Dit voorjaar in juni kunnen oud en jong in de gemeente Helmond meedoen met jeu de boules wijkevenementen. Deze ‘Brabantse Boules’ vinden plaats in aanloop naar het Europese Kampioenschap Petanque 2022 in ‘s-Hertogenbosch. Naar aanleiding van een succesvolle editie in 2021 in ’s-Hertogenbosch worden de Brabantse Boules nu in heel Noord-Brabant opgezet; ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Roosendaal, Helmond en Eindhoven.

Jeu de boules is bij uitstek een laagdrempelige sport. Het is op ieders niveau te spelen en je kunt het vrijwel in iedere buurt spelen. “Jeu de boules is een sport dat geassocieerd wordt met gezelligheid, waarbij zelfs tijdens de wedstrijd ruimte is voor een praatje, een lach en wederzijds respect bij een goed gegooide boules”, vertelt Kristian van den Nouwlant, coördinator Buurt en Wijk bij Jibb+.

Wijkevenementen
Op vrijdag 1 juni beginnen de eerste jeu de boules wijkevenementen van de in totaliteit 32 evenementen die in Helmond plaatsvinden. De wijkevenementen worden dit jaar in Brandevoort, Apostelwijk, Stiphout, Warande, Houtsdonk, Helmond-Noord, Dierdonk en Helmond-Oost gespeeld. Deelnemers worden aan andere deelnemers uit hun wijk gekoppeld. De Helmondse pétanque verenigingen, Jibb+ en de Gemeente Helmond proberen zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan de diverse evenementen. Na de verschillende poulewedstrijden in de wijk – waarbij plezier voorop staat – vindt de finale plaats bij pétanque vereniging Littie of Littienie, aan de Braakse Bosdijk 5.

Krachtige samenwerking
Brabantse Boules wordt mogelijk gemaakt door BrabantSport Fonds, Team TOC en de Nederlandse Jeu Des Boules Bond (NJBB). In Helmond is Jibb+ de initiator en aanjager van dit evenement, maar kan daarbij rekenen op het enthousiasme van vijf pétanque verenigingen in Helmond: Brandevoort, Stiphout, HUAC, 2010 en Littie of Littienie. Bovendien kunnen we rekenen op de betrokkenheid van de jeu de boules organisaties in Houtsdonk, Apostelwijk en Dierdonk. Een unieke en krachtige samenwerking dus.

Alle informatie over de Brabantse Boules is te vinden op www.brabantseboules.nl. Schrijf je in via de website. Deelname is gratis.