks teveel. We hebben uitgestraald dat we één team zijn, als er iets moest gebeuren, gebeurde het. Dat maakt mij trots om Jibb+’er te zijn.

WE VIERDEN ONS 12,5 JARIG JUBILEUM

Jibb+ bestond 12,5 jaar en dat hebben we op vrijdag 22 september 2023 gevierd!
 
Tussen 14:00 en 17:00 uur vonden verschillende activiteiten plaats. Van uitdagende Expeditie Jibb+ spellen zoals een eetproef met hummus en sardientjes tot handboogschieten. Daarnaast stond er een drietal springkussens op het terrein en konden volwassenen lekker zitten op een van de loungebanken onder het genot van de klanken die uit het Volkswagenbusje met vinylplaten galmden. Ook kon je bij ’t Bakkie van Jibb+ gezonde poffertjes, vers fruit en verfrissend fruitwater halen.
 
Tegen 16:00 uur was het tijd voor het beachvolleybaltoernooi voor leraren waar verschillende basisscholen aan meededen. Het werd een fanatieke wedstrijd en de teams konden rekenen op hun supporters. Er kon er maar een winnen; De Houten Beachvolleyballers van basisschool In het Hart van het Hout zijn er met de winst vandoor gegaan!
0
Bezoekers op het jubileum feest
0
Teams deden mee aan het beachvolleybaltoernooi

Ik ben er trots op dat we door de inzet van Jibb+ nog meer Helmondse sportevenementen inclusiever en toegankelijker hebben kunnen maken voor mensen met een beperking!

CURSUS ROLSTOELVAARDIGHEDEN

In 2023 heeft het Wheelchair Skills Team in samenwerking met Helmond Toegankelijker en Jibb+ twee succesvolle cursussen georganiseerd. 16 rollers zijn veel vaardiger geworden in het gebruik van hun rolstoel, zowel in het dagelijkse gebruik als tijdens het sporten.

365102238_993305001827595_1323873064125362048_n

ZO WERKT EEN SPORTHULPVRAAGTRAJECT

Ben jij een inwoner van Helmond en heb jij een sporthulpvraag? Een sporthulpvraag kan van alles zijn, zoals een advies voor een passende sport of dat je hulp nodig hebt bij het vinden van een passend sporthulpmiddel. Een sporthulpvraag kan ook gesteld worden door een contactpersoon van een (zorg)organisatie die iemand begeleidt met een vraag over sport en bewegen.

STEL JOUW SPORTVRAAG
Ga naar www.jibbplus.nl/sportvraag en vul het aanvraagformulier in. Kom je er niet uit? Je mag ook contact opnemen met sportvraag@jibbplus.nl.
BUURTSPORTCOACH
Vervolgens neemt buurtsportcoach Lisanne of Minke contact met je op.
KENNISMAKING
Er volgt een kennismakingsgesprek om de wensen en mogelijkheden te bespreken.
ONDERZOEK
We onderzoeken welke sport of beweegactiviteit het beste bij jou past.
JOUW KEUZE
We bespreken de opties en plannen eventueel een proefles.
BEGELEIDING
Indien nodig gaan wij met jou mee naar een eerste proefles.
IS HET EEN MATCH?
Zo niet, dan zoeken we naar een alternatief.
NAZORG
We houden contact en staan voor je klaar!
STAP 1
STAP 2
STAP 3
STAP 4
STAP 5
STAP 6
STAP 7
STAP 8

CIJFERS UNIEK SPORTEN

0
Sporthulpvragen kreeg Jibb+
0
Sportaanbieders hebben een aangepast sportaanbod
0
Aangepaste sportactiviteiten in Helmond

Ik ben trots om Jibb’er te zijn als ik van onze deelnemers hoor dat we zo liefdevol, warm en geduldig met ze omgaan. Ook ben ik er trots op als ik zie hoe energiek en betrokken het team Buurt, Wijk & Zorg is.

