Elke dag jouw kind voldoende groenten binnen laten krijgen is voor veel ouders een enorme uitdaging. Groenten zijn meestal niet favoriet en dit kan voor veel frustratie zorgen. Voor kinderdiëtist Cora Derksen en voedingskundige Liesbeth Schoofs de aanleiding om met Jibb+ en GGD Brabant-Zuidoost te starten met het Groente Avontuur. 

Word een groenteheld
“Groente Avontuur is hét online programma dat peuters en kleuters groenten leert proeven en eten. Met creatieve en leerzame spelletjes, missies en doe-dingen krijgen groenten de fun factor. Het geeft ouders ook tips en tools om spelenderwijs met groenten aan de slag te gaan”, vertelt Liesbeth Schoofs.

Samen met de groentehelden gaan jullie op ontdekkingsreis. Cora Derksen, kinderdiëtist bij Eten Met Plezier: “Zo kun je bijvoorbeeld op safari met Wieke Wortel en Pablo Pastinaak. In dit avontuur doe je activiteiten, verdien je gereedschap en help je hun jeep maken. Daarna reis je verder en ga je op weg naar het volgende avontuur!” 

Op avontuur in de Proeftuin
In het Safari- en Zee Avontuur leert jouw peuter of kleuter verschillende groenten kennen. In de Proeftuin kunnen jullie een stapje verder gaan. “In de Proeftuin kan jouw kind 12 groentehelden verder ontdekken. Door kijken, horen, ruiken, voelen en proeven ga je met de groenten aan de slag,” vertelt Marijet Kuijpers, Projectleider Voeding bij Jibb+.

Unieke samenwerking
“Samen met Jibb+ hebben we het Groente Avontuur ontwikkeld om zo Helmondse gezinnen te stimuleren meer groente te eten”, zegt Cora. Ook het consultatiebureau is hierin betrokken. Marelke Schuijers, verpleegkundig specialist bij GGD Brabant-Zuidoost: “We merken op het consultatiebureau dat veel ouders ermee worstelen om hun peuter groente te leren eten. Met het Groente Avontuur kunnen we ouders nu een hulpmiddel aanbieden zodat groente eten (weer) leuk wordt. Ouders en verzorgers krijgen bij het bezoek aan het consultatiebureau met hun peuter een koffertje. Daarmee start het Groente Avontuur.”

Meer informatie
Vanaf 1 juni is het Groente Avontuur gratis beschikbaar voor Helmondse gezinnen met een peuter. Wil je graag meer weten over het Groente Avontuur?
Kijk op www.groenteavontuur.nl en bekijk dit filmpje.