Skip to content

Veel ouderen willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Ouderen benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen. Daarom introduceerde het Nationaal Ouderenfonds in 2013 walking football in Nederland onder de naam OldStars.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft in 2019 de volgende stap genomen in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball. De spelvarianten geven ouderen de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportclub.

Deelnemers van OldStars sporten volgens het ‘walking’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels, specifiek per sport. Zo wordt er soms op een klein veld gespeeld of met kleinere teams. Deelnemers voelen zich fitter, maar voelen zich bovenal weer bij ‘hun club’ horen. De OldStars worden vrienden en genieten net zo van de ‘derde helft’ als het spel zelf.

Bron: www.oldstars.nl

Wandelvoetbal

Wandelvoetbal is een leuke en gezellige manier voor iedereen die kennis willen maken met de voetbalsport, of een reeds stopgezette carrière willen hervatten.

OldStars Tennis

Heb je jarenlang getennist, heb je het weleens gespeeld of ben je gewoon benieuwd hoe leuk tennis is? Doe dan mee met de Oldstars Tennis training bij tennisvereniging TPC Espendonk of Tennispark de Warande in Helmond.

OldStars sporten in Helmond

OldStars sporten zijn reguliere sporten met een aantal spelregelwijzigingen om de spelvreugde voor 55-plussers te verhogen en tevens de belastbaarheid en blessuregevoeligheid te verkleinen. Deze manier van sporten draagt enorm bij aan de vitaliteit van de oudere inwoners. Jibb+ introduceerde in 2016 OldStars walking football in Helmond en sinds enkele jaren wordt Walking Football (Wandelvoetbal) gespeeld door W.V.V. Old Stars Helmond en bij R.K.S.V. Mierlo-Hout.

Inmiddels is Jibb+ in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de sportverenigingen bezig om ook andere OldStars sporten in Helmond aan te bieden. Enkele tennisverenigingen, een handbalvereniging en een korfbalvereniging hebben al interesse getoond.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen of heb je al een voorkeursport?

Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier!

INTERESSEFORMULIER OLDSTARS SPORTEN