Skip to content

Met het hele gezin, op de fiets, sfeer gaan proeven bij vele sportaanbieders in Helmond! Op zondag 18 september van 10.00 tot 14.00 uur zetten Helmondse clubs hun deuren open om jou te ontvangen. Wil je zoon of dochter graag dansen? Of ben je benieuwd of tennis iets voor jouw kind is? Dit is dé kans om verschillende sporten uit te proberen en sportaanbieders te leren kennen.

Overal is de toegang gratis* en inschrijven is niet nodig
Doe je sportkleding aan, want op veel plaatsen worden clinics aangeboden! Bij sommige aanbieders gelden speciale kledingeisen, deze vind je ook hier op de website. Let ook goed op de (aangepaste) tijden per club! 

Na afloop van 18 september heb je ook nog de mogelijkheid om proeflessen/-trainingen te volgen bij de sportaanbieder(s) van jouw keuze. Want het kan best lastig zijn om na één keer al een keuze te maken! Alle proeflessen/trainingen staan op de website www.sportencultuurhelmond.nl

Ga jij jouw sport ontdekken?! 

Het programma is onder voorbehoud.
Wanneer er wijzigingen plaats vinden, wordt dit gecommuniceerd op deze website. 

*Bij We Jump krijg je 50% korting op toegang tijdens de Dag van de Sportclub.

Overzicht aanbieders en programma - zondag 18 september

Wil je weten wat er voor welke leeftijd te doen is? Check dan hieronder de kaart in PDF – daarop staat de leeftijdcheck!

Rivierensingel 752
www.tienerhuis.nl

Wil je lekker buiten sportief bewegen met je vrienden of vriendinnen?
Dan ben je op het skatepark van het tienerhuis aan de Rivierensingel helemaal op het juiste adres.
Gratis en voor niets mag je hier komen spelen. Je mag ook heel veel dingen gratis lenen.
Wil je vaker komen? Vraag dan een gratis pasje aan, wel zo gemakkelijk.
Wil je meer weten? Ga dan naar www.tienerhuis.nl

Programma 18 september:
De bezoekers mogen gratis gebruik maken van ons skatepark en de zaken die wij in huis hebben.

Mahoniehoutstraat 9A
www.vcpolaris.nl

Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. Er is altijd plek voor jou… Sinds 2013 wordt er ook beach-volleybal gespeeld op sportpark de Braak. VC Polaris is eigenaar van sporthal ‘t Hout met daarbij behorend een oergezellige kantine, gelegen in Mierlo-Hout.

We zien je graag bij VC Polaris!

Programma 18 september:
Wil jij kennismaken met volleyballen? Doe dan op de dag van de sportclub mee met Cool Moves
Volleybal bij VC Polaris! Tussen 12.00-13.00 uur voor de leeftijd 4-7 jaar en van 13:00 – 14:00 uur voor de leeftijd 8-12 jaar.

Braakse Bosdijk 1a
www.oeckorfbal.nl

Korfbal is een gemengde sport waarbij jongens en meisjes samenwerken om wedstrijden te winnen. OEC Korfbal is een sportvereniging waar plezier en ontwikkeling voorop staan. Samen met leeftijdsgenoten sporten en wedstrijdjes spelen is het leukste om te doen. Iedereen is welkom om mee te doen dus kom gerust een keer langs!

Programma 18 september:
OEC Korfbal biedt een ochtend vol korfbalspellen aan. Er kunnen verschillende spellen worden gespeeld. Daarnaast willen we kijken hoe veel doelpunten jij kan maken in 1 minuut.

Hopelijk zien we je 18 september bij OEC. Kom gerust langs, tot dan! 

2e Indumaweg 7
www.we-jump.nl

Laat ons weten wat je van de
Dag van de Sportclub en drie
sportaanbieders vond en krijg 50%
korting op toegang bij We Jump!* Ga naar www.jibbplus.nl/geefjouwmening

*Na het invullen ontvang je binnen vijf
werkdagen een kortingsbon van WeJump.

