Skip to content

Met het hele gezin, op de fiets, sfeer gaan proeven bij vele sportaanbieders in Helmond! Op zondag 17 september van 10.00 tot 14.00 uur zetten Helmondse clubs hun deuren open om jou te ontvangen. Wil je zoon of dochter graag dansen? Of ben je benieuwd of freerunning iets voor jouw kind is? Dit is dé kans om verschillende sporten uit te proberen en sportaanbieders te leren kennen.

Overal is de toegang gratis en inschrijven is niet nodig
Doe je sportkleding aan, want op veel plaatsen worden clinics aangeboden! Bij sommige aanbieders gelden speciale kledingeisen, deze vind je ook hier op de website. Let ook goed op de (aangepaste) tijden per club! 

Na afloop van 17 september heb je ook nog de mogelijkheid om proeflessen/-trainingen te volgen bij de sportaanbieder(s) van jouw keuze. Want het kan best lastig zijn om na één keer al een keuze te maken! Alle proeflessen/trainingen staan op de website www.sportencultuurhelmond.nl

Ga jij jouw sport ontdekken?! 

Het programma is onder voorbehoud.
Wanneer er wijzigingen plaats vinden, wordt dit gecommuniceerd op deze website.

Overzicht aanbieders en programma - zondag 17 september

Wil je weten wat er voor welke leeftijd te doen is? Check dan hieronder de kaart in PDF – daarop staat de leeftijdcheck!

Mahoniehoutstraat 9A
www.vcpolaris.nl

Het is Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. Een vereniging die bruist van het leven met vele heren- en dames teams, jeugd teams en een eigen CMV-afdeling. Daarnaast kun je ook voor recreatief- en beachvolleybal bij VC Polaris terecht. Enkele teams spelen op nationaal niveau en andere teams op regionaal niveau. De afgelopen jaren zijn er prachtige resultaten bereikt. VC Polaris is eigenaar van sporthal ’t Hout met de daarbij behorende oergezellige kantine “’t Wier Tijd”.

Ook worden er buiten het volleybal activiteiten georganiseerd, om er maar een paar te noemen: jeugdkamp, openingsfeestavond, sinterklaasavond en carnavalsavond, te veel om op te noemen. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om onze teams te komen aanmoedigen op zaterdagmiddag en een kijkje te komen nemen in onze eigen sporthal.

Programma 17 september:
Tussen 12.00-13.00 uur voor de leeftijd van 4-7 jaar
Tussen 13.00-14.00 uur voor de leeftijd van 8-12 jaar 

Braakse Bosdijk 1a
www.oeckorfbal.nl

OEC Korfbal is een sportvereniging waar plezier en ontwikkeling voorop staan. Binnen deze gemengde teamsport staat het samen leren, spelen en ontwikkelen centraal. Samen met je team beter worden en proberen te scoren in de korf vormt hierbij de basis.

Programma 17 september:
OEC Korfbal biedt een ochtend vol korfbalspellen aan. Er kunnen verschillende spellen worden gespeeld. Daarnaast willen we kijken hoe veel doelpunten jij kan maken in 1 minuut.

Hopelijk zien we je 17 september bij OEC. Kom gerust langs, tot dan!

Deltaweg 201 (VEKA Sporthal)
www.imagination-twirl.nl

Baton Twirling is een sport voor mannelijke en vrouwelijke atleten welke zich kenmerkt door creativiteit. Het combineert een goede vaardigheid aan batonhandelingen met een grote flexibiliteit van het lichaam, dans en gymnastische bewegingen op een diversiteit aan muziekstijlen.

Hopelijk zien we je 17 september tijdens de Dag van de Sportclub!

Raktweg 6
www.jzvb.nl

Je weet nooit waar het eindigt, misschien wel net als Carolijn Brouwer als deelnemer aan de Ocean Race, maar je weet wel waar het begint: bij een zeilcursus op de waterplas Berkendonk in Helmond! Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk geeft zeillessen aan kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook volwassenen zijn bij ons welkom om kennis te maken met de familiesport zeilen. Om zeilen voor iedereen toegankelijk te maken hebben alle leden toegang tot onze vloot aan zeilboten, beginnende met de Optimist, van waaruit je kunt doorgroeien naar de snelle Open Bic en Laser Pico. Tijdens de lessen wordt doelgericht gestuurd op het behalen van een officieel erkend CWO zeildiploma.

Krijg je al waterkriebels? Ga dan snel kijken op onze website jzvb.nl en geef je op voor een van onze zeilcursussen!

