Skip to content

Met het hele gezin, op de fiets, sfeer gaan proeven bij vele sportaanbieders in Helmond! Op zondag 19 september van 10.00 tot 14.00 uur zetten Helmondse clubs hun deuren open om jou te ontvangen. Wil je zoon of dochter graag dansen? Of ben je benieuwd of tennis iets voor jouw kind is? Dit is dé kans om verschillende sporten uit te proberen en sportaanbieders te leren kennen.

Overal is de toegang gratis en inschrijven is niet nodig
Doe je sportkleding aan, want op veel plaatsen worden clinics aangeboden! Bij sommige aanbieders gelden speciale kledingeisen, deze vind je ook hier op de website. Let ook goed op de (aangepaste) tijden per club! 

Na afloop van 19 september heb je ook nog de mogelijkheid om proeflessen/-trainingen te volgen bij de sportaanbieder(s) van jouw keuze. Want het kan best lastig zijn om na één keer al een keuze te maken! Alle proeflessen/trainingen staan op de website www.sportencultuurhelmond.nl

Ga jij jouw sport ontdekken?! 

Het programma is onder voorbehoud.
Wanneer er wijzigingen plaats vinden, wordt dit gecommuniceerd op deze website. 

Overzicht aanbieders en programma - zondag 19 september

Wil je weten wat er voor welke leeftijd te doen is? Check dan hieronder de kaart in PDF – daarop staat de leeftijdcheck!

Cederhoutstraat 40
www.ki-aikidoschool-torii.nl

Heb je ook genoeg van de competitie en presteer cultuur om je heen? En wil je ontdekken wie je nu echt bent?
Door middel van aikido oefeningen wordt je geconfronteerd met jezelf en leer je hoe je stand kunt houden in verschillende uitdagende omstandigheden.

Programma 19 september:
Van 10.00 tot 14.00 is er doorlopend iemand aanwezig die beschikbaar is voor vragen en je zelfs iets kan laten ervaren op de mat.

Heeklaan 21
www.hvvhelmond-1899.nl

De oudste voetbalclub HVV Helmond (122 jaar) is nog altijd fit en sportief en zoekt enthousiaste mensen die de sport met plezier beoefenen. Samen sporten verbindt, want samen kun je presteren.

Programma 19 september:
Een aantal seniorenteams speelt thuis, waardoor je de sfeer op de club goed kunt proeven. Daarnaast kun je terecht voor informatie en vragen over onze club.

De Hoefkens 1A
www.hoomrundancestudios.nl

Veel dansplezier en coole moves!

Programma 19 september:
12:00-12:40 Tiktok/streetdance 4-7 jaar
13:00-13:45 Tiktok/streetdance 8-12 jaar

Mahoniehoutstraat 9A
www.vcpolaris.nl

Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen op divisie niveau. Sinds 2013 wordt er ook beach-volleybal gespeeld op sportpark Brandevoort. VC Polaris is eigenaar van sporthal ‘t Hout met daarbij behorend een oergezellige kantine, gelegen in Mierlo-Hout.

Programma 19 september:
Wil jij kennismaken met volleyballen? Doe dan op de dag van de sportclub mee met Cool Moves
Volleybal bij VC Polaris! Tussen 12.00-13.00 uur voor de leeftijd 4-7 jaar en van 13:00 – 14:00 uur voor de leeftijd 8-12 jaar.

Tarbotstraat 16
www.jvmh.nl

Judo-Vereniging Mierlo-Hout is al bijna 50 jaar een begrip in Helmond op het gebied van judosport. Oprichter Sjef de Greef zag in dat judosport het zelfvertrouwen, het doorzettingsvermogen en discipline van kinderen en volwassenen vergroot. Tevens verbetert judo de sociale contacten èn is het goed voor je conditie.

Programma 19 september:
Tijdens de dag van de Sportclub worden mini Judolessen aangeboden.

Hoofdstraat 123
www.infinityfitness.nl

Infinity Fitness is een moderne sportschool gevestigd in Helmond/Mierlo-hout, Asten en Someren.
Het doel van de klant is onze missie!
We zijn er voor de sporter en willen de klant zo goed mogelijk faciliteren om het gewenste doel te bereiken. Persoonlijk, gezelligheid en een compleet concept zijn een van de belangrijkste kenmerken van Infinity.

Programma 19 september:
Altijd welkom om binnen te lopen. Kickboksen kids is van 11.00 – 12.00 uur.