Programma 18 september:
We Jump heeft geen programma en is geopend volgens de reguliere openingstijden. Tijdens de Dag van de Sportclub krijg je 50% korting op toegang. Zie www.we-jump.nl voor meer informatie.

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade)
www.imagination-twirl.nl

Baton Twirling is een sport voor mannelijke en vrouwelijke atleten welke zich kenmerkt door creativiteit. Het combineert een goede vaardigheid aan batonhandelingen met een grote flexibiliteit van het lichaam, dans en gymnastische bewegingen op een diversiteit aan muziekstijlen.

Hopelijk zien we je 18 september tijdens de Dag van de Sportclub!

Horst 27
www.hchelmond.nl

Altijd al eens willen ervaren hoe leuk hockey is? Kom dan bij ons langs op 18 september!

HC Helmond is niet alleen de grootste sportvereniging van de regio. Maar ook een club waar iedereen – jong of oud – op zijn eigen niveau kan hockeyen. Als familieclub staan wij voor die ambitie. Een gezonde mix van doelen bereiken, samen spelen en plezier maken, teamgevoel en gezelligheid staan centraal. Dat doen wij door samen te spelen, te winnen, te verliezen (niet te vaak..) en door dat met elkaar te delen.

Als prestatiegerichte club hebben we een regiofunctie. En stellen we alles in het werk om talent te ontplooien door het hoogst haalbare niveau na te streven. Eigen opleiding – door eigen mensen – is daarbij het uitgangspunt. Daarnaast willen we de breedtesport stimuleren door elke speler op zijn eigen niveau te laten genieten van hockey. Op het veld en (in de winter) in de zaal.

Programma 18 september:
Vanaf de leeftijd van 4 jaar kan je kennis komen maken met hockey. We hebben een leuk circuit uitgezet waarmee je de beginnende hockeyvaardigheden leert. Daarnaast kunnen wij je informeren over de mogelijkheden in de verschillende leeftijdscategorieën. Omdat er op deze dag ook competitie is, is er direct de gelegenheid om de gezellige sfeer op de club te proeven! 

Biezenlaan 29
www.dehechteband.nl

Budovereniging De Hechte Band (DHB) is een actieve club met 700 leden. De jongste leden zijn amper 2,5 jaar tot 80+. Ook zijn er volop mogelijkheden voor aangepast sporten. We bieden 13 verschillende sporten zoals; judo, ju jitsu, kickboksen, zumba, kickmix, bkick, vrouw sportief, fitness (ook groepsles voor jongeren v.a. 11 jaar), pilates, bootcamp, dancemix en boksen met Parkinson. Onzer leslocaties zijn in Helmond (Brandevoort), Nuenen en een eigen locatie in Mierlo. Aanmelden voor een gratis proefles kan op onze website: www.dehechteband.nl

Programma 18 september:
Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur
10:00-10:45 uur: A-Kickboksen
10:00-11:30 uur: Kickboksen 18+
10:45-11:45 uur: Kickboksen 5-10 jaar
11:30-13:00 uur: Kickboksen 13-17 jaar
11:45-13:00 uur: Kickboksen 11-16 jaar
10:15-11:00 uur: Judo 2,5 t/m 7 jaar
12:00-13:00 uur: Judo 8+
11:00-12:00 uur: Ju Jitsu = 6-14 jaar
10:30-13:00 uur: Parcours Kinderfeest t/m 12 jaar 

Icarusstraat, 35
www.team-holzken.com

Altijd al een keer willen kickboksen? Ervaring is niet noodzakelijk! Kom eens naar onze kickboksschool Team Holzken toe en ervaar dat jong of oud, groot of klein er niet aan toe doet en iedereen kan meedoen met onze kickboks lessen! We hebben gespecialiseerde trainers om met je aan de slag te gaan en hier een leuke les van te maken dat je graag terugkomt naar de sportschool! Kom vrijblijvend een keertje meedoen. Je bent van harte welkom! Voor verdere informatie en aanmelden kun je terecht op ons e-mailadres: info@team-holzken.nl

Programma 18 september:
10:30 – 12:00 uur jeugdgroep kickboksen! Een voorbeeld van hoe onze jeugd les wordt gegeven voor al onze leden!
12:30 – 14:00 uur volwassenen/ gevorderde groep kickboksen! Een voorbeeld les hoe het bij de volwassenen eraan toe gaat! 

