Op zoek naar een gratis gezondheidscheck en extra informatie over gezondheid en voeding? Meld je dan aan voor een van de Meet, Weet en Beweeg edities in Helmond. Alle deelnemers ontvangen een gezondheidsrapport inclusief een persoonlijk advies. Meld je aan voor Meet, Weet & Beweeg op www.jibbplus.nl.

Interesse in een Meet, Weet & Beweegbijeenkomst?
In het verleden zijn al meerdere succesvolle Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten georganiseerd. En op veler verzoek geven we daar nu een vervolg aan. De eerstvolgende editie vindt vrijdag 9 juni plaats in buurthuis de Loop (Peeleik 7 in Brouwhuis) van 10:00 tot 12:00 uur en van 12:30 uur tot 14:30 uur. We hebben dit jaar meerdere edities van Meet, Weet en Beweeg, wil je weten wanneer jouw wijk aan de beurt is? Meer informatie volgt binnenkort op www.jibbplus.nl/meet-weet-beweeg. Voor interesse in een bijeenkomst bij jou in de buurt kun je hier ook het interesseformulier invullen.

Unieke samenwerking
Anders dan andere jaren werken we nu niet alleen samen met zorgprofessionals. Dit keer organiseren we de MWB-bijeenkomsten wijkgericht én samen met de KBO, VBOH en PVGE. Zij organiseerden voorheen de vitaliteitsdagen, nu bundelen we onze krachten en organiseren we samen Meet, Weet & Beweeg. We werken met zorgprofessionals uit de wijk zoals een fysiotherapeut, podotherapeut en een diëtist. Ook Aandacht Voor Ouderen draagt bij aan Meet, Weet en Beweeg. Daarnaast zetten vrijwilligers zich met meer dan 100% in.

Gezondheidsadvies op maat
Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+: ‘Iedereen verlaat de check met een persoonlijk rapport en een advies op maat. Denk hierbij aan voedingstips, beweegadvies of een afspraak bij de podotherapeut. Tijdens eerdere edities was het leuk om te zien dat er onder de deelnemers meteen ervaringen werden gedeeld en tips werden uitgewisseld.’ Er wordt onder meer gekeken naar bloeddruk, conditie, BMI en voetafwikkeling. KBO zegt hierover: ‘Bij KBO gaat het niet alleen om het meten van fysieke aspecten, maar vooral ook over de mentale gezondheid. Bij de vorige Meet, Weet en Beweeg edities ontstonden vriendschappen aan de zogenaamde ‘Gezelligheidstafel’. Aan deze tafel wordt gesproken over levensvragen. ’

Vragen?
Wilt u meer informatie of bent u niet in de gelegenheid om via de website in te schrijven, neem dan gerust contact op met Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+. Stuur een e-mail naar flodehaas@jibbplus.nl of bel naar 0492-347071.