Sint Antoniusweg 10
www.tvcarolus.nl

Maak kennis met tennis! Jij mag een balletje slaan en krijgt een tennismedaille.

Biezenlaan 29 (Sporthal de Veste)
www.dehechteband.nl

DHB geeft zowel (small-)groepslessen als individuele trainingen aan recreatiesporters, wedstrijdsporters en mensen met een beperking. Je kunt terecht voor een groot aantal sporten zoals: judo, ju jitsu, kickboksen, boksen met Parkinson en NAH, bkick, kickmix, bootcamp, zijbeweegt, full body force, pilates, zumba, fitness en dance-mix. Ook verzorgen wij sport-kinderfeestjes en speciale lessen als KickChange, Kwiek (voor mensen met geheugenverlies/dementie) en tuimelen voor ouder en kind. De jongste leden zijn net 2 jaar en de oudste ca. 80 jaar. Naast sport organiseren wij met regelmaat activiteiten . DHB – Kracht uit sport en samenzijn!

Programma 19 september:
Kickboksen: 10:00-11:30 uur =17+ / 10:00-11:15 uur = 11-15 jaar / 11:15-12:15 uur = 5-11 jaar / 11:30-13:00 uur = 12-17 jaar
Judo: 10:15-11:00 uur = 2,5-7 jaar / 11:00-12:00 uur = 8+ jaar
Ju-jitsu: 12:00-13:00 uur = 7-14 jaar
Kidzfit: 12:15-13:00 uur
Sportfeest parcours: 11:00-13:00 uur t/m 12 jaar

Braakweg 30
www.ttvstiphout.nl

Tafeltennis is voor iedereen! Kom bij ons kennismaken met de tafeltennissport. Er is voldoende begeleiding aanwezig om jou de basisvaardigheden aan te leren! Daarnaast zetten wij de tafeltennisrobot neer, kun jij hem verslaan?

Tot zondag 19 september!

LET OP! Zaalschoenen verplicht! (geen zwarte zool) 

Molenven 7
www.stiphoutvooruit.nl

Wil jij onze nieuwe Messi, Frenkie de Jong of wil jij die andere vette voetballer worden? We bieden trainingen op leeftijd aan waarin plezier in het spel voorop staat. We hebben enthousiaste trainers die staan te trappelen om jou te kunnen laten groeien en we hebben een gezellig Sportpark heerlijk bij de bossen. Dus kom snel een kijkje nemen.

Molenven 3
www.hac-helmond.nl

Kom atletiek beleven! Op de Dag van de Sportclub kunt u bij ons terecht voor informatie en natuurlijk is er de mogelijkheid om aan verschillende atletiekonderdelen te proeven. Kom met vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes en daag elkaar uit met hardlopen, kogelstoten en/of verspringen. Tot ziens op onze mooie locatie bij de bossen op het Sportpark Molenven te Stiphout.

Programma 19 september:
Tussen 10 en 14 zijn we open en is er de mogelijkheid om verschillende atletiekonderdelen te doen.

Horst 27
www.hchelmond.nl

HC Helmond is niet alleen de grootste sportvereniging van de regio. Maar ook een club waar iedereen – jong of oud – op zijn eigen niveau kan hockeyen. Als familieclub staan wij voor die ambitie. Een gezonde mix van doelen bereiken, samen spelen en plezier maken, teamgevoel en gezelligheid staan centraal. Dat doen wij door samen te spelen, te winnen, te verliezen (niet te vaak..) en door dat met elkaar te delen.

Als prestatiegerichte club hebben we een regiofunctie. En stellen we alles in het werk om talent te ontplooien door het hoogst haalbare niveau na te streven. Eigen opleiding – door eigen mensen – is daarbij het uitgangspunt. Daarnaast willen we de breedtesport stimuleren door elke speler op zijn eigen niveau te laten genieten van hockey. Op het veld en (in de winter) in de zaal.

Programma 19 september:
Vanaf de leeftijd 4 jaar kan je kennis komen maken met hockey. We hebben een leuk circuit uitgezet waarmee je de beginnende hockeyvaardigheden leert. Daarnaast kunnen wij je informeren over de mogelijkheden in de verschillende leeftijdscategorieën. Omdat er op deze dag ook competitie is, is er direct de gelegenheid om de gezellige sfeer op de club te proeven!

