Skip to content

Jibb+ wil inwoners in Helmond stimuleren om gezondere keuzes te maken in hun voedingspatroon. Dit doen we door te ervaren hoe lekker gezonde voeding is. We laten inwoners samen actief aan de slag gaan met eten. Ook besteden we, zowel op school als in de wijk, aandacht aan voldoende water drinken. Zo zorgen we dat de Helmonder in de komende jaren gezonder en actiever is dan nu.

Bekijk hieronder hoe we dat doen!

Meer informatie?
Voor meer informatie over de verschillende projecten kun je terecht bij

Marijet Kuijpers
Projectleider voeding
Telefoon: 0492 347 071
E-mail: marijetkuijpers@jibbplus.nl

Projecten

Groente Avontuur

Elke dag jouw kind voldoende groenten binnen laten krijgen is voor veel ouders een enorme uitdaging. Groenten zijn meestal niet favoriet en dit kan voor veel frustratie zorgen. Voor kinderdiëtist Cora Derksen en voedingskundige Liesbeth Schoofs de aanleiding om met Jibb+ en GGD Brabant-Zuidoost te starten met het Groente Avontuur.

Groente Avontuur is hét online programma dat peuters en kleuters groenten leert proeven en eten. Met creatieve en leerzame spelletjes, missies en doe-dingen krijgen groenten de fun factor. Het geeft ouders ook tips en tools om spelenderwijs met groenten aan de slag te gaan

Schoolmoestuinieren

Jibb+ begeleidt scholen in het opzetten van een schoolmoestuin. We willen dat kinderen naar buiten komen om te leren. Meer buiten, meer beweging, meer ervaren waar je eten vandaan komt en hoe het groeit. Waar ons eten vandaan komt, heeft letterlijk heel wat voeten in de aarde en wij bieden hierin ondersteuning en begeleiding.

Drink Meer Water

Tijdens Nationale Kraanwaterdag hebben we extra aandacht besteed aan water drinken, want kraanwater is een gezonde en goedkope dorstlesser. De aanbeveling voor ouderen is om dagelijks zo’n 1700 ml vocht te drinken. Dit lukt veel mensen niet of het kost hen veel moeite. Voor Jibb+ dé aanleiding om te starten met een ‘Drink Meer Water programma’.

Super Sociaal Fitcoin programma

Gratis gezonde producten bij elkaar wandelen, wie wil dat nou niet? Met het Fitcoin programma kunnen klanten van de Super Sociaal lekkere en gezonde voeding, zoals groenten en fruit, verdienen door te wandelen. Voor iedere 1.000 stappen die gezet worden verdien je 1 Fitcoin. Bij voldoende fitcoins kan de deelnemer een gezond product uitkiezen. Ook kunnen ze de Fitcoins besteden aan leuke uitjes naar o.a. LACO, We-Jump en Helmond Sport. Op deze manier stimuleert de Super Sociaal mensen met een lager besteedbaar inkomen meer te bewegen en gezonder te eten.

Smakelijke Moestuinen

Met de Smakelijke Moestuin maken we groente dagelijkse kost op het kinderdagverblijf en in de peuterspeelzaal! Voor een eenmalige eigen bijdrage nemen de scholen gedurende drie jaar deel aan het project ‘Smakelijke Moestuinen’ en ontvangen ze een mooie moestuin met gereedschappen en zadenpakket, aangevuld met een toolbox vol educatief materiaal én ondersteuning bij activiteiten. Hierin is álles inbegrepen, van een mooie houten moestuinbak inclusief transport, de te behalen groente proefdiploma’s tot workshops, toegang online portal en een gratis helpdesk voor alle vragen! 

Groente eten met nijntje

2021-2023

In het jaar 2021 ontvingen alle 2-jarigen in Helmond bij de controle op het consultatiebureau het boek ‘eten met nijntje.’ Het boek bevat vijf nijntje verhalen over eten en veertig aansluitende recepten van culinair schrijver Samuel Levie. Vanuit het consultatiebureau ontvingen de ouders tips om het boekje voor te lezen en hun peuter te betrekken bij het bereiden, koken en eten van de gerechten.