Skip to content

– Update 6 oktober 2020 – 
Helaas moeten wij vanwege de strengere maatregelen deze bijeenkomst uitstellen tot een later moment. We brengen je op de hoogte van een nieuwe datum via onze website, lokale media en onze social media kanalen.

De Thuiswedstrijd, een wedstrijd vol met kansen!

Jibb+ organiseert in samenwerking met de gemeente Helmond een Thuiswedstrijd voor alle sportaanbieders in Helmond. Tijdens deze middag zullen er sterke inhoudelijke workshops gegeven worden, waarbij meteen de mogelijkheid is om als sportaanbieder je kans af te maken of om samen met andere nieuwe kansen te creëren. 

De onderwerpen die in de Thuiswedstrijd aan bod komen sluiten aan bij landelijke ontwikkelingen en trends in de wereld van sport(verenigingen) en er zijn workshops waarbij we inspelen op de lokale wensen en behoeften. Deze zijn het afgelopen jaar/seizoen door Jibb+ en gemeente Helmond geconstateerd en zijn onder andere opgehaald middels individuele gesprekken. Gedurende de bijeenkomst inspireren we met voorbeelden en tips voor een ‘Gezonde Kantine’ op de sportclub, verzorgd door Team:Fit.

12.30-13.00: Inloop.
Ontvangst met koffie/thee/fris en broodjes.
13.00-13.15: Warming-up. 
Officiële opening van de middag.
13.25-14.00: Aftrap. Workshop – ronde 1
14.15-14.50: Eerste Helft. Workshop – ronde 2
15.05-15.40: Tweede Helft. Workshop – ronde 3
15.50-16.00: Einde wedstrijd! 
Algemene afsluiting en toelichting borrel en netwerk.
16.00-17.00: Penalties, maak jij het af? 
Mogelijkheid tot netwerken en maken van afspraken met aanbieders onder genot van een hapje en een drankje.

n.t.b.

Wijkhuis De Geseldonk

Cederhoutstraat 44 in Helmond

Inschrijven = gratis

Wil je op de hoogte blijven van een nieuwe datum, stuur dan een e-mail naar sportaanbieders@jibbplus.nl

Overzicht Workshops (onder voorbehoud)

Door Robbert de Leeuw van Brug8 (www.brug8.nl)

Tijdens deze workshop neemt Robbert de Leeuw jullie mee in de wereld van marketing voor sportverenigingen. De rol van sportverenigingen is hedendaags veel groter dan vroeger. Er wordt veel meer verwacht in de maatschappelijke functie en er zijn in de loop der tijd heel wat nieuwe sporten bijgekomen. Het totale aanbod voor nieuwe sporters is enorm. Des te belangrijker is het om na te denken over hoe je jouw vereniging goed in het daglicht zet. Dit kan middels een website, social media, mond op mond reclame, maar ook zeker door de manier van denken en de manier van doen binnen een organisatie. Robbert zal jullie veel handige tips en tricks geven over hoe je dit kan inzetten.

Door Kyra van Leeuwen van Start2Create (www.start2create.nl)

Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën door uit de vaste denkkaders te stappen. Door anders en creatief denken. Interactief. Doorliften op ideeën, absurd denken zonder grenzen of zelfs crimineel denken. Bizarre scenario’s of onverwachte perspectieven. Alles met een omweg.
Creatief denken is toe te passen op elk vraagstuk. Een dagelijks probleem of een complexer vraagstuk. Of het nu gaat over een vraagstuk in de sport (leden, vrijwilligers, sponsoring, mensen in beweging krijgen), het opvallen en de zichtbaarheid van je organisatie, samenwerken of verbindingen in de wijk, communicatie, een project of een nieuw product.

Door Mandy Briels van Gemeente Helmond (www.helmond.nl)

Eind 2019 is het Lokale Sportakkoord in Helmond ondertekend door vele sportaanbieders en partners. Met dit Sportakkoord willen we een impuls geven aan de samenwerking tussen verschillende partners onder het mom van verbinden, samenwerken en kennisdelen en bereiken dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen en plezier beleven aan sport en bewegen: als deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer.
Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor alle sportaanbieders in Helmond? Wat kun je hier nou mee? Kun je hier opleidingen mee inzetten of kun je hier juist maatschappelijke projecten mee ontwikkelen? Kun je samen met andere sportaanbieders voordelen halen uit her Sportakkoord, of kan het ook een sportaanbieder individueel ondersteunen?
Wat de status van het Lokale Sportakkoord is en wat de volgende stappen zijn, licht Mandy graag toe.

Door Hans Kok (Risicospecialist Verzekeren) van Rabobank Helmond Peel Noord (www.rabobank.nl)

Hoe is jouw organisatie verzekerd? En dekt dit alles nog wel voldoende? Het is zomaar een vraag waar je eens over na kunt denken. 

Verzekeringen op en rond een sportaccommodatie en voor een sportorganisatie ontwikkelen net zo snel als de sport zelf. Wanneer er een complex verbouwd wordt, heeft dit ook consequenties voor je verzekering. Als er een sportongeval gebeurt, dan is het wel fijn als de verzekering alle schade voor beide partijen kan dekken, zonder dat er geschillen komen. Wanneer ben je eigenlijk wel of niet aansprakelijk voor een ongeval op, of rondom, jullie sportcomplex? Verder behandelen we onderwerpen zoals; inbraak complex en diefstal uit kleedkamers en garderobe, vermogensschade door onbehoorlijk bestuur, fraude en mismanagement en letselschade door vrijwilligers.

Het zijn allemaal belangrijke onderwerpen, die niet altijd aan de orde van de dag zijn. Maar absoluut goed gedekt moeten worden, op een manier die bij jouw organisatie past.

Door Robbert Roché en Sander van de Waarsenburg van SMG (Sporten Met Gedrag)

Tijdens deze interactieve inspiratiesessie gaan we samen met deelnemers bewustwording creëren van het gedrag wat je als sportaanbieder tijdens jouw werkzaamheden bij de jeugdafdeling signaleert. Is dit gewenst, ongewenst of bijzonder gedrag? En hoe gaan we hier dan mee om?

Tijdens deze sessie hebben we jullie input nodig om jullie kennis te laten maken met verschillende denk- en werkwijzen. Inspireer ons, maar vooral elkaar!

Door Lisenka van Stuivenvolt van Gemeente Helmond (www.helmond.nl)

De gemeente speelt natuurlijk een grote rol in veel ontwikkelingen en onderwerpen in de Helmondse sportwereld. Met veel vragen kunnen jullie bij de gemeente terecht, maar weet elke sportaanbieder ook daadwerkelijk welke ondersteuning de gemeente kan bieden en welke werkzaamheden zij verrichten?
Lisenka geeft een toelichting over de rol van de gemeente Helmond in de lokale sportwereld.

Aanmelden mogelijk wanneer een nieuwe datum is bepaald voor de bijeenkomst.