Skip to content

Wij vanuit Jibb+ stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten in de meeste wijken van Helmond.

Bewegen voor jong en oud in Rijpelberg
In Rijpelberg is er een breed aanbod voor jong en oud. Met het beweegprogramma in de wijk kunnen 55-plussers structureel in beweging komen. In Rijpelberg kunnen wijkbewoners, zowel jeugd als volwassenen, via het platform Sport en Cultuur Helmond zich inschrijven voor inspirerende beweegactiviteiten in de wijk of bij een vereniging. Ook kan je zelf aan de slag met wandelroutes en oefeningen.

De volgende beweegactiviteiten bieden we aan in Rijpelberg:

Meer weten?
Voor vragen of meer informatie over activiteiten in Rijpelberg kun je contact opnemen met het wijkteam:

Programma in de wijk

GoldenSports

Geschikt voor 55+

Wil je meer bewegen en tegelijkertijd gezellig sociaal contact hebben? Doe dan mee met de gratis GoldenSports beweeglessen.

Door wekelijks mee te doen aan GoldenSports ga je je fitter voelen en krijg je een betere balans en coördinatie. En omdat de lessen nooit hetzelfde zijn, maar breed en gevarieerd qua activiteiten en spelvormen blijft het altijd leuk en uitdagend. Tijdens het gezamenlijk uitvoeren van de oefeningen leer je elkaar beter kennen en wordt er veel plezier gemaakt.

Programma
Elke dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur onder begeleiding van buurtsportcoach Kim Franssen bij wijkhuis de Brem, Rijpelplein 1. De activiteit vindt plaats op een verhard veldje in de nabijheid van het wijkhuis. 

Meld je hier aan voor een GoldenSports beweegles.

Kijk hier voor meer activiteiten in Rijpelberg:

Zelf aan de slag

Loop eens een ommetje!

Het Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie.

Bekijk en print hier het ommetje door Rijpelberg.

Beweegroute

Naast het Ommetje kun je ook wandelen over de 4 kilometer lange Beweegroute in Rijpelberg. Volg de gele pijlen!

Startpunt: Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1.

Wandel je de Beweegroute liever in groepsverband? Kijk hier voor meer informatie.

Speel- en Beweegkaart

Met de Speel- en Beweegkaart kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar en hun gezin in beweging komen. De kaart laat zien waar je in de buurt kunt bewegen en spelen.

Bekijk de Speel- en Beweegkaart.

Beweegoefeningen

Wil je thuis zelfstandig aan de slag dan heeft Jibb+ daar verschillende mogelijkheden voor. Kijk voor een reeks van verschillende oefeningen in de beweegboekjes. Zestien weken lang, kun je elke week een ander beweegboekje raadplegen. Wil je meer spiergroep gericht werken, dan kun je ook meedoen met de oefeningen in de beweegfilmpjes. De oefeningen zijn goed voor de bewegelijkheid van verschillende gewrichten en spieren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen wordt er gewerkt aan de spierkracht, balans en uithoudingsvermogen.

Bekijk de beweegboekjes en de beweegfilmpjes.