Skip to content

Met het hele gezin, op de fiets, sfeer gaan proeven bij vele sportaanbieders in Helmond! Op zondag 20 september van 10.00 tot 14.00 uur zetten Helmondse clubs hun deuren open om jou te ontvangen. Wil je zoon of dochter graag dansen? Of ben je benieuwd of tennis iets voor jouw kind is? Dit is dé kans om verschillende sporten uit te proberen en sportaanbieders te leren kennen.

Overal is de toegang gratis en inschrijven is niet nodig
Doe je sportkleding aan, want op veel plaatsen worden clinics aangeboden!

Na afloop van 20 september heb je ook nog de mogelijkheid om proeflessen/-trainingen te volgen bij de sportaanbieder(s) van jouw keuze. Want het kan best lastig zijn om na één keer al een keuze te maken! Alle proeflessen/trainingen staan op de website www.sportencultuurhelmond.nl

Ga jij jouw sport ontdekken?! 

Het programma is onder voorbehoud.
Wanneer er wijzigingen plaats vinden, wordt dit gecommuniceerd op deze website. 

Overzicht aanbieders en programma - zondag 20 september

Braakse Bosdijk 1a
www.oeckorfbal.nl

OEC Korfbal biedt een ochtend vol korfbalspellen aan. Er kunnen verschillende spellen worden gespeeld. Daarnaast willen we kijken hoe veel doelpunten jij kan maken in 1 minuut. Hopelijk zien we je 20 september bij OEC. Kom gerust langs, tot dan!

Barentzpark 1
www.swifthelmond.nl

Kom jij ook je handbalskills testen? Hoe goed kun jij richten, overgooien, op doel gooien en vangen? Kom het testen tijdens onze handbalinstuif op ons buitenveld aan Barentzpark 1.

Sportcomplex de Rijpel 1
www.roodwit62.nl

Wil je kennismaken met de voetbalvereniging in de Rijpelberg? Kom dan gezellig langs op 20 september bij s.v. Rood-wit’62. En voetbal gezellig mee met de clinic deze vind plaats van 10.00 uur tot 11.00 uur en is voor alle leeftijden beschikbaar! De rest van de dag is er een inloop met een rondleiding op het sportpark met een kopje koffie voor de ouders.

Braakse Bosdijk 5
www.littieoflittienie.nl

Onze deuren staan open! Kom kijken naar het toernooi met de Helmondse verenigingen.

Rakthof 14
www.ht35.nl

Op 20 september zijn wij vooral voor de jongste deelnemers actief! Kinderen tussen de 4 en 7 jaar kunnen een parcours afleggen met hindernissen in de gymzaal van de turnhal.

Espendonk 1
www.vvbruheze.nl

Wil je leren voetballen als Ronaldo en Messi? Kom dan met al jouw vrienden en vriendinnetjes naar de sportieve en leerzame voetbalclinics op 20 september!

Sportpark Espendonk 2
www.tpcespendonk.nl

Bezoekers kunnen in de ochtend de tenniswedstrijden van de jeugdcompetitie (rood en geel) bekijken. In de middag spelen senioren tennis- en padelwedstrijden. Kom eens kijken hoe leuk dat is!

Rivierensingel 98
www.mulo-baseball.nl

Ons programma zal bestaan uit verschillende clinics waarin slaan, vangen en gooien aan bod komen. Kom het uitproberen op 20 september! Tijdens deze dag wordt er ook een training gehouden door de senioren, zodat je kunt zien hoe een wedstrijd wordt gespeeld. Kom langs voor een leuke ervaring!

Rivierensingel 752
www.tienerhuis.nl

Op het skatepark bij het tienerhuis kun jezelf volop uitleven. Je kunt er veel spelmateriaal gratis lenen, zoals bmx, stepje, skeelers, maar ook ballen, frisbees en zo meer. In het skatepark zijn een zevental uitdagende skatetoestellen, dus voor elk wat wils. In het tienerhuis zelf kun je ook aan je trekken komen. We hebben heel veel spelletjes, maar je kunt ook darten, poolen, tafelvoetbal spelen en aan de flipperkast spelen. Kort en goed: wil je bewegen en ontspannen kom dan naar het skatepark en het tienerhuis.

Mahoniehoutstraat 9A
www.vcpolaris.nl

Wil jij kennismaken met volleyballen? Doe dan op de dag van de sportclub mee met Cool Moves Volleybal bij VC Polaris! Elk uur start een nieuwe training en je mag zelf meedoen.

Van 10:00 tot 11:00 uur voor de leeftijden 8-12 jaar
Van 11:00 tot 12:00 uur voor de leeftijden 8-12 jaar
Van 12:00 tot 13:00 uur voor de leeftijden 4- 7 jaar
Van 13:00 tot 14:00 uur voor de leeftijden 4-7 jaar

 

Tarbotstraat 16
www.jvmh.nl

Kom een kijkje nemen bij onze judovereniging! Er worden judoclinics van +/- een half uur aangeboden, zodat je kennis kan maken met de basisvaardigheden van judo. Tot dan!

