Skip to content

Leden

Ledenwerving

Er zijn verschillende manieren om leden te werven, zoals activiteiten organiseren waar bijv. introducees mogen meekomen. Wij bij Jibb+ bieden 2 mogelijkheden aan om je activiteitenaanbod te promoten. Namelijk via het platform van Sport en Cultuur Helmond en via Sjors Sportief & Creatief. Daarnaast kunnen we maatwerk aanbieden met kennismakingslessen.

Hét platform voor jong en oud! Al het Helmondse sport-, beweeg en culturele aanbod voor inwoners (van 0 tot 100 jaar) in Helmond is te vinden op www.sportencultuurhelmond.nl. Inwoners gaan hier naartoe om zich in te schrijven voor activiteiten. Hier moet je als sportaanbieder dus tussen staan. Wij faciliteren het gratis inschrijfplatform voor sportaanbieders en staan jullie bij voor eventuele vragen of ondersteuning bij het plaatsen van aanbod.

Neem eens een kijkje!

Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle 9.000 basisschoolkinderen in Helmond het Sjorsboekje, waarmee ze samen met hun ouders/verzorgers kunnen kiezen uit diverse activiteiten. Sjors Sportief & Creatief helpen basisschoolleerlingen hun talent te ontdekken, zonder direct lid te hoeven worden. Op een laagdrempelige manier komen zij in aanraking met het sport- en cultuuraanbod in Helmond. Het herkenbare Sjorsboekje speelt hier een essentiële rol in.

Ledenontvangst

Een goede eerste indruk van een organisatie is van groot belang voor een langdurig lidmaatschap bij een sportaanbieder. Weet jij hoe nieuwe leden bij jou ontvangen worden? Gastvrijheid en ontvangst begint al bij de eerste kennismaking en bij de eerste zoektocht op internet of social media. Hierna komen ze bij jullie voor de eerste keer op bezoek en gaan ze kennismaken met jullie organisatie. Hoe ga je ze hierbij ontvangen en begeleiden?

In deze tijd is de profilering van een organisatie van grote waarde, zowel voor nieuwe leden als in het maatschappelijke werkveld. Er liggen veel nieuwe kansen die aansluiten op de ontwikkelingen van de huidige tijd. Zou je hiervoor tips en ideeën willen krijgen? Laat het ons weten en wij denken graag met jullie mee en geven jullie advies bij het ontwikkelen van een goede werkwijze voor ledenontvangst.

Ledenbehoud

Bij veel sportaanbieders zien we dat het behouden van leden één van de grootste uitdagingen is. Bij Jibb+ geloven we dat je dit op meerdere vlakken kunt beïnvloeden, namelijk met o.a.:

  • Goed geschoold kader
  • Stimuleren van een positief sportklimaat
  • (Ouder)Betrokkenheid vergroten
  • Communicatie

Kunnen wij je hierbij helpen? Laat het ons weten.

Maatwerk

Staat de behoefte of vraag van jouw organisatie hier niet beschreven? Maar ben je wel op zoek naar ondersteuning? Neem dan contact met ons op! Grote kans dat we je wel ondersteuning kunnen bieden of in contact kunnen brengen met een partij die je verder kan helpen.