Skip to content

Wij vanuit Jibb+ stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten in de meeste wijken van Helmond.

Bewegen voor jong en oud in Mierlo-Hout
In Mierlo-Hout is er een breed aanbod voor jong en oud. Met het beweegprogramma in de wijk kunnen 55-plussers structureel in beweging komen. Daarnaast kunnen verenigingen via het platform Sport en Cultuur Helmond zowel jeugd als volwassenen stimuleren om in beweging te komen. Ook kan je zelf aan de slag met wandelroutes en oefeningen.

De volgende beweegactiviteiten bieden we aan in Mierlo-Hout:

Meer weten?
Voor vragen of meer informatie over activiteiten in Mierlo-Hout kun je contact opnemen met het wijkteam:

Programma in de wijk

Kijk hier voor meer activiteiten in Mierlo-Hout:

Zelf aan de slag

Loop eens een ommetje!

Het Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie.

Bekijk en print hier het ommetje door de Vissersbuurt of kies voor het ommetje door Hout-Centrum.

Beweegroute

Naast het Ommetje kun je ook wandelen over de 4 kilometer lange Beweegroute in Mierlo-Hout. Volg de gele pijlen!

Startpunt: Wijkhuis De Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Wandel je de Beweegroute liever in groepsverband? Kijk hier voor meer informatie.

Speel- en Beweegkaart

Met de Speel- en Beweegkaart kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar en hun gezin in beweging komen. De kaart laat zien waar je in de buurt kunt bewegen en spelen.

Bekijk de Speel- en Beweegkaart.

Ommetje Helmond Mierlo-Hout 1

Beweegoefeningen

Wil je thuis zelfstandig aan de slag dan heeft Jibb+ daar verschillende mogelijkheden voor. Kijk voor een reeks van verschillende oefeningen in de beweegboekjes. Zestien weken lang, kun je elke week een ander beweegboekje raadplegen. Wil je meer spiergroep gericht werken, dan kun je ook meedoen met de oefeningen in de beweegfilmpjes. De oefeningen zijn goed voor de bewegelijkheid van verschillende gewrichten en spieren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen wordt er gewerkt aan de spierkracht, balans en uithoudingsvermogen.

Bekijk de beweegboekjes en de beweegfilmpjes.