Sportpark de Braak 2
www.helmondsevoetbalschool.nl

Jong en oud melden zich aan bij onze voetbalschool. Onze doelgerichte trainingen zorgen ervoor dat onze leden extra vaardigheden meekrijgen die nodig zijn om een professionele voetbalcarrière tegemoet te gaan.

Met het oog op de toekomst zijn we continue bezig met het ontwikkelen van onze spelers. Omdat wij een hechte samenwerkingsverband hebben meerdere BVO’s zijn wij als voetbalschool continu in beweging en ontwikkeling. Om de top te behalen zul je hard moeten werken. Een goede voetballer zijn is top, een goede voetballer blijven is kunst.

Ons doel is om onze leden te ontwikkelen tot talentvolle (prof)voetballers door middel van disciplinaire, dynamische en doelgerichte trainingen. Hierbij staat de leerbehoefte en de wil om te leren van onze leden centraal.

Tot snel bij de Helmondse Voetbalschool!

Programma 18 september:
Wij geven techniek trainingen om je voetbalskills nog meer te verbeteren. We trainen van 13.15 uur – 15.00 uur.
Ben je ouder dan 15 jaar dan kun je het beste komen trainen van 17.00 – 18.00 uur.

Braakweg 30
www.ttvstiphout.nl

TTV Stiphout is dé grootste tafeltennisvereniging in de regio Helmond en bestaat al ruim 55 jaar. In deze periode heeft TTV Stiphout zich ontwikkeld tot een grote Nederlandse tafeltennisvereniging en haar sporen op zowel organisatorisch als sportief gebied verdiend.

TTV Stiphout is een gezellige vereniging die ieder lid op zijn eigen niveau tafeltennis wil bieden in een prachtige eigen tafeltennisaccommodatie. We zijn een toegankelijke vereniging, waar jong en oud op een gezellige wijze met de tafeltennissport bezig kan zijn.

Tafeltennis is een goede sport voor ontwikkeling van de oog-hand coördinatie voor jeugdigen, maar ook (bewezen!) goed tegen dementie.

Geïnteresseerden krijgen van ons wat tips en tricks over de basisbeginselen van tafeltennis, maar gaan ook daadwerkelijk zelf aan de slag! Ook zal ons ballenkanon gebruikt worden, zodat je slagen sneller onder de knie krijgt.

Tot zondag 18 september!

GEANNULEERD IVM WEERSVOORSPELLING

Veldbeemd / Keersluisweg
www.macdehelm.nl

Kom naar de leukste motorcrossbaan kijken van Helmond en omstreken! Wekelijks zijn er op onze baan vele rijders uit (de buurt van) Helmond aan het rijden en oefenen. De een gaat nog harder dan de ander! En speciaal voor de jeugd is er een jeugdbaan én een speciaal tijdsblok op de échte grote baan!

Programma 18 september:
Helaas kan er niet deelgenomen worden aan de sportactiviteiten, maar het is zeker leuk om eens te komen kijken wat de motorcross nou precies is! 

De Hoefkens 1A
www.hoomrundancestudios.nl

Danslessen volgen bij Hoomrun doe je met veel plezier maar ook houden we ons bezig met de kwaliteit van bewegen. Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden van beginner tot aan gevorderd en je kunt zelfs auditie doen voor een wedstrijd team. Kom een keer langs om het zelf te ervaren. Groetjes Team Hoomrun

Programma 18 september:
10.30-11.00 Ouder/peuter dans
11.00-11.30 Kidhoppers 4+
11.30-12.00 Modern mini’s 4+
12.00-12.30 Hip Hop Kids 7+
12.30-13.00 Modern 7+
13.00-13.30 Modern 10+
13.30-14.00 uur Hip Hop 10+ 

Watermolenwal 14 (oude citysporthal)
www.commit040.nl

We zijn weer aan het sporten in een nieuwe locatie! Hier wordt je goed uitgedaagd om je grenzen te verleggen, nieuwe dingen te leren en een betere freerunner te worden. We zien je 18 september!

