Elke dag jouw kind voldoende groenten binnen laten krijgen is voor veel ouders een enorme uitdaging. Groenten zijn meestal niet favoriet en dit kan voor veel frustratie zorgen. Met het Groente Avontuur BORDspel kunnen ouders daar verandering in brengen. De placemat met opdrachten daagt peuters en kleuters uit om nieuwe smaken te proeven.

Het BORDspel
Het Groente Avontuur BORDspel maakt van proeven en eten kinderspel! Met deze speelse placemat kunnen ouders en hun kinderen, voor, na of tijdens het eten samen of alleen het BORDspel spelen. Voor een extra leuke beleving kan het spel ook online gespeeld worden en is er ondersteuning in 7 talen.

Ontdek meer avonturen
Zodra het BORDspel uitgespeeld is kunnen ouders en kinderen nieuwe avonturen beleven met het Groente Avontuur. Dit online programma leert peuters en kleuters groenten proeven en eten. Met creatieve en leerzame spelletjes, missies en doe-dingen krijgen groenten de fun factor. Het geeft ouders ook tips en tools om spelenderwijs met groenten aan de slag te gaan.

Unieke samenwerking
Het Groente Avontuur BORDspel is ontstaan uit een samenwerking tussen kinderdiëtist Cora Derksen, diëtist Liesbeth Schoofs en Jibb+. Ook de GGD Brabant-Zuidoost is hierin betrokken. Zij merken op het consultatiebureau dat veel ouders ermee worstelen om hun peuter groente te leren eten. Met het Groente Avontuur BORDspel bieden zij ouders nu een hulpmiddel dat groente eten (weer) leuk maakt. Ouders en verzorgers krijgen bij het bezoek aan het consultatiebureau met hun peuter of kleuter het BORDspel mee, zo kunnen ze thuis direct aan de slag om nieuwe smaken te ontdekken.

Meer informatie
Het Groente Avontuur is gratis beschikbaar voor Helmondse gezinnen met een peuter of kleuter. Wil je graag meer weten over het Groente Avontuur BORDspel?
Kijk op www.groenteavontuur.nl/over en bekijk dit filmpje. 

QR code video GA BORDspel