Skip to content

Wij vanuit Jibb+ stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten in de meeste wijken van Helmond.

Bewegen voor jong en oud in de Binnenstad
In de Binnenstad is er een breed aanbod voor jong en oud. Met het beweegprogramma in de wijk kun je structureel in beweging komen. In de Binnenstad kunnen wijkbewoners, zowel jeugd als volwassenen, via het platform Sport en Cultuur Helmond zich inschrijven voor inspirerende beweegactiviteiten in de wijk of bij een vereniging. Ook kan je zelf aan de slag met wandelroutes en oefeningen.

De volgende beweegactiviteiten bieden we aan in de Binnenstad:

Meer weten?
Voor vragen of meer informatie over activiteiten in de Binnenstad kun je contact opnemen met het wijkteam:

Programma in de wijk

Kijk hier voor meer activiteiten in de Binnenstad:

Zelf aan de slag

Loop eens een ommetje!

Het Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie.

Bekijk en print hier de ommetjes door de Binnenstad. Kies voor Ommetje Leonarduswijk 1 of kies voor Ommetje Leonarduswijk 2.

Beweegroute

Naast het Ommetje kun je ook wandelen over de 4 kilometer lange Beweegroute in de Binnenstad. Volg de gele pijlen!

Startpunt: Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 123.

Wandel je de Beweegroute liever in groepsverband? Kijk hier voor meer informatie.

Speel- en Beweegkaart

Met de Speel- en Beweegkaart kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar en hun gezin in beweging komen. De kaart laat zien waar je in de buurt kunt bewegen en spelen.

Bekijk de Speel- en Beweegkaart.

Ommetje Helmond Leonardusbuurt 1

Beweegoefeningen

Wil je thuis zelfstandig aan de slag dan heeft Jibb+ daar verschillende mogelijkheden voor. Kijk voor een reeks van verschillende oefeningen in de beweegboekjes. Zestien weken lang, kun je elke week een ander beweegboekje raadplegen. Wil je meer spiergroep gericht werken, dan kun je ook meedoen met de oefeningen in de beweegfilmpjes. De oefeningen zijn goed voor de bewegelijkheid van verschillende gewrichten en spieren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen wordt er gewerkt aan de spierkracht, balans en uithoudingsvermogen.

Bekijk de beweegboekjes en de beweegfilmpjes.