In 2023 heb ik, samen met de coördinator van de Super Sociaal, erg veel klanten gesproken in de supermarkt voor minima. Hierdoor ontstaat er veel verbinding; mensen worden enthousiast en zijn dankbaar voor het Fitcoin project. De extra beweging maakt gezonde voeding toegankelijk, maar geeft deelnemers ook de mogelijkheid om gezellige/sociale dingen te ondernemen. Ook is het lunchpakketten project (gesponsord /mogelijk gemaakt door de Rabobank) van start gegaan in september. Ouders waarderen het enorm dat zij op deze manier een gratis, gezonde lunch voor hun kinderen kunnen krijgen.

OKTOBER - DECEMBER

2 oktober 2023
#StartKetenaanpakValpreventie
In de Week van de Valpreventie, heeft Jibb+ samen met wethouder van Lierop het startschot gegeven aan de ketenaanpak valpreventie in de gemeente Helmond. De aanpak helpt thuiswonende 65-plussers om het risico op een val te verminderen en om de zelfstandigheid te vergroten of te behouden.
2 oktober 2023
15 oktober 2023
#ThemaweekJeuDeBoules
Tijdens de themaweek jeu de boules hebben zowel basisschoolkinderen als 55-plussers kennisgemaakt met jeu te boules. Zo konden 55-plussers kennismaken met de sport bij P. V. Littie of Littienie. De deelnemers zijn goed ontvangen en hebben van de leden van de vereniging geleerd hoe het spel in zijn werk gaat. Er was veel enthousiasme bij de deelnemers! Ook de leerlingen van Basisschool Silvester-Bernadette en de Vuurvogel hebben de kneepjes van het jeu de boulen geleerd. Een leuke themaweek waarin Jibb+ weer een sport in de schijnwerpers heeft gezet!
15 oktober 2023
17 oktober 2023
#Clubkadercoaching
Onze clubkadercoaches zijn in de praktijk begonnen met het begeleiden van de trainers bij HT'3, HWC De Helmvaarders, HZV Lutra, Reddingsbrigade De Reddingsklos en Hockey Club Helmond. Daarnaast hebben onze clubkadercoaches de eerste thema-avonden verzorgd bij S.V. Rood-Wit '62, OEC Korfbal en V.V. Bruheze. Erg leuke en interessante avonden voor (beginnende) trainers en we hopen op deze manier ze te blijven motiveren en enthousiasmeren om de theorie toe te passen in hun trainingen.
17 oktober 2023
28 november 2023
#MeetWeetBeweeg
We hebben alweer de vierde editie van Meet, Weet & Beweeg georganiseerd, deze keer bij MediFit Helmond in de binnenstad. De deelnemers hebben weer wat inzicht in gekregen in hun gezondheid. Het was een geslaagde editie!
28 november 2023
11 december 2023
#DigitaleBeweegroutes
De feestelijke opening van de digitale Beweegroutes vond plaats. Jibb+ heeft met QR-FIT en gemeente Helmond vijf van de twaalf beweegroutes gedigitaliseerd. Het gaat om de route in Warande, Helmond Noord, Mierlo-Hout, Brouwhuis en Binnenstad. In iedere route staan acht palen met QR codes naar beweegoefeningen om alle spiergroepen te trainen. Je kunt hierin kiezen of je beginner of gevorderd bent. Ook kun je instellen dat je alleen oefeningen voor 65+ krijgt. Een mooie gelegenheid om te werken aan spierkrachtversterking in de openbare ruimte.
11 december 2023
18 december 2023
#OpeningZwembad
Het nieuwe zwembad werd op feestelijke wijze geopend met de zwemverenigingen van Helmond.🎉 Zij gaven elk uur korte demo's van de verschillende zwemdisciplines en er waren rondleidingen. Het was een leuke en druk bezochte dag!
18 december 2023

Ik ben er trots op dat ik vanuit mijn rol bij Jibb+ een bijdrage heb mogen leveren aan de opening van het nieuwe zwembad.

KETENAANPAK VALPREVENTIE

De ketenaanpak valpreventie helpt thuiswonende 65-plussers om het risico op een val te verminderen en om de zelfstandigheid te vergroten of te behouden.