Koekoekstraat 1
www.danstijd.nl

Bij DANSTIJD kun je terecht voor een breed scala aan dansstijlen. Vanaf 2,5 jaar kun je al starten met danslessen. Altijd al ballerina willen worden? Of zijn jouw dansmoves wat stoerder en kies je liever voor Hip Hop. Wij bieden voor ieder wat wils. Dansen doe je samen! We vinden het belangrijk dat je in een fijne sfeer het beste uit jezelf kan halen. We leren je graag de juiste danstechniek en vinden het belangrijk dat je je op je plek voelt en gezien wordt tijdens de dansles. Heel graag ontmoeten we je op 19 september!

Programma 19 september:
10.30-10.50 uur: Dansfriemels: 2,5-4 jaar
11.15-11.45 uur: Danskriebels: 4-6 jaar
12.30-13.00 uur: Klassiek ballet: 6-10 jaar
13.15-13.45 uur: Show / Musicaldans: 10-14 jaar

Ook voor een kennismaking of vrijblijvende informatie zijn jullie natuurlijk van harte welkom!

Wethouder Ebbenlaan 166
www.maach.nl

Wil je kennis maken met vechtsporten als boksen, kickboksen en taekwondo of wil je gewoon wat weerbaarder worden, kom dan een keer een gratis proefles mee draaien bij sportschool MAACH.

Programma 19 september:
10:00 u, weerbaarheidstraining senioren
11:00 u, bokszaktraining en Kickboksen volwassenen vanaf 16 j+
12:00 u tot 13:00 u Kickboksen en weerbaarheid voor kids vanaf 7 jaar

Sportpark de Braak 5
www.svdebraak.nl

SV de Braak is een jonge club, en wij zijn op zoek naar de jongste voetballers(sters) voor onze minichamps, ook de enthousiaste meidengroepen kunnen worden aangevuld.

Programma 19 september:
Ons programma is van 11.00 uur tot 13.00 uur, voor beide groepen (4-7 jr j/m en 8-12 jr meiden) zal een clinic worden verzorgd.

We staan samen met de Helmondse Voetbalschool op het natuurgrasveld achter het Helmond Sport stadion.

Braakse Bosdijk 2
www.helmondsevoetbalschool.nl

De Helmondsevoetbalschool is gespecialiseerd in het geven van, techniek, coördinatie, conditie trainingen. We staan samen met SV De Braak op het natuurgrasveld achter het Helmond Sport stadion.

Braakse Bosdijk 1a
www.oeckorfbal.nl

Korfbal is een gemengde sport waarbij jongens en meisjes samenwerken om wedstrijden te winnen. OEC Korfbal is een sportvereniging waar plezier en ontwikkeling voorop staan. Als je interesse hebt om te komen korfballen, kom dan gerust bij ons langs op 19 september! Op die manier kun je eerst de sfeer proeven voordat je besluit om gebruik te maken van onze 4 gratis proeftrainingen.

Programma 19 september:
OEC Korfbal biedt een ochtend vol korfbalspellen aan. Er kunnen verschillende spellen worden gespeeld. Daarnaast willen we kijken hoe veel doelpunten jij kan maken in 1 minuut.

Braakse Bosdijk 5
www.littieoflittienie.nl

Leuke oefeningen/spelletjes jeu de boules gerelateerd. Leeftijd tot 90 en ouder. Dus ook leuk voor (groot)ouders.

Icarusstraat 35
www.team-holzken.nl

Team Holzken is kickboksen in een leuke groep! Kinderen moeten zich thuis voelen en graag naar de training toe gaan! In onze club hebben we professionele leden rondlopen die jou helpen naar een sterker zelfvertrouwen, gezondere sportconditie & het aanleren van alle normen en waarden waarbij respect voorop staat! Kortom, zeker een kijkje waard waarbij we je uitnodigen voor een proefles mee te komen doen!

Programma 19 september:
tijdstip van 11:00 tot 13:00 uur. een globale omschrijving wat de sport inhoud/ demonstratie & een kijkje in de sportschool!

Barentzpark 1
www.swifthelmond.nl

Bij handbalvereniging s.v. Swift Helmond staat het handbalplezier voorop. Als actief lid bij s.v. Swift Helmond bedrijf je met jouw eigen team de leuke handbalsport. Samen speel je wedstrijden en train je een aantal keer in de week. De trainers en coaches van s.v. Swift Helmond streven naar een voortdurende ontwikkeling van elk team maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de handbalsport voor iedereen leuk en toegankelijk blijft. Daarnaast staat s.v. Swift Helmond voor het sociale aspect van een vereniging door veel gezamenlijke activiteiten te organiseren. Zo is het Pinksterkamp ieder jaar een groot succes, worden er in de zomer veel (sport)activiteiten op het beachveld georganiseerd en vinden er door het jaar heen allerlei gezellige activiteiten plaats. Pubquiz avonden, droppings en zeskampen: altijd met een sportief karakter én voor jong en oud. Ben je benieuwd geworden naar de leuke handbalsport? Kom dan eens een kijkje nemen bij s.v. Swift Helmond!