Programma 18 september:
Open van 10.00 tot 14.00 uur.

Nemerlaerhof 70
www.rtcbuitenlust.nl

Wij zijn RTC Buitenlust, een club die zich richt op iedereen die de wielersport wil beoefenen. We zijn opgericht in 1934 en hebben in onze historie al vele internationale, nationale en regionale toppers voortgebracht. Op ons clubpaviljoen met geasfalteerde wielerbaan, cross- en MTB parcours, trainen we onze leden in het wegwielrennen, veldrijden en mountainbiken. Je bent van harte welkom eens te komen meetrainen, ook als je nog geen racefiets, crossfiets of MTB hebt. We bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een leenfiets. Als aspirant lid kun je 3 maanden op proef meetrainen.

Programma 18 september:
Vrij inloop tussen 10:00 en 14:00 uur.

Molenven 3
www.hac-helmond.nl

Wil je atletiek beleven kom dan naar HAC en daag je ouders, vriendjes en vriendinnetjes uit. Atletiek is een verzameling aan sporten waarbij je altijd wel ergens in kunt uitblinken. Wil je lopen, springen en werpen dan ben je van harte welkom!

Programma 18 september:
Tussen 10 en 14 zijn we open en is er de mogelijkheid om verschillende atletiekonderdelen te doen.

Sportpark Espendonk 2
www.tpcespendonk.nl

Padel is nieuw en populair! Padel is een combinatie van tennis en squash. Het is een sport waarbij je steeds actief bent en het is niet moeilijk om te leren. TPC Espendonk beschikt over 4 padelbanen waar jij spelenderwijs padel kunt leren en veel plezier kunt beleven. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leer je, samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes, razendsnel padelen.

Programma 18 september:
Je mag padel zelf proberen op een echte padelbaan bij TPC Espendonk! Of kom kijken naar leuke wedstrijden. 

Kanaaldijk Zuid Oost 70a
www.helmondsewatervrienden.nl

Zwemvereniging Helmondse Watervrienden is een vereniging welke al sinds 1965 actief is in Helmond. Wij staan voor het bieden van diverse zwemactiviteiten met als belangrijkste ingrediënt het plezier om samen te sporten en daarbij de benodigde diploma’s/resultaten te behalen.

In een waterrijk Helmond is het van wezenlijk belang om iedereen te leren zwemmen en dat er een reddingsbrigade is om te bewaken bij evenementen/recreatieplas Berkendonk. Bij ons zit dit alles onder 1 dak en je kunt na het behalen van je ABC door naar wedstrijdzwemmen en/of reddingsbrigade en daarna doorgroeien naar lesgever. Bijbehorende cursussen kunnen vanzelfsprekend ook via onze vereniging gevolgd worden. Voor meer informatie ga naar www.helmondsewatervrienden.nl .

Programma 18 september:
De Reddingsbrigade Helmond stelt zich voor door openstelling van hun accommodatie en laat bezoekers kennismaken met waar wij voor staan in de vorm van diverse demonstraties en bieden de mogelijkheid om lid te worden, met als kers op de taart een tochtje in een van onze boten. 

Wethouder Ebbenlaan 166
www.maach.nl

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met zelfverdedigingssporten zoals kickboksen, taekwondo etc.. Kom dan een keer langs voor een proefles tijdens de Dag van de Sportclub of tijdens een ander moment op de club.

Programma 18 september:
We zijn geopend tussen 10:00 en 13:00 uur.

Cortenbachstraat 70
www.ht35.nl

Bij de jongste leden van de vereniging komen spelenderwijs alle grondvorm van bewegen aan bod, zoals springen, zwaaien, klimmen en klauteren, duikelen, evenwicht etc. In verschillende aanbiedingsvormen met zowel groot als klein materiaal leren jonge kinderen zo hun evenwicht bewaren, krijgen ze inzicht in ruimte, afstand en snelheid.

Programma 18 september:
Zelf actief meedoen met kleutergym en jeugdgym van 10 tot 12 uur, voor de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar. 

