Skip to content

Vrijwilligers

Vrijwilligersondersteuning

Bij veel sportaanbieders zien we dat het vinden van vrijwilligers een grote uitdaging is. Vanuit Jibb+ kunnen wij meedenken met verschillende situaties. Hierbij kun je denken aan scholing van kader en ondersteuning van kader (clubkadercoaching).

Ook zien we regelmatig verschillende vacatures openstaan voor bestuurs- en/of commissieleden. Hoe ga je deze functies invullen? Is er een andere structuur nodig? Moeten taken anders verdeeld worden? Is er meer draagvlak nodig vanuit de leden? Wij helpen hierin graag! Wij kunnen voor sportaanbieders hierin een ondersteunende en adviserende rol spelen.

Clubkadercoaching

Een clubkadercoach helpt verenigingen met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding. De inzet van een clubkadercoach draagt bij aan de pijler ‘positieve sportcultuur’ uit het strategisch beleidsplan van Jibb+. Een goed pedagogisch klimaat en een goede structuur dragen bij aan het behoud van leden binnen verenigingen en aan het ervaren van plezier in sporten en bewegen. De clubkadercoach is ondersteunend en adviserend op pedagogisch vlak.

Een clubkadercoach voert inventarisatiegesprekken, continueringsgesprekken en evaluatiegesprekken met het bestuur van de sportaanbieder met daarnaast nog verschillende contactmomenten. De clubkadercoach is maximaal 2 uur per week aanwezig op de club en houdt zich bezig met het begeleiden van teams/trainers op het gebied van organisatie en pedagogiek. Trajecten duren 24 maanden (104 weken) in totaal waarbij de wensen/behoeften van de sportaanbieders met Jibb+ is afgestemd. Jibb+ wil hierbij als kartrekker blijven fungeren omdat we dit vinden passen bij de brede maatschappelijke rol van de buurtsportcoach.

Meer informatie?

In het filmpje van Gemeente Helmond wordt kort en duidelijk uitgelegd wat een clubkadercoach is!

Meer informatie over clubkadercoaching is ook te vinden in de video van NOC*NSF.

Ben jij als sportaanbieder geïnteresseerd in de werkzaamheden en inzet van een clubkadercoach? Neem dan contact met ons op!

Bijeenkomsten, opleidingen en cursussen

Wij hebben een interessant overzicht samengesteld van verschillende soorten aanbod en onderwerpen voor sportaanbieders. Het aanbod bestaat uit workshops, cursussen en opleidingen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Klik op de naam bij de opleiding of cursus. Staat de gewenste opleiding er niet tussen of heb je een iets specifiekere vraag, neem dan contact met ons op.