Programma 19 september:
Tussen 10.00 en 14.00 uur zullen er rondom het handbal veld allemaal handbal spelletjes staan waar jij je handbal vaardigheden kunt uitproberen/testen. Kun jij die pionnen omgooien, of de bal goed vangen. Hoe hard kun jij de bal gooien en kun jij ook een circuitje lopen op het beachveld? Wij zien je graag op 19 september.

Evertsenstraat 15
www.unityeight.nl

Wil jij een keertje komen kijken bij de leukste en gezelligste fitness en dansschool van Helmond? Dan is nu je kans! UnityEight heeft een groot aanbod, veel mogelijkheden en de beste instructeurs om op elk niveau lessen te volgen. Doorgroeien kan ook! Wij hebben elk jaar optredens, wedstrijden en maken videoclips. Dus voor ieder wat wils. Kom een keertje proberen! Voor de papa’s en mama’s; de koffie krijgen jullie die dag van ons!

Programma 19 september:
10:00 – Kidswing voor kids van 4 t/m 6 jaar
11:00 – Kids HipHop/streetdance 6 t/m 12 jaar

Sportcomplex de Rijpel 1
www.roodwit62.nl

s.v. Rood Wit ’62 is een van de voetbalverenigingen van Helmond. Wij bieden een sportieve en veilige omgeving voor voetbal op zowel recreatief als prestatief niveau. Kernwaarden van de vereniging zijn gezonde sportieve ambitie, sportiviteit, en niet te vergeten een flinke dosis plezier. We zijn een vereniging die wordt gedragen door veel vrijwilligers. Van jonge nieuwe vrijwilligers tot oude doorgewinterde Rood-witters! Wil je toch een betere indruk van onze vereniging? Check dan even ons Facebook of Instagram account met naam s.v.roodwit62.
We zien jullie graag eens verschijnen op Sportkomplex de Rijpel!

Programma 19 september:
Tijdens deze ochtend zal er tussen 11:00 – 12:00 uur een clinic worden verzorgd door één van onze vrijwilligers!

Rakthof 14
www.ht35.nl

Programma 19 september:
Wil de rollen, klimmen, klauteren, balanceren en springen? Kom dan gezellig met ons meedoen!

Deltaweg 201 (Veka Sporthal)
www.hbcphoenix.nl

We willen je graag kennis laten maken met de snelste racketsport ter wereld. Een ‘smash’ kan door een topspeler gemakkelijk met een snelheid van 360 km/h worden geslagen. Badminton is een leuke teamsport die je samen met je vrienden kan spelen. Bij HBC Phoenix kun je elke donderdagavond onder begeleiding van onze gediplomeerde trainers al snel een wedstrijdje spelen en ook deelnemen aan de competitie. Wij zijn aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond, waardoor alle competitie wedstrijden bij Suytkade in Helmond gespeeld worden. Kom eens kijken in de VEKA sporthal om badminton uit te proberen. Je mag 4 keer gratis mee te spelen/trainen om te kijken of badminton wat voor je is. Elke donderdag van 18:30 tot 19:30 6-12 jaar en van 19:30 tot 20:30 12-18 jaar.

Programma 19 september:
Op een vrijblijvende manier kennis maken met de mooie badmintonsport

Rivierensingel 752
www.tienerhuis.nl

Wil je lekker buiten sportief bewegen met je vrienden of vriendinnen?
Dan ben je op het skatepark van het tienerhuis aan de Rivierensingel helemaal op het juiste adres.
Gratis en voor niets mag je hier komen spelen. Je mag ook heel veel dingen gratis lenen.
Wil je vaker komen? Vraag dan een gratis pasje aan, wel zo gemakkelijk.
Wil je meer weten? Ga dan naar www.tienerhuis.nl

Programma 19 september:
De bezoekers mogen gratis gebruik maken van ons skatepark en de zaken die wij in huis hebben.