Barentzpark 1
www.swifthelmond.nl

Bij handbalvereniging s.v. Swift Helmond staat het handbalplezier voorop. Als actief lid bij s.v. Swift Helmond bedrijf je met jouw eigen team de leuke handbalsport. Samen speel je wedstrijden en train je een aantal keer in de week. De trainers en coaches van s.v. Swift Helmond streven naar een voortdurende ontwikkeling van elk team maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de handbalsport voor iedereen leuk en toegankelijk blijft. Daarnaast staat s.v. Swift Helmond voor het sociale aspect van een vereniging door veel gezamenlijke activiteiten te organiseren. Zo is het Pinksterkamp ieder jaar een groot succes, worden er in de zomer veel (sport)activiteiten op het beachveld georganiseerd en vinden er door het jaar heen allerlei gezellige activiteiten plaats. Pubquiz avonden, droppings en zeskampen: altijd met een sportief karakter én voor jong en oud. Ben je benieuwd geworden naar de leuke handbalsport? Kom dan eens een kijkje nemen bij s.v. Swift Helmond!

Programma 18 september:
Tussen 10.00 en 14.00 uur zullen er rondom het handbalveld allemaal handbal spelletjes staan waar jij je handbal vaardigheden kunt uitproberen/testen. Kun jij die pionnen omgooien, of de bal goed vangen. Hoe hard kun jij de bal gooien en kun jij ook een circuitje lopen op het beachveld? Wij zien je graag op 18 september.

Sportpark de Braak 5
www.svdebraak.nl

Met ruim 1200 leden is SV de Braak de voetbalclub van Helmond en zijn we in alle leeftijdscategorieën ruim vertegenwoordigd. We hebben ook meerdere meiden teams en bieden we voetbal aan voor mensen met een beperking. Met al onze fantastische vrijwilligers zorgen we ervoor dat iedereen bij ons onbezorgd kan voetballen en uiteraard mag onze gezellige kantine niet ontbreken. We zien je graag op ons sportcomplex!

Programma 18 september:
Ons programma is van 10.00 uur tot 12.00 uur. We hebben verschillende circuits met verschillende trainers waarin jij jouw voetbaltalenten kunt laten zien. 

Rivierensingel 96
www.facebook.com/rechtdoorzee1891

Heb jij ook een Olympische droom? Ook Steve Wijler en Gabriela Schloesser hebben gedroomd van de Olympische spelen. Hun droom werd werkelijkheid tijdens de Olympische spelen in Tokyo. In hun gouden finale mixed team hebben zij zilver gewonnen. Naast Steve en Gabriela hebben ook Sjef van den Berg en Gijs Broeksma Nederland vertegenwoordigd in Tokyo. Steve, Sjef en Gijs hebben helaas hun bronzen finale verloren en hebben hun Olympische spelen afgesloten met een 4de plaats. Heel Nederland kon, met dank aan de NOS, thuis meegenieten van onze mooie sport en de prestaties van Gabriela, Steve, Sjef en Gijs.

Misschien hebben de prestaties en de beelden van onze handboogsporters je interesse gewekt. Je bent van harte welkom bij Recht door zee

Programma 18 september:
10:00 clinici Handboogschieten en natuurlijk ook zelf proberen
11:00 demonstratie Handboogschieten
12:00 clinici Handboogschieten en natuurlijk ook zelf proberen
13:00 demonstratie Handboogschieten
14:00 clinici Handboogschieten en natuurlijk ook zelf proberen 

Kanaaldijk Zuid Oost 70a
www.dereddingsklos.nl

Helmondse Reddingsbrigade de Reddingsklos is gespecialiseerd in het geven van lessen in zwemmen, snorkelen, zwemmend redden en varen. Daarnaast wordt de brigade met regelmaat ingezet voor bewakingen bij evenementen op en rondom het water, zoals het Drakenbootfestival. Veiligheid, maar ook plezier in zwemmen en gezelligheid staan bij de vereniging bovenaan!