Sint Antoniusweg 10
www.tvcarolus.nl

Maak kennis met tennis bij de grootste tennisvereniging van Helmond. Waar je toplessen krijgt van onze professionele trainers van TopServe. Onze vereniging is gezellig, heeft 10 gravelbanen, extra aandacht voor talenten en wij vinden gezondheid en duurzaamheid belangrijk. Wij zorgen voor rackets en ballen! Tot 20 september. 

Biezenlaan 29
www.movementstudios.nl

Movement Studios is gespecialiseerd in het geven van breakdance lessen. Op 20 september kun je bij ons komen kijken naar kinderen en docenten die bij ons dansen en kun je korte individuele workshops volgen om al wat moves te leren.

Biezenlaan 29
www.dehechteband.nl

Wij verzorgen allerlei lessen / sporten voor jong en oud. Tijdens deze dag zijn er doorlopend meerdere sporten waaraan je kunt deelnemen of kunt kijken. Ook is er een parcous ‘Kinderfeest’! Het complete programma staat enkele dagen van te voren op www.dehechteband.nl en op www.facebook.com/de.hechte.band

Molenven 7
www.stiphoutvooruit.nl

Wij verzorgen een inloop voetbalclinic. Hierbij is iedereen vrij om op ieder gewenst tijdstip aan te sluiten en mee te doen.

Let op: deze vereniging kun je bezoeken tussen 10.00 en 11.30 uur.

Molenven 3
www.hac-helmond.nl

Atletiek beleven. Op de Dag van de Sportclub kunt u bij ons terecht voor informatie en natuurlijk is er de mogelijkheid om aan verschillende atletiekonderdelen te proeven. Kom met vriendjes en vriendinnetjes en daag elkaar uit met hardlopen, kogelstoten of verspringen. Tot ziens op onze mooie locatie op Sportpark Molenven te Stiphout.

Tot dan!

Braakweg 30
www.ttvstiphout.nl

Tafeltennis is voor iedereen! Kom bij ons kennismaken met de tafeltennissport. Er is voldoende begeleiding aanwezig om jouw de basisvaardigheden aan te leren! Daarnaast zetten wij de tafeltennisrobot neer, kun jij hem verslaan?

Tot zondag 20 september!

LET OP! Zaalschoenen verplicht! (geen zwarte zool) 

Horst 27
www.hchelmond.nl

Vanaf 4 jaar kan je kennis komen maken met hockey. We hebben een leuk circuit uitgezet waar je al  beginnende hockeyvaardigheden leert. Daarnaast kunnen wij je informeren over de mogelijkheden in de verschillende leeftijdscategorieën. Omdat er op deze dag ook competitie is, is er direct de gelegenheid om de gezellige sfeer op de club te proeven!

Ruusbroeclaan 149
www.imagination-twirl.nl

Op deze dag kan iedereen kennis maken met de mooie sport batontwirling. Een onderdeel van deze sport is bijvoorbeeld Dancetwirl.

Dancetwirl is een combinatie van alle vormen van dansbeweging, batontwirling, arm- been-, lichaams-, hoofd- en voetbewegingen, gezet op muziek. Kom naar de open dag en maak kennis met de veelzijdigheid van de sport.

Wethouder Ebbenlaan 166
www.maach.nl

10.00 uur: Weerbaarheidstraining senioren (55+)
11.00 uur: Bokszaktraining alle doelgroepen (jong en oud)
12.00 uur: Open kickboksles jeugd 

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade)
www.dvxperience.nl

Vind je het leuk om te dansen, ben je ritmisch, wil je graag acrobatiek en lenigheid leren, doe je graag een teamsport en wil je ook nog eens deelnemen aan wedstrijden. Dan is Dansvereniging X-perience op zoek naar jou!

DV X-perience is de enige vereniging in Helmond waar je zowel garde (hoog niveau dansmarietjes) als show kunt dansen (modern/jazz). Voor meer informatie, bekijk onze website www.dvxperience.nl of ga naar onze facebookpagina waar we actuele informatie plaatsen.

Op 20 september zal DV X-perience tussen 10.00 – 14.00 diverse workshops verzorgen. In deze workshops zal zowel garde (hoog niveau dansmarietjes) als showdans (modern/jazz) aan bod komen. De workshops draaien om dans, acrobatiek en lenigheid. Er zullen ook demonstraties zijn van onze dansers. Hopelijk zien we jullie allemaal op 20 september!

Deltaweg 201 (Veka Sporthal)
www.hbcphoenix.nl

Let op: deze vereniging kun je bezoeken tussen 10.00 en 13.00 uur.

Scheepsboulevard 2 (bij Suytkade) 
www.jibbplus.nl 

Trek gekregen van al dat fietsen en sporten? Jibb+ zorgt tussen 10.00 en 15.00 uur voor een gezond hapje en drankje. Daarnaast kunnen kinderen hier hun stickerkaart laten zien. Bij iedere sportlocatie kun je een sticker verdienen. Bij minimaal 3 stickers ontvang je een sportief presentje! Natuurlijk kun je hier ook informatie krijgen over activiteiten van Jibb+.