Programma 17 september:
Kom kennismaken met zeilen bij Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk! Tijdens de Dag van de Sportclub bieden wij een zeilclinic aan waarin je meer leert over de zeilsport, de zeilboten waar wij mee varen op Berkendonk en over onze vereniging. Je zeilt met een instructeur of ervaren cursist mee op een Optimist, Open Bic of Laser Pico zeilboot en ervaart zo wat zeilen is!

Biezenlaan 29
www.dehechteband.nl

DHB is een actieve vereniging met ruim 700 leden en een groot sportaanbod. Judo, Ju jitsu, kickboksen, pilates, zumba, bootcamp, kickmix, karate jitsu, dancemix, bkick, kickmix, power yoga, vrouw sportief, boksen met Parkinson/NAH, fitness en personal training. Daarnaast organiseren we sportfeestjes, clinics en tal van andere activiteiten. De jongste leden zijn 2,5 en de oudste is 85 jaar. Wij hebben veel ervaring met aangepast sporten. We hebben een keurmerk van de Vechtsport Autoriteit!

Programma 17 september:
We zijn er van 10:00-13:00 uur.
10:00-11:30 uur: kickboksen volwassenen
10:00-13:00 uur: kickboksen kinderen en jeugd 
11:00-13:00 uur: judo

Icarusstraat, 35
www.team-holzken.com

Altijd al een keer willen kickboksen? Ervaring is niet noodzakelijk. Kom eens naar onze sportschool toe en ervaar dat je lichamelijk en geestelijk sterker/fitter wordt. Als kind zijnde erg aan te raden de les eens bij te wonen om de juiste discipline aan te leren door te kickboksen!
We hebben gespecialiseerde trainers om met je aan de slag te gaan en een leuke les er van te maken! Kom vrijblijvend meedoen. Je bent van harte welkom! Graag tot snel!

Braakweg 30
www.ttvstiphout.nl

Wil jij ook leren tafeltennissen? Of kun je het al best wel goed? Bij TTV Stiphout ben je op dé juiste plek! We hebben een prachtige sporthal met 8 tot 10 tafeltennistafels met een gezellig kantine. Maar bij ons worden ook andere leuke dingen georganiseerd. Bijvoorbeeld een weekend met overnachting, een barbecue en een oliebollentoernooi. Kortom, kom langs en maak kennis met de grootste en leukste tafeltennisvereniging van Helmond!

TTV Stiphout is een gezellige vereniging die ieder lid op zijn eigen niveau tafeltennis wil bieden in een prachtige eigen tafeltennisaccommodatie. We zijn een toegankelijke vereniging, waar jong en oud op een gezellige wijze met de tafeltennissport bezig kan zijn.
Tafeltennis is een goede sport voor ontwikkeling van de oog-hand coördinatie voor jeugdigen, maar ook (bewezen!) goed tegen dementie.

Kortom: gezellig en gezond sportief bezig zijn bij TTV Stiphout!

Programma op 17 september:
Iedere deelnemer kan vrij inlopen. Onder begeleiding van trainers wordt uitleg gegeven over techniek en balvaardigheid en kan gespeeld worden tegen een ballenkanon!

Veldbeemd / Keersluisweg
www.macdehelm.nl

Ben je benieuwd hoe het werkt op een crossbaan, wie er komen en wat er allemaal nodig is? Fiets dan even langs en kom een kijkje nemen en stel onze vrijwilligers en rijders alle vragen waar je antwoorden op wil!
Kijk vooraf nog even op onze Facebook of Instagram om zeker te weten dat we open zijn (regen)!

Programma 17 september:
Meekijken hoe het werkt op een crossbaan en vraag gerust wat aan de vrijwilligers of rijders die aanwezig zijn!

Let op: bij (veel) regen of (veel) droogte is er kans dat de baan gesloten is! 

Watermolenwal 14 (oude citysporthal)
www.commit040.nl

Maak kennis met Commit freerun in Helmond. Onze ervaren coaches leren de je beste skills op elk niveau. Sluit aan bij dé freerun community uit de regio en meld je aan voor een proefles

Programma 17 september:
Open tussen 10.00 en 14.00 uur
Kennismakingsworkshop om 11.00 en 13.00 uur

Molenven 3
www.hac-helmond.nl

Ben je graag buiten en houd je van rennen, springen en gooien dan ben je bij HAC op het goede adres. Kom proeven aan atletiek om te zien of dit iets voor jou is op onze mooie atletiekbaan gelegen in de bossen van Stiphout.

Programma 17 september:
Op 17 september ben je welkom van 10.00-14.00 uur om te komen proeven van atletiek. Daag op deze dag je ouders, vriendjes en vriendinnetjes uit in verschillende atletiek onderdelen. 

