Skip to content

Wij vanuit Jibb+ stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten in de meeste wijken van Helmond.

Bewegen voor jong en oud in Brandevoort
In Brandevoort kunnen wijkbewoners, zowel jeugd als volwassenen, via het platform Sport en Cultuur Helmond zich inschrijven voor inspirerende beweegactiviteiten in de wijk of bij een vereniging. Ook kan je zelf aan de slag met wandelroutes en oefeningen.

Programma in de wijk

Beweegtuin

Geschikt voor 55+

De ‘Beweegtuin’ is een leuke en laagdrempelige manier voor volwassenen en senioren om te bewegen. Door te bewegen op muziek en gebruik te maken van de beweegtoestellen werk je aan flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en kracht. In Beweegtuin Brandevoort ligt het zwaartepunt op spierkracht verbetering. Je beweegt samen met anderen, waardoor je nieuwe mensen leert kennen. 

Programma
Elke woensdag van 14:00 tot 15:00 uur verzorgt buurtsportcoach Britt Jansen de beweegtuin lessen in Sportpark Brandevoort.

Meld je hier aan voor de beweegtuin.

Meer weten?
Voor vragen of meer informatie over activiteiten in Brandevoort kun je contact opnemen met het wijkteam:

Kijk hier voor activiteiten in Brandevoort:

Zelf aan de slag

Loop eens een ommetje!

Het Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie.

Bekijk en print hier het ommetje door Brandevoort.

Beweegroute

Naast het Ommetje kun je ook wandelen over de 4 kilometer lange Beweegroute in Brandevoort. Volg de gele pijlen!

Startpunt: Wijkhuis ’t Brandpunt, Biezenlaan 29

Wandel je de Beweegroute liever in groepsverband? Kijk hier voor meer informatie.

Speel- en Beweegkaart

Met de Speel- en Beweegkaart kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar en hun gezin in beweging komen. De kaart laat zien waar je in de buurt kunt bewegen en spelen.

Bekijk de Speel- en Beweegkaart.

Ommetje Brandevoort

Beweegoefeningen

Wil je thuis zelfstandig aan de slag dan heeft Jibb+ daar verschillende mogelijkheden voor. Kijk voor een reeks van verschillende oefeningen in de beweegboekjes. Zestien weken lang, kun je elke week een ander beweegboekje raadplegen. Wil je meer spiergroep gericht werken, dan kun je ook meedoen met de oefeningen in de beweegfilmpjes. De oefeningen zijn goed voor de bewegelijkheid van verschillende gewrichten en spieren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen wordt er gewerkt aan de spierkracht, balans en uithoudingsvermogen.

Bekijk de beweegboekjes en de beweegfilmpjes.