Programma 18 september:
Een keertje meevaren op een reddingsboot of oefenen met reddingsmiddelen gebruiken? Kom dan naar ons clubgebouw en neem een kijkje achter de schermen van een echte reddingsbrigade! We gaan gooien met reddingsklossen en werpzakken, een rondje varen op het kanaal en we leren je hoe je een portofoon (walkietalkie) voor het echie gebruikt. Naast veiligheid vinden we gezelligheid heel belangrijk dus neem gerust je vrienden en vriendinnen mee!

Let op: je moet in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A of vergelijkbaar. 

Kanaaldijk Zuid Oost 50
www.helmvaarders.nl

Altijd al een keer in een kano willen zitten en en een stukje te varen? Dan is dit nu de gelegenheid om het uit te proberen! Kom dan 18 september een kijkje nemen bij onze gezellige club. 

Programma 18 september:
Als je wil meedoen zorg dan dat je kleding nat mag worden en dat je droge spullen bij hebt.

Biezenlaan 29 (Wijkhuis ‘t Brandpunt)
www.dvxperience.nl

Dansvereniging X-perience is een vereniging met 80 dansers in de leeftijd van 4 tot en met 30 jaar. Bij ons kun je zowel wedstrijddansen als dansen voor de fun in verschillende leeftijdscategorieën. Wij dansen gardedans en showdans in Mierlo-hout en Brandevoort. Voor meer informatie kijk op www.dvxperience.nl 

Programma 18 september:
Dansers en trainers van Dansvereniging X-perience geven op 18 september verschillende open trainingen, workshops waarin een dansje wordt geleerd en optredens van 10.00 – 14.00. Iedereen van 4 – 18 jaar oud is welkom om te komen kijken en zelf mee te komen dansen! 

GEANNULEERD

Rijpelplein 1
www.olum.nl/dansgarde

Wij zijn de dansgarde van Carnavalsvereniging OLUM. Gardedans is een relatief onbekende danssport, vaak worden wij dansmariekes genoemd. Wij laten onze dansen zien bij activiteiten van CV OLUM, maar wij doen ook mee aan dansstoernooien! Dit kan in een groep, een duo of als solodanseres. Tijdens het gardedans leer je danspasjes op muziek, ook leer je acrobatiek en sprongen te maken. Daarnaast oefenen wij op leningheid, om onze benen op te gooien en vast te pakken. Je gebruikt dus veel spieren!

Op dit moment hebben wij een junioren groep 8-13 jaar en een senioren groep (vanaf 15 jaar) maar vanaf 4 jaar ben je van harte welkom! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, Kom jij eens kijken?

Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op via onze facebookpagina!

Programma 18 september:
Tijdens ons programma leren de kinderen de verschillende aspecten van het gardedansen. Ze leren danspasjes, acrobatiek, lenigheid en sprongen.

Rivierensingel 98
www.mulo-baseball.nl

Bij Mulo staat plezier voorop. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de honkbalsport en raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Wij richten ons op persoonlijke ontwikkeling, spelplezier en teamspirit.

Programma 18 september:
Wij zullen een breed aanbod hebben van verschillende oefeningen en spellen die je de ervaring geven hoe er bij de jeugd getraind wordt. Hierin wordt je begeleid door onze jeugdspelers. 

Sportcomplex de Rijpel 1
www.roodwit62.nl

S.v. Rood Wit ’62 is een van de voetbalverenigingen van Helmond. Wij bieden een sportieve en veilige omgeving voor voetbal op zowel recreatief als prestatief niveau. Kernwaarden van de vereniging zijn gezonde sportieve ambitie, sportiviteit, en niet te vergeten een flinke dosis plezier. We zijn een vereniging die wordt gedragen door veel vrijwilligers. Van jonge nieuwe vrijwilligers tot oude doorgewinterde Rood-witters! Wil je toch een betere indruk van onze vereniging? Check dan even ons Facebook of Instagram account met naam s.v.roodwit62.

Programma 18 september:
Tijdens deze ochtend zal er tussen 11:00 – 12:00 uur een clinic worden verzorgd door één van onze vrijwilligers!