Valincidenten zijn erg hoog
Helmond kent een sterke vergrijzing met 17.000 inwoners van 65 jaar of ouder en 34% hiervan heeft een verhoogd valrisico. Dit is hoger dan het gemiddelde in de regio. Bijna de helft van het aantal valongelukken gaat met letsel gepaard. Ouderen kunnen hierdoor hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Nu ouderen langer thuis blijven wonen, wordt goede voorlichting over valpreventie in de thuissituatie des te belangrijker.

Unieke samenwerking
De ketenaanpak valpreventie moet een intensieve krachtenbundeling worden van diverse partners, zoals ouderenorganisaties, wijkraden, fysiotherapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners, ergotherapeuten, 

Jibb+, LEV groep, thuiszorg, sociaal team, bibliotheek, apotheken, etc. Het resultaat? Minder ouderen die vallen, minder opnames bij de spoedeisende hulp, verbetering in balans en spierkracht en minder afhankelijkheid van thuiszorg. Op basis van een aanpak die breed wordt gedragen waarin ouderen met een valrisico worden opgespoord en voorgelicht en daadwerkelijk meedoen aan een valpreventieprogramma.

In 2024 en 2025 gaat Jibb+ in de wijken aan de slag met de ketenaanpak valpreventie.

Ik deed mee omdat ik mijn balans wilde verbeteren. Ik heb veel geleerd en ik ben dankbaar dat ik mee heb mogen doen aan dit programma. De oefeningen die we mee hebben gekregen doe ik nog steeds thuis.

Resultaten pilot

0 %
Voelt zich na de pilot valpreventie zekerder met bewegen (lopen, zitten, bukken en opstaan)
0 %
Is na de pilot valpreventie meer gaan bewegen
0 %
Weet na de pilot valpreventie waar hij/zij op moet letten om een val te voorkomen
0 %
Heeft na de pilot valpreventie minder angst om te vallen
0 %
Kan na de pilot valpreventie op een veilige manier opstaan na een val

Het is mooi om te zien hoeveel partijen samen willen werken in de ketenaanpak valpreventie om 65+’ers langer vitaal thuis te laten wonen. Zelf maak ik in mijn lessen nog wel eens mee dat mensen in eigen tijd vallen en ik krijg daardoor de enorme impact van dichtbij mee. Daarom ben ik extra blij dat ik aan dit mooie project kan bijdragen om het aantal valongelukken terug te brengen.

WatsgeBUURT

Een week door de ogen van onze Buurtsportcoaches

Samen met Jibb+ heb ik vanuit het Preventieakkoord aan de wieg gestaan van Gezond Helmond. Inmiddels is het een breder succesvol samenwerkingsverband geworden waarbij de inbreng van Jibb+ onmisbaar is.

IN DE MEDIA

qr fit
Nieuwe Beweegroutes in de gemeente Helmond: kom, beweeg en bevorder je gezondheid en welzijn!

Bron: Helmondnu.nl – Het beweegplatform QR-FIT, in samenwerking met de gemeente Helmond en Jibb+, kondigt vol trots de lancering aan van vijf beweegroutes in onze gemeente. Deze routes combineren lichaamsbeweging met digitale interactie. Ideaal voor inwoners die op zoek zijn naar een leuke en gratis manier om actief te blijven.

super sociaal 2
Bewegen voor gratis boodschappen

Bron: Helmondnu.nl – Super Sociaal, Jibb+ en It’s My Life zijn een mooie samenwerking aangegaan: door te bewegen kun je fitcoins verdienen en met die fitcoins spaar je voor gratis gezonde boodschappen! Zo sla je twee vliegen in één klap op het gebied van vitaliteit. Daarnaast kun je met de fitcoins ook sparen voor leuke uitjes zoals theaterkaarten, kaarten voor Helmond Sport of We-Jump.

foto jubileum
Jibb+ viert 12,5 jarig jubileum met sportfestival voor jong en oud

Bron: Helmondnu.nl – Jibb+ bestaat 12,5 jaar en dat hebben we gevierd op vrijdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek. Het was een mooie dag! We hadden een leuk en sportief programma voor jong en oud samengesteld dat plaatsvond op het terrein van SV Swift.

activiteitengids
Door de activiteitengids zijn we beter vindbaar geworden, er komen nu meer 55-plussers naar de sportschool

Bron: Helmondnu.nl – Afgelopen jaar heeft Jibb+ in samenwerking met Gemeente Helmond, CultuurContact, Aandacht Voor Ouderen en LEVgroep de Activiteitengids 55+ uitgebracht. Samen met het platform Sport en Cultuur Helmond is dit dé vindplaats voor sportieve, creatieve en sociale activiteiten.

