Vrijdag 24 maart was het zo ver! Onze collega’s René en Charlotte vertrokken naar Bosnië om les te geven op verschillende scholen en te laten zien wat er allemaal mogelijk is met het gym materiaal  wat zij hebben ontvangen i.s.m. Sports for Children.

In de week voorafgaand hebben zij samen met Stefan Groothuis (Sports for Children – www.sportsforchildren.nl) groot gymmateriaal uitgezocht en in vrachtwagens geladen. Het klein materiaal is hierbij ook nog aangevuld. Deze materialen vertrokken zondag 12 maart al richting Bosnië. Het materiaal is uiteindelijk gedoneerd aan vier verschillende scholen in de plaatsen Tuzla, Doboj en Sarajevo.

Toen René en Charlotte in Tuzla aankwamen, werden zij ontvangen door Stefan Groothuis en Almir Atikovic (hun contactpersoon in Bosnië). Bij aankomst werd verteld dat zij gelijk door zouden rijden naar een school. Deze was niet gepland, maar uiteraard erg leuk om al direct aan de slag te gaan.
Na een kennismaking en een gesprek met de directie, mochten zij gelijk een gymles geven. Onverwachts, maar heel leuk! In een gymzaal die niet groter was dan een speelzaal hebben zij in overleg een les bedacht en gegeven aan de leerlingen. Ook kwamen er studenten van de sportopleiding kijken, die ze hopelijk wat kennis hebben meegegeven.

Dit was een hele gave eerste ervaring en kennismaking!

Op zondag 26 maart vertrokken zij vroeg naar Sarajevo.
Maandagochtend 27 maart maakte zij kennis met de gymdocent van de Richmond Park International Primary School. Hij was erg blij met het materiaal wat zij gedoneerd hebben gekregen!
Het enige materiaal wat zij namelijk hadden in een grote zaal waren vier banken en één kapotte kast.

Vandaag mochten zij lesgeven aan drie verschillende klassen! De leerlingen waren super enthousiast en het plezier spatte er vanaf.

Woensdag 29 maart vertrokken zij vanuit Sarajevo naar Doboj, hier werden zij ontvangen door Nemanja, een goede vriend van Almir en eigenaar van turnclub Sparta in Doboj.

Donderdag 30 maart hebben zij samen met Nemanja de laatste twee scholen bezocht waar het gymmateriaal is gedoneerd.
Bij aankomst van de eerste school, Elementary school Sveti Sava, werden zij hartelijk ontvangen en hebben uitgebreid kennis uit kunnen wisselen met de directie en andere docenten. Hierna hebben zij lesgegeven aan groep 8 van deze school.

Deze dag stond er nog een school op de planning, namelijk een Medical High School. Hier hebben zij lesgegeven aan leerlingen van ongeveer 16 jaar. Ook hier was het plezier van de gezichten van de leerlingen af te lezen en hebben we middels een tolk wederom de overdracht van de documentatie gedaan.

René en Charlotte hebben deze dagen laten zien wat er nog meer mogelijk is met de materialen die gedoneerd zijn. Een bank of een kast kun je namelijk op zoveel andere creatieve manieren gebruiken.
De leerlingen en docenten van de scholen die René en Charlotte bezocht hebben waren niet bekend met de manier van werken zoals we dat bij Jibb+ doen. Zij hebben erg veel inspiratie opgedaan!

Op elke school hebben zij ook een boekje achter gelaten met veel verschillende lesideeën.

Wij hopen natuurlijk dat zij onze lessen onthouden en hier in de toekomst verder mee aan de slag gaan!

Het was een erg inspirerende en leerzame reis die niet mogelijk was zonder:

  • Stefan Groothuis (Sports for Children)
  • Almir Atikovic (Gimnasticki Klub Tuzla)
  • Nemanja Cvijanovic & Budimir Lukovic (Gimnasticki Klub ‘Sparta’ Doboj)

Daarnaast willen wij de volgende personen bedanken voor het materiaal wat zij hebben gedoneerd. We hebben met eigen ogen gezien dat het op de juiste plekken terecht is gekomen!

  • Anne Wit
  • Monique Hermens
  • Esther v/d Hurk (v/d Hurk Tennis)
  • Tom Donkers (TV de Sprenk)