Wethouder Ebbenlaan 166
www.maach.nl

Heb je altijd willen kickboksen of een andere vechtsport willen uitproberen! Dat kan bij ons. Iedereen vanaf 4 jaar kan bij ons terecht. Check onze website voor het lesrooster. Www.maach.nl

Programma 17 september:
10:00 uur: weerbaarheid senioren
11:00 uur: bokszaktraining volwassenen
11:00 – 14:00 uur: kickboksen jeugd vanaf 6 jaar 

Cortenbachstraat 70
www.ht35.nl

Wil jij lekker springen, klauteren, rennen en duikelen, kom dan naar de Westwijzer om daar aan de slag te gaan met onze leiding op de toestellen.

Barentzpark 1
www.swifthelmond.nl

SV Swift Helmond is een hele leuke club waar je iedere week samen met vriendjes en vriendinnetjes sportief bezig kan zijn tijdens trainingen en wedstrijden. Hiernaast organiseren wij ook nog allemaal andere leuke activiteiten voor onze leden zoals het jaarlijks terugkerende Pinksterkamp, een zeskamp, Paaseieren zoeken, Halloween en zo nog een aantal activiteiten. Kom vooral eens kijken en doe gezellig mee.

Programma 17 september:
Van 9.00 tot 12.00 uur zal er een F-jeugd toernooi plaatsvinden op ons terrein. Hieraan nemen verschillende handbal verenigingen deel. Na 12.00 uur zullen er jeugdteams een competitie wedstrijd spelen.
Bezoekers kunnen zo zien hoe een handbalwedstrijd gespeeld wordt. Verder zullen er op het terrein handbal vaardigheidsspelletjes uitgezet worden waar de kinderen aan deel kunnen nemen. 

 
Rivierensingel 96
www.facebook.com/rechtdoorzee1891

Cursus handboogschieten bij Recht door zee,
heb jij ook een Olympische droom?
Ook Steve Wijler en Gabriela Schloesser hebben gedroomd van de Olympische spelen. Hun droom werd werkelijkheid tijdens de Olympische spelen in Tokyo. In hun gouden finale mixed team hebben zij zilver gewonnen. Naast Steve en Gabriela hebben ook Sjef van den Berg en Gijs Broeksma Nederland vertegenwoordigd in Tokyo. Steve, Sjef en Gijs hebben helaas hun bronzen finale verloren en hebben hun Olympische spelen afgesloten met een 4de plaats. Heel Nederland kon, met dank aan de NOS, thuis meegenieten van onze mooie sport en de prestaties van Gabriela, Steve, Sjef en Gijs.
Misschien hebben de prestaties en de beelden van onze handboogsporters je interesse gewekt. Je bent van harte welkom bij Recht door zee
cursus handboogschieten bij Recht door zee
heb jij ook een Olympische droom?
Ook Steve Wijler en Gabriela Schloesser hebben gedroomd van de Olympische spelen. Hun droom werd werkelijkheid tijdens de Olympische spelen in Tokyo. In hun gouden finale mixed team hebben zij zilver gewonnen. Naast Steve en Gabriela hebben ook Sjef van den Berg en Gijs Broeksma Nederland vertegenwoordigd in Tokyo. Steve, Sjef en Gijs hebben helaas hun bronzen finale verloren en hebben hun Olympische spelen afgesloten met een 4de plaats. Heel Nederland kon, met dank aan de NOS, thuis meegenieten van onze mooie sport en de prestaties van Gabriela, Steve, Sjef en Gijs.
Misschien hebben de prestaties en de beelden van onze handboogsporters je interesse gewekt. Je bent van harte welkom bij Recht door zee

Biezenlaan 29 (Wijkhuis ‘t Brandpunt)
www.dvxperience.nl

DV X-perience is dé danssport vereniging van Helmond! Bij DVX kun je zowel trainen voor wedstrijden als dansen voor de fun. Onze dansstijlen zijn: Garde dans, Moderne dans en Freestyle. Je kunt al bij ons dansen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Kom langs op onze locatie en dans gezellig met ons mee! Voor meer informatie kijk op: www.dvxperience.nl

Programma 17 september:
Wij zullen diverse workshops en demonstraties verzorgen. Ook zijn onze trainingen live te volgen!

Rivierensingel 98
www.mulo-baseball.nl

Bij Mulo staat plezier voorop. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de honkbalsport en raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Wij richten ons op persoonlijke ontwikkeling, spelplezier en teamspirit.

Programma 17 september:
Wij zullen een breed aanbod hebben van verschillende oefeningen en spellen die je de ervaring geven hoe er bij de jeugd getraind wordt. Hierin wordt je begeleid door onze jeugdspelers.