Sportpark Espendonk 2
www.tpcespendonk.nl

Ben jij ook benieuwd naar die nieuwe sport Padel? Padel is een combinatie van tennis en squash. Het is de sport waarbij je steeds actief bent en het is niet moeilijk om te leren. Of wil jij liever tennissen? Pak dan je fiets en probeer het zelf!

Programma 19 september:
Kom kijken naar leuke tennis- en padelwedstrijden. Probeer zelf ook de bal over het net te slaan en een rally te spelen!

Espendonk 1
www.vvbruheze.nl

v.v. Bruheze is een echte gezellige buurt club die veel voor zijn eigen leden organiseert maar ook voor iedereen die in en om Brouwhuis wonen!
Daarnaast besteden wij ook extra veel aandacht aan het opleiden van onze jeugd, om ze verder te laten ontwikkelen en vooral met veel plezier te laten voetballen!

Programma 19 september:
Voetbal clinic en spel

Rivierensingel 98
www.mulo-baseball.nl

Bij Mulo staat plezier voorop. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de honkbalsport en raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Wij richten ons op persoonlijke ontwikkeling, spelplezier en teamspirit.

Programma 19 september:
Wij zullen een breed aanbod hebben van verschillende oefeningen en spellen die je de ervaring geven hoe er bij de jeugd getraind wordt. Hierin wordt je begeleid door onze jeugdspelers.

Montgomerystraat 16
www.commit040.nl

Wil jij leren freerunnen? Kom bij Commit freerun een kijkje nemen en leer klimmen, springen, landen en salto’s maken. Nu op onze nieuwe locatie met specifiek materiaal voor freerunnen!

Programma 19 september:
Open van 10.00 tot 14.00

Kanaaldijk Zuid Oost 70a
www.dereddingsklos.nl

Helmondse Reddingsbrigade de Reddingsklos is gespecialiseerd in het geven van lessen in zwemmen, snorkelen, zwemmend redden en varen. Daarnaast wordt de brigade met regelmaat ingezet voor bewakingen bij evenementen op en rondom het water, zoals het Drakenbootfestival. Veiligheid, maar ook plezier in zwemmen en gezelligheid staan bij de vereniging bovenaan!

Programma 19 september:
Kennismaking met varen, portofoongebruik en reddingsmiddelen.

Kanaaldijk Zuid Oost 70a
www.helmondsewatervrienden.nl

Programma 19 september: 
Kennismaking met varen, portofoongebruik en reddingsmiddelen.

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade)
www.bc-conbrio.nl

Bij B.C. Con Brio kan de jeugd op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur badmintonnen en de senioren van 20.30 uur tot 22.30 uur.

Programma 19 september:
Tussen 10.00 en 14.00 uur jeugd en senioren kennis laten maken met badminton. Uitleg en laten badmintonnen. Sportschoenen verplicht. Wij zorgen voor rackets en shuttles.

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade)
www.imagination-twirl.nl

Imagination is een gezellige, jonge dynamische vereniging die al diverse jaren in Helmond actief is en waar men persoonsgericht traint en samenwerkt.

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade)
www.dvxperience.nl

Vind je het leuk om te dansen, ben je ritmisch, wil je graag acrobatiek en lenigheid leren, doe je graag een teamsport en wil je ook nog eens deelnemen aan wedstrijden. Dan is Dansvereniging X-perience op zoek naar jou!

Dansvereniging X-perience is een vereniging in Helmond waar je zowel garde (dansmarietjes) als show (modern/jazz) kunt dansen. DV X-perience heeft wedstrijd- en fungroepen in verschillende leeftijdscatergorieën. Bij DV X-perience kun je al dansen vanaf de leeftijd van 3,5 jaar! Voor meer informatie, bekijk onze website www.dvxperience.nl of ga naar de facebookpagina waar we actuele informatie plaatsen.

NIEUW in seizoen 2020/2021 DV X-perience FUN! Voor kinderen (vanaf 3,5 jaar) die puur voor de fun willen dansen dus geen wedstrijden.

Programma 19 september:
Dansvereniging X-perience geeft leuke clinics waarin lenigheid, acrobatiek en natuurlijk dansen centraal staan. Er worden clinics gegeven in de volgende dansstijlen: Showdans (modern/jazz) en Gardedans (dansmarietjes).

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade) 
www.jibbplus.nl 

Trek gekregen van al dat fietsen en sporten? Jibb+ zorgt tussen 10.00 en 15.00 uur voor een gezond hapje en drankje. Natuurlijk kun je hier ook informatie krijgen over activiteiten van Jibb+.