Stichting Jibb+ zet zich in om voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor alle Helmonders. Het bestuur ondergaat begin 2024 een aantal wijzigingen. Martien van den Berg stopt na bijna 15 jaar als bestuurslid. Arthur Martens en Bob Perik treden toe als nieuwe bestuursleden.

Afscheid Martien van den Berg
Na bijna 15 jaar betrokkenheid bij Jibb+, neemt Martien van den Berg afscheid als penningmeester van het bestuur van Stichting Jibb+. Martien is vrijwel vanaf de start bij Jibb+ betrokken. Hij was betrokken bij de buitenschoolse opvang op sportpark De Braak vanuit voetbalvereniging MULO en korfbalclub OEC. Dit initiatief groeide uit tot Stichting Jibb (Jeugd in beweging brengen) en begin 2019 tot Jibb+, na de fusie met Jong Helmond Lekker Gezond. Mede dankzij Martien is Jibb+ uitgegroeid tot de professionele en dynamische organisatie die er nu staat. Het bestuur en de medewerkers van Jibb+ zijn Martien enorm dankbaar voor zijn tomeloze inzet.

Invulling functie penningmeester
Martien had begin 2023 aangegeven het stokje graag over te willen dragen. Het vinden van een geschikte kandidaat voor het penningmeesterschap bleek echter niet gemakkelijk. Na een lange zoektocht was er nog geen geschikte kandidaat gevonden. Mede daardoor besloot Erik Boeschoten, voorzitter van Stichting Jibb+, om de functie van penningmeester op zich te nemen, zodat het bestuur op zoek kon naar een nieuwe voorzitter. Erik is in 2023 verhuisd vanuit Helmond naar Ospel. Hij wilde graag betrokken blijven bij Jibb+, maar vond het belangrijk dat de functie van voorzitter wordt ingevuld door iemand die Helmond van binnen en buiten kent.

Arthur Martens nieuwe voorzitter Jibb+
Een nieuwe voorzitter werd gevonden in de naam van Arthur Martens. Arthur is 37 jaar, geboren en getogen in Helmond en woont er nog steeds met veel plezier. Hij is mede-eigenaar van het bedrijf Bundel Zorg waarin zij begeleiding bieden aan gezinnen met een hulpvraag. In zijn vrije tijd is hij graag in beweging. Hij fietst graag en speelt padel. Via zijn kinderen, zijn bedrijf en zijn sportclub kwam hij al in aanraking met Jibb+. Hij heeft daarom geen moment getwijfeld om te reageren op de vacature voor een nieuwe voorzitter. Arthur wil graag een bijdrage leveren aan een vitaal Helmond door zich in te zetten voor Stichting Jibb+.

Uitbreiding bestuur met Bob Perik
Al langer had het bestuur de wens om het aantal personen uit te breiden van vier naar vijf personen. Naast Arthur en Erik wordt het bestuur gevormd door Lise Proenings (secretaris) en Ine Eijdems (algemeen bestuurslid). In Bob Perik werd het vijfde bestuurslid gevonden waardoor het bestuur van Jibb+ op volle sterkte is. Bob is 32 jaar en woont in Brandevoort. Oorspronkelijk komt hij uit Wintelre. Bob is via zijn werk dagelijks bezig om andere organisaties op weg te helpen in de digitale wereld. Bob ondersteunt hierbij veel sportorganisaties en hij wil graag zijn kennis en expertise voor Jibb+ inzetten. Bob is zelf graag sportief actief. Net zoals Arthur speelt Bob fanatiek padel.

Volle kracht vooruit
Met nieuwe frisse bestuursleden en een enthousiast team gaat Stichting Jibb+ door met hun missie om Helmond sportiever en gezonder te maken. Samen met vele partners in Helmond worden hierin mooie stappen gezet, maar we zijn er nog lang niet. Vele inwoners worden nog onvoldoende bereikt en er is nog steeds sprake van grote gezondheidsachterstanden in sommige wijken in de stad. Jibb+ blijft er naar streven om voldoende beweging en gezonde voeding laagdrempelig, toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedere Helmonder. Doen jullie mee?