Sportpark Espendonk 1
www.vvbruheze.nl

Vv.Bruheze is een bruisende voetbalclub gelegen aan de rand van Brouwhuis. Lijkt jou voetbal een leuke sport? Kom dan gauw een keer langs voor een proeftraining. Jij bent altijd welkom.

We zien jullie graag eens verschijnen op Sportkomplex de Rijpel!

Programma 17 september:
Programma is afhankelijk van indeling competitie. Wij proberen 10:00-14:00 uur aan te houden.

Sportpark Brandevoort 1
www.lopersgroepbrandevoort.nl

Lopersgroep Brandevoort is een sportieve en gezellige lopersgroep, zowel voor de sportieve recreant, maar ook voor de prestatieve loper of wandelaar. Wij hebben onze thuisbasis op Sportpark Brandevoort. Lijkt hardlopen of wandelen jou ook wel wat, kom dan een kijkje nemen op de Dag van de Sportclub op 17 september.

Programma 17 september:
Uitleg over de Lopersgroep, wat doen wij, wie zijn wij etc. Alles wat je maar wilt weten kan gevraagd worden.

Raktweg 1
www.windsurfingberkendonk.nl

WSB Helmond is in 1994 opgericht aan de Berkendonkse plas is Helmond. Wij organiseren windsurfcursussen voor jong en oud op onze locatie en op groot water. Ons motto is: ‘Windsurfen Samen Beleven’, vandaar dat we naast cursussen ook veel andere surf gerelateerde activiteiten voor onze leden organiseren. Deze activiteiten vinden plaats op Berkendonk of op ‘grootwater’ ergens in Nederland, zoals bijvoorbeeld Zeeland.

We hebben momenteel meer dan 150 enthousiaste windsurfleden, elk surfniveau is goed vertegenwoordigd. Onze ‘Homespot’ is de Berkendonkseplas in Helmond, deze plas is een zandafgraving en groot genoeg om het windsurfen te leren.

Onze windsurfvereniging is in het bezit van eigen surfmateriaal waar tijdens de cursussen gebruik van gemaakt kan worden. We hebben een mooi clubhuis, ‘de Surfhut’ en een eigen afgesloten parkeerplaats. Kortom alle ingrediënten voor een heleboel wind- en waterplezier. 

Deltaweg 201
www.hbcphoenix.nl

Wij willen je graag kennis laten maken met de snelste racketsport ter wereld. Badminton is een leuke sport die je met heel het gezin kan spelen. Bij HBC Phoenix kan je onder begeleiding van onze trainers al snel een wedstrijdje spelen. Wij zijn een echte gezelligheids-club waar iedereen welkom is. Kom snel een kijkje nemen! 

Rivierensingel 752
www.tienerhuis.nl

Tijdens de dag van de sportclub zijn wij geopend en kun je bij ons op het skatepark kennismaken met onder andere verschillende urban sporten, zoals bijvoorbeeld BMXen en skaten. Hou je meer van voetballen? Dat kan in onze pannakooi. Ook het Tienerhuis is deze dag binnen geopend. Hier kun je onder andere poolen, tafeltennissen, darten of een bordspelletje spelen. Alles is bij ons gratis en vrijblijvend te beoefenen. Je mag overal gebruik van maken. Zo kun je wellicht bij ons je nieuwe talenten ontdekken.

Programma 17 september:
De bezoekers mogen gratis gebruik maken van ons skatepark en de zaken die wij in huis hebben.

Deltaweg 201 (VEKA Sporthal)
www.jibbplus.nl 

Trek gekregen van al dat fietsen en sporten? Jibb+ zorgt tussen 10.00 en 15.00 uur voor een gezond hapje en drankje. Natuurlijk kun je hier ook informatie krijgen over activiteiten van Jibb+.

Horst 27
www.hchelmond.nl

HOCKEY is leuk!
Wil jij een keertje meedoen of kijken wat onze sport inhoudt? Kom dan gezellig langs!
Doe je sportkleding aan, schoenen die niet uitglijden en kom het zelf ervaren tijdens een
proeftraining!

FUNKEY (4+) & BENJAMINS (6+) Proeftraining 23 september 2023 8:30 – 9:30u
(vervolgens iedere 1e zaterdag van de maand)

ONDER DE 8 T/M 12 JAAR Proeftraining in overleg

Meld je aan door een mailtje te sturen naar jongstejeugd@hchelmond.nl
En wij nemen contact met je op om datum en tijd met je af te stemmen. Tot dan!

(Bij inschrijving worden de regels van de KNHB gevolgd, peildatum per leeftijdscategorie is 1 oktober)