Binderseind 21
www.Mansourigym.nl

Sporten is voor iedereen! Kom je ook meedoen met onze lessen? Je bent van harte welkom op onze sportschool. 

Programma 18 september:
Conditietraining in combinatie met weerbaarheidstraining, Thai- en kickboksen. 

Tarbotstraat 16
www.jvmh.nl

Judo-Vereniging Mierlo-Hout is al bijna 50 jaar een begrip in Helmond op het gebied van judosport. Oprichter Sjef de Greef zag in dat judosport het zelfvertrouwen, het doorzettingsvermogen en discipline van kinderen en volwassenen vergroot. Tevens verbetert judo de sociale contacten èn is het goed voor je conditie.

Programma 18 september:
Judo clinics van telkens 45 minuten. Ieder uur start een nieuwe clinic. 

Nieuwveld 53
www.dansschoolreniers.nl

De dansschool waar je alles kunt leren, voor ieder wat wils. In Helmond Noord nabij winkelcentrum de bus, ligt Dansschool Reniers, waar velen ouders en grootouders al danslessen hebben mogen genieten. Al vele jaren is Dansschool Reniers toonaangevend in de regio Helmond op het gebied van dansen. Alle dansers die nationaal en internationaal successen hebben behaald hebben hun roots in de dansschool gelegen in Helmond Noord.

Programma 18 september:
10.00 opening van de dag met een warming up ; alle leeftijden
10.30 Mini Kids leeftijd 3-5 jaar
10.45 Streetkids leeftijd 5- 8 jaar
11.00 Streetkids leeftijd 8-12 jaar
11.15 HipHop leeftijd 12-16 jaar
11.30 Stijldansen leeftijd 7-14 jaar
12.00 Mini Kids leeftijd 3-5 jaar
12:15 Streetkids leeftijd 5- 8 jaar
12.30 Streetkids leeftijd 8-12 jaar
12.45 Streetdance leeftijd 12-16 jaar
13.00 Stijldansen leeftijd 7-14 jaar
13.20 Mini Kids leeftijd 3-5 jaar
13:45 Streetkids leeftijd 5- 8 jaar 

Braakse Bosdijk 5
www.littieoflittienie.nl

Wist u dat?
Jeu des Boules een hele relaxte sport is en dat kinderen hier enorm van kunnen genieten? Er bij PV Littie of Littie Nie een groot stadstoernooi plaatsvindt deze dag? Op deze locatie één van de grootste Jeu des Boules / Petanque hallen in Noord-Brabant ligt? Jullie welkom zijn om een kijkje te komen nemen en sfeer te proeven op ons mooie sportpark!

Programma 18 september:
Het Duimtoernooi vindt plaats van 13:30 tot 17:00 uur, een mooie afsluiter van de dag!

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade) 
www.jibbplus.nl 

Trek gekregen van al dat fietsen en sporten? Jibb+ zorgt tussen 10.00 en 15.00 uur voor een gezond hapje en drankje. Natuurlijk kun je hier ook informatie krijgen over activiteiten van Jibb+.

Kromme Steenweg 16
www.kunst-kwartier.nl

Vind jij het ook leuk om te bewegen op muziek? Swing jij door de kamer en lukt het je maar niet om stil te blijven zitten? Dan heb jij de danskriebels! En weet je wat je daar het beste aan kunt doen? Dans en swing ze eruit tijdens onze danslessen! 

Bij Kunstkwartier bieden we diverse danslessen voor verschillende leeftijden aan. Tijdens de dag van de sportclub hebben we twee workshops waar je uit kunt kiezen; Danskriebels (speciaal voor kleuters, een verhalende dansles waar we de wereld van dans ontdekken), en Dansmix (combinatieles van verschillende dansstijlen) voor kinderen vanaf 6 jaar.
Hopelijk zien we je terug in onze mooie dansstudio’s! 

Programma 18 september:
10.00-10.45 Danskriebels – Kleuterdans
11.00-11.45 Dansmix – Dans voor kinderen
12.00-12.45 Danskriebels – Kleuterdans
13.00-13.45 Dansmix – Dans voor kinderen