UM indoor
UrbanMatterz Sports Indoor Edition groot succes!

Bron: Helmondnu.nl – Op zondag 29 januari vond in de parkeergarage bij We-Jump, de UrbanMatterz Sports Indoor Edition plaats. Deze tweede editie mocht rekenen op ruim 1000 enthousiaste bezoekers.

carnvalsvakantie
Helmonds kampioen tikkertje worden, schermen of gymmen met Woezel en Pip in de carnavalsvakantie

Bron: ED.nl – Tijdens de carnavalsvakantie heeft de Helmondse beweegpromotor Jibb+ weer een hele reeks activiteiten voor basisschoolkinderen.

bosnie
Vanuit Helmond achter de dikke gymmatten en sportspullen aan naar Bosnië om uitleg en les te geven over gymlessen

Bron: ED.nl – Op een dikke gymmat kun je je met een gerust gevoel laten vallen na een hoge sprong. Maar zo’n mat kun je ook gebruiken als voetbaldoel. Sportpromoter Jibb+ reist binnenkort met Sports for Children mee naar Bosnië om gymlessen aantrekkelijker te maken.

JiBBBejaar280922083
Wandelen met Jibb+ in Helmond-Noord

Bron: ED.nl – Mensen die meer willen bewegen en onderweg gezellig willen kletsen kunnen terecht bij de wandelgroep van Jibb+ in Helmond-Noord.

valpreventieweek
Het kleedje dat in de kamer ligt kan opeens gevaarlijk zijn; Helmond maakt werk van valpreventie

Bron: ED.nl – Elke vijf minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. In Helmond is het percentage ouderen met een groot risico om te vallen hoger dan het gemiddelde in de regio. Met die gegevens op tafel gaat de stad serieus werk maken van valpreventie.

QRfit
Vijf Helmondse beweegroutes zijn vanaf nu ook op je telefoon te volgen én je krijgt er gratis oefeningen bij

Bron: ED.nl – Ze bestonden al een aantal jaar in Helmond, de twaalf beweegroutes. Maar nu hebben vijf ervan een digitale upgrade gekregen. Palen met QR-codes wijzen voortaan beter de weg en stimuleren tegelijkertijd om oefeningen te doen voor het hele lichaam.

super sociaal
Hoe vaker je op en neer naar school loopt met de kinderen, hoe meer er gratis in hun lunchtrommel kan

Bron: ED.nl – In Helmond gaan veel kinderen zonder lunch naar school. Er zijn er zelfs die ’s ochtends met een lege maag van huis gaan. Om dat te veranderen kunnen klanten van Super Sociaal sparen voor een gezonde lunchbox.

groente avontuur
Hoe maak je groente eten voor kinderen weer leuk? De Groentebingo!

Bron: ED.nl – Het radijsje spuugt ze nog uit, maar vrijwel alle andere groenten lust de 2-jarige Noé uit Helmond. Ze is daarmee een voorbeeldkind, want slechts 1 procent van de kinderen krijgt dagelijks voldoende groenten binnen. Het Groente Avontuur wil daar nu iets aan doen.

Ik ben trots op de ontwikkeling van het nieuwe strategisch beleidsplan wat we samen met bestuur, collega’s, Raad van Advies en samenwerkingspartners hebben opgesteld. Waarbij we voortbouwen op de successen van de laatste jaren, maar ook inspelen op de kansen, ontwikkelingen en uitdagingen. Nieuwe opdrachten zoals verenigingsondersteuning, coördinatie ketenaanpak valpreventie en coördinatie sport en preventie sluiten hier perfect op aan.