Afgelopen jaar heeft Jibb+ in samenwerking met Gemeente Helmond, CultuurContact, Aandacht Voor Ouderen en LEVgroep de Activiteitengids 55+ uitgebracht. Samen met het platform Sport en Cultuur Helmond (www.sportencultuurhelmond.nl) is dit dé vindplaats voor sportieve, creatieve en sociale activiteiten. Dit jaar kunnen aanbieders opnieuw hun activiteiten op het platform delen om zo meer 55-plussers te helpen aan een actieve en sociale levensstijl.

Aanbieder aan het woord
Een van de aanbieders die vorig jaar in het boekje en op het platform stond is Sportschool MAACH, het Martial Arts Centrum in Helmond. “Ik heb activiteiten op het platform gezet, zodat de sportschool beter vindbaar is. Ouderen zitten steeds vaker op een smartphone en kunnen hier steeds beter mee overweg. Het platform is dan een mooie manier om de vindbaarheid te vergroten,” vertelt Chaib el Maach, eigenaar en hoofdtrainer van sportschool MAACH.

Aanbod van Sportschool Maach in 2023
Dit jaar kun je weer meedoen met weerbaarheidslessen en bokszaktraining. Elke zondag om 10:00 uur start Chaib met een les weerbaarheid: “Elke zondag doet een groepje van 10 a 15 mensen mee met de weerbaarheidslessen, veelal senioren rond de 65 a 70 jaar. Ook minder mobiele 55-plussers nemen deel aan de lessen. Het doel van de lessen is het vergroten van het zelfvertrouwen,” vertelt Chaib. Naast de weerbaarheidslessen kunnen 55-plussers (en 18-plussers) elke zondag om 11:00 uur meedoen met de bokszaktraining. Deze training is gericht op het verbeteren van je fitheid en vitaliteit. Iedereen kan meedoen, ervaren of onervaren.

De Activiteitengids 55+ op de leestafel bij de huisarts
Door de activiteitengids goed te verspreiden kunnen we meer 55-plussers bereiken. Chaib: “Ik denk dat de activiteitengids een meerwaarde is voor Helmond als deze ook wordt verspreid via onder andere huisartspraktijken. Dan kunnen zorgprofessionals, via de activiteitengids, 55-plussers doorverwijzen naar een aanbieder om zo meer in beweging te komen.”

De activiteitengids is een meerwaarde voor elke sportaanbieder.
Bij een nieuwe uitgave van de Activiteitengids 55+ zou ook sportschool MAACH graag weer deelnemen. Ook beveelt Chaib andere aanbieders aan om deel te nemen aan het platform en een eventueel nieuw boekje: “Ik zou aanbieders die affiniteit hebben met senioren zeker adviseren om ook gebruik te maken van de activiteitengids. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen blijft bewegen en vitaal blijft. Het platform is een makkelijke manier voor de aanbieder om meer senioren te bereiken. Gebruik dit boekje en ga hierin mee! Je helpt de oudere doelgroep om in beweging te komen en een leven lang vitaal te blijven!”

Vind jouw activiteit!
Wil jij na het lezen van dit artikel kijken of er voor jou een leuke activiteit wordt aangeboden? Op www.sportencultuurhelmond.nl vind je een ruim aanbod aan sportieve, creatieve en sociale activiteiten voor